Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Bertolocci

hayırlı olsun, olumlu cevap gelmesine sevindim. güzel günlere vesile olur inşallah.

Şahsi fikrim dün cimere yazmasaydın, bugün aramayacaklardı seni.

@ucuncubahar,
Teşekkür ederim darısı senin başına inşallah haklısınız bende öyle düşünüyorum iki kez istek de bulundum öyle aradılar

@Bertolocci, hocam öncelikle hayırlı uğurlu olsun cimer yazının örneğini atarmısın bizde yazalım seninle hemen hemen tarihlerimiz aynı

arkadaşlar bugün emekli aylık bilgimde boş sütünlar tablo açılmıştı tahsis no emekli başlangıç tarihi tablosu vs işte klasik bilgiler tablosu boş halde açık gözüküyordu 1 saat sonra tekrar girip bakınca o tablo gitmiş Sisteme kayıtlı 4A Emekli Aylık bilginiz bulunmuyor. yazıyor tekrar

@ucuncubahar,

Tercih sebebi tabi. Kimseye zorla burada paylaşım yap diyemeyiz. Ya da paylaşım türüne karar veremeyiz. Benim aslında ifade etmek istediğim; nazar veya başka sebeplerle olumlu süreci burada paylaşan sayısı az olduğundan ve genellikle sorun yaşayan kişiler yazdığından zannediyoruz ki hep problem çıkıyor. Oysa yukarıda tecrübeli arkadaşların paylaştığı hastalık listesi ve mevzuatlarda harfiyen bir uyumluluğunuz varsa bunu kimsenin reddedeceğini sanmıyorum.

Tabloya göre 37 yaşında mavi gözlü kırmızı ceketli kıvırcık saçlı kişiler orta düzey çalışma gücü kaybı alıyorsa, 37 yaşında mavi gözlü kırmızı ceketli kıvırcık saçlıysanız alırsınız. Ama sadece saçınız bile düzse alamazsınız. Bence isyan buradan çıkıyor. Maalesef sistem böyle işliyor.

Oysa engel oranı, sadece iş gücü kaybı sebebi değildir. Engel, tüm kulvarlarda, hayatın tüm kategorilerinde, sağlıklı bireylere kıyasla ne oranda engellerle karşılaştığımızın matematiksel bir göstergesi. Dolayısıyla bunu keskin formüllere oturtup, mevzuatlarla yazıya döküp, sen geç sen kal metodu ile empatiden yoksun bir şekilde uygularlarsa, forumda yazan binlerce arkadaşımız gibi mağdur hissetmeye devam ederiz. Ret almış onlarca arkadaşımızın rahatsızlıklarını okuduğumda ağzım açık kaldı. Eğer yazdıkları doğruysa, o emekli olamıyorsa kim olabilir diye düşünüyorum. Ama işte maalesef mevzuata yazılmamış. Değerlendiren kurul da yarın öbür gün hesap veremeyeceğinden robot gibi yazanı uyguluyor. Yataktan bile zor kalkan bazı arkadaşlarımız emekli olamıyorlar.

Umarım hepimizin gönlünce olur.

@grafakir,

Kardeşim bende aynı durumu yaşadım tahsis talebinde bulunduysan bir kaç gün içinde sistemde bilgileri görürsün.
Ayrıca sık sık günlük ödeme bilgilerine'de bak.

Bu arada arkadaşlar dys de saglık kurulunda dosyası uzun zamandır işlemde gözüken sgk gidip sorsunlar bence cunku benim hala işlemde gözüküyor saglık kurulunda

@grafakir,

Kardeşim muhtemelen raporun onaylandı ve tahsis işlemleri başlatılmıştır,
İmkanın varsa bağlı bulunduğun sgk'ya giderek durumu netleştir.

@Mehmet005, salı günü gittim istanbul küçükçekmece sgk ya başvuru yaptığım şubeye, biraz bekleyeceksin dedi ama böyle bilgisizce bilgi verdi pek tatmin olmadın ben soru sordukça he şöyleymiş he böyleymiş deyip durdu sende de süreç böylemi oldu senin onaylandımı

@grafakir,

Bugün öğleden sonra bende de aynısı oldu az önce tekrar baktım o sütunlar kayboldu emekli aylık bilgisi bulunamamıştır diyor. Umarım iyiye işarettir kardeşim beklemekten hergün kontrol etmekten bıktık usandık vallahi.

@grafakir,

Benimde önce böyle oldu,bir kaç gün sonrada emekli maaş ve günlük ödeme bilgilerim e devlete düştü.
Şuanda da dün aradım,müdürün onayında beliyormuş.
Onaylanınca eve yazı gönderilecekmiş.
Benim tüm hevesim kırıldı emeklilik konusunda.
Beni %96 sürekli yarı bağımlı raporumla %Ö79 ağır seviye tanısıyla malulen emeklli ettiler ve bu halimle bana 18 ay sonrasına kontrol muayenesi vermişler.

Üst Alt