Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

24/03/2025YAŞLILIK AYLIĞITEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış24/03/2025 4:38 PMİŞLEMİ YAPIL
24/03/2025YAŞLILIK AYLIĞITEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış24/03/2025 4:39 PMİŞLEMİ YAPILDI
24/03/2025YAŞLILIK AYLIĞITEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış25/03/2025 10:16 AMİŞLEMİ YAPILDI
26/03/2025Tespit - ( Serhat MUTLU )TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı27/03/2025 8:09 AMBÖLGE SAĞLIK YAZISI
26/03/2025Tespit - ( Serhat MUTLU )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı27/03/2025 8:45 AMBÖLGE SAĞLIK YAZISI
10/04/2025İŞTEN ÇIKIŞ HKTEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış21/04/2025 8:30 AMT.C no yazıyor
26/03/2025Tespit - ( Serhat MUTLU )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış02/05/2025 10:58 AMT.C. no yazıyor
İşten çıkış hakkında diye satır açıldı ama hâlâ sonuç için beklemeye devam. Gelen evrakları dosyaya kaldırıyorlar ama sonuca ulaşamıyorlar.
SGK hastalık listesi belli
Hastalık dereceleri belli
Yönetmelik belli sonuç aylarca beklemek.

@hasan_0107,
Hocam moral bozmayayım ama o ekran herkesin e devletinde çıkıyor. Ben de baktım bende de çıktı. Sevindim önce gelişme mı olmuş diye ama sonra emeklilik ile şu an ilgilsi olmayan rastgele üç kişiden rica ettim baktırdım aynı ekran onlarda da çıktı.

@OturanBoğa abi benim 5.aya giriyoruz bir ara karar geldi eksik dosyadan ağır tanı mevcut diyaliz giriyorum 7 senedir suan 1 aydır dosya işlemde gözüküyor kurulda iki kere cimer istek de bulundum tık yok hastalık listesi olsun Herşeyi karşılıyorum nedir bu çektiğim eziyet 5 aydır bekliyoruz

@kahani08,

Muhtemelen bölgeseldir. Benim işyerim Maltepe'ye kayıtlı olduğu için mecburen buradan başvuru yapmıştım. Unkapanı SGK'da işlemi olanlar da var mesela. Tüm ilçe müdürlüklerinde işlem yapıyorlardır diye tahmin ediyorum. Ayrıca süreci sonuçlanan ya da olumlu seyreden kişiler genelde yazmayı tercih etmez. Sorunu olan, sıkıntı yaşayan paylaşır. (herkes için değil ama genelde böyledir) o sebeple burada sadece şikayet edenleri gördüğümüz için hep olumsuzluk var gibi düşünüyoruz.

"Ayrıca süreci sonuçlanan ya da olumlu seyreden kişiler genelde yazmayı tercih etmez. Sorunu olan, sıkıntı yaşayan paylaşır."

benim tecrübelerime göre, bizde nazara inanılır. iyi bir şey olduğu zaman sakın söyleme nazar değer diye yetiştirilir çocuklar.
evde, okulda, işte hep şahit olmuşumdur.

bende yakın zamanda emekli olanlardanım,
ve çok tanıdığım olmamasına rağmen, sakın söyleme nazar değer lafını çokça duydum.

Arkadaşlar, bu yeni yasanın kapsadığı bir tarih yok mudur. Benim sgk başlangıcım Mart 2005 , 20 yıl çalıştım engelli halimle.
normal insanları benle aynı yaşta oy uğruna eyt ayağına emekli ettiler. Şimdi yıllar önce kazınılmış hakkımıza çöküyorlar.
Ben son 10 yılımı bu emekliliğe göre ayarlamışım, neredne bileyim akzanılmış hakkıma çöküleceğini.
Bu devlet beni bozuk aşıyla felç ettti. Sırf onun için %40 raporumu 25 e düşürdü. Sonra kanser oldum, onla beraber geri %46 oldu. ÖZel sektörde felçi olduğum için çok daha iyi maaşlı kadrolara geçiş yapamadım. hep arka planda bırakıldım. Tüm bunların hakkını kim ödeyecek. Yani bu yasa mart 2005 den beri çalışan engelli bireyleridemi kapsıyor. SAyfalarca okudum bu bilgiye ulaşamadım, cevap veren olursa şimdiden Allah razı olsun.

@ulivatar,

Tek bir hastalık nedeniyle SGK Hastalık Listesi'ne göre en az Hafif tanısı almak kartı ile aşağıdaki tabloya tabisiniz:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

İlginediğiniz için teşekküre ederim, 5900 gün prpim var. Normal şartlarda ben mart 2005 başlangıç olduğu için 20 yıl çalışmam gerekiyor diye biliyorum.Zaten 20 yılda geçti prpim günde yeterli. Ama bu yeni yasa ile emekli olamıyormuyum sorum bu.
Çocuk felci ve testis timörü tanısıyla testisin biri alındı. Bu durumda son aldığım rapor %46 idi. ÇAlışma gücü kaybı yok vs ile emekliliğimi iptal ederlermi acaba. SOn 3 aydır gidip başvuru dahi yapamadım. ( kişisel sorun meşguliyet endeniyle) onun için burada tecrübesi olan sizlerden bilgi almaya çalışıyorum.

Tekrar teşekkür ederim. Ne desem boş, tüm bunlara sebep olanlara değil ama bu gücü onlara verenlere hakkımı helal etmiyorum. Mahkemede yolu gözüktü ozaman. Bakalım o süreçte ne kadar sürüneceğiz.

Ara karar sonrası 22 günden sonra "Gelen Evrak İşlemde" satırı bugün "Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış" olarak güncellendi bugün bu aşamadan sonra kaç gün daha sürer acaba?

@limi1, ben 13 gündür aynı sekilde beklıyorum
STANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış25/04/2025 12:12 PM

Bir kuyunun içine düştük debelenip duruyoruz, sinirlerim bozuldu yemin ederim. Allah yardımcımız olsun. Her adım 1 ay olur mu ya bu nasıl bir eziyettir.

@Bertolocci,

Hayırlı olsun hocam

Bizim daha dosyaya eklendi dosyadan kaldırıldı dosyanın tozu alındı dosyaya geri kondu falan devam ediyor bakalım.

Ne dosyaymış arkadaş.. bir sokuyorlar bir çıkartıyorlar aydan aya akıllarına geldikçe.

Üst Alt