Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@marto1, kardeşim adam buldum detay öğrendim yalanmı söylüyoruz bu ülkede adamsız işmi yürüyor dys'ye düşmeyen 9 ekimdeki işlemim için adam beni arayıp haber verdi senin işlemin bugün itibari ile incelemeye alındı diye, maltepe bsk dan geçen ay emekli olan bir abimiz bu kişi onada 1 ay içinde sonuç çıkar diye bilgi vermişler içerde

@marto1,

Bence yanılıyorsun benim 16 Temmuz da raporum gitti sgk ya ve 22.10 da ara karar ile sonuçlanmıştı bu süre içinde dosyam 20.09 da incelemeye alındı ve incelemeye alındıktan sonra ortalama 1 ay içinde sonuç çıkıyor Marmara bölge. birde biz yaz dönemine denk geldik ve Temmuz ortasında giden raporun sonucu 100 gün civarında sonuçlandı şu an tam kadro çalışılıyor ve bu süre gün geçtikçe geriye çekiliyor

Ben engelli oranı %80 üstü olup, 5510 25.madde sigortalılık Maluliyet tespitinden red alanlara çok rastlıyorum. 5510 sayılı kanunun 28/5 den başvuru yapıyor musunuz ? Tamam biliyorum prim gününüz yeterli değil. Ama prim günü yeterli olmasına rağmen 5510/25.maddeden başvuru yapıyorsunuz.. Bunu da buraya bir tavsiye niteliğinde yazayım..

Arkadaşlar selam ,
Ben 27 Ekim de maaşı bağlatmak için başvurdum ama bugün bağlanan maaş sadece 18.000 tl görünüyor.
Acaba günlük bu tutar aylık alana kadar yükseliyor mu ?

20 yıl sigorta süresi 7175 günden ,2.derece den emekli oldum.

10 günde hemen maaşın tamamı e devlette görünmez dedi alo 170. Sizdede böylemidir ?

@romulus,

Sen ne kadar bekliyorsun ? Bildiğim kadarıyla primlerin yüksek ödenmesi önemli bu konuda ?

Çalışılan iş yeri 2 SGK müdürlüğü'ne birden bağlı hem Maltepe olduğu için hem Ataşehir SGK müdürlükleri bakıyor biz Ataşehir SGK'dan başvuru yapıp sevk evrakları oradan yaptığımız için Ataşehir SGK ile yazışıyoruz mail olarak teşekkürler bilgilendirme için

@Hatice TNCTRK, sonuç ne oldu bende raporum %60 dı ara kontrol %57 de düştü 18 yıldı emekliliiimde şimdi 20 yol üzerinden mi hesaplanacak askerlik borçlanması yapabilirmiyim 20 yıl hesaplanırsa kontrol raporum sonrası

Emeklilik iptal olup artık yeni yasaya göre değerlendirileceksin diye biliyorum

@romulus,
Ben de aynı şekilde Ekim ortalarında başvurdum, maaş bağlatmak için. Geçen hafta bankaya yatan para 9bin TL kadar :) SGK'yı aradım, bu yatanın "günlük fark" olduğunu, asıl tam maaşın TC numaramın son rakamına göre belirlenmiş olan gün (benim 18'i) yatacağını söylediler. Muhtemelen sizin de öyledir.

Dediğiniz doğru ama maaşlar çok düşük bağlanıyor.
7175 günden 2.kademe emeklilik aldım ama 80 bin brüt maaşım olduğu yerde asgari ücret maaş bağlandı.

Bu sene emeklilik alıp 2026 da maaş bağlatayım diyen olursa maaşlar %10 daha da düşecekmiş.

@romulus,

Benzer durumdayım. 6bin kadar günüm, 100bin'e yakın brüt maaşım vardı. Son 10 yıldır da sgk'ya bildirilen maaşım asgari ücretin 3 katından düşük olmadı. Şimdi bağlanan emekli maaşı, asgari maaşın 20-30 lira üstü. Bu nasıl oluyor dediğimde; diğer asgariden ödeyenlerin kök maaşlarının asgari seviyeye tamamlandığını, benim maaşım ise zaten bu seviyenin biraz üstünde olduğu için devlet "tamamlaması" almadığımı söylediler. Yıllarca maaşımın 3'te 1'ini devlete vermemle kaldım. Şaka gibi :)

@caan006,

Kurulun kararını şef memur amir hemen göremez(kurulda bekliyor demek zaten başlı başına prosedürleri olan bir süreç standart memur bunu görür ama bunun 3-4 aşaması var her dosya kurulda beklemez süreci biter nihai kurul beklenir ) karar çıktıktan sonra 2-3 iş gününde veri giriş memura düşer memur onay veya red yazısını başvuru yaptığınız sgkya 7 İş gününde sistem üzerinden işler yani herşey aşama aşama gidiyor...Siz DYS ekranında takip ettiğinizde orda 10 ila 20 parçalık veri oluşur ekranda bir kısmında kodlama sistemi(dosyalama tekniği) mevcut herkes herşeyi göremez süreçler çok uzun sürüyor(istanbulda) bizde uzun zamandır bekliyoruz maltepe bsk tekirdağ kocaeli gibi illerin dosyalarıda gidiyor çok fazla bekleyen insan var
ankara itirazda yüzbinlerce dosya olduğu söyleniyor

Merhaba
en son dys'de 07.11.2025'de gönderen bölümünde aşağıdaki gibi bir hareket olmuş ne anlama geliyor bilgisi olan var mı ?

evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sigortalı Tescil Ve Hizmet 4 (S******** İ******** E** E** E** K**** 4* M********)' Klasör Kodu: '205.01.01' Klasör Adı: 'Malulluk Aylığı'

@feramuz,

Evet sizin kararınız çıkmış %100 ya yazı gönderirler resmi düşük olasılık ya da kepten yollarlar ama eli kulağında sen ara ara git sgk ya

@güllerin efendisi, yok ilk basvuru itiraz etmedim ara kararda çıkmadı ağustos ayında başvurmuştum bu hareketten önce sağlık kurulunda diye bilgi vermişlerdi hareketi görünce onaylandı sandım

Merhaba ,

Ekranımda en son bu şekilde kaldı durumu ne aşamada hakkında bilgi verir misiniz?

GELEN_EVRAKEvrak Geçmişi
21/10/2025 16:40:35--Evrak Klasöre Kaldırıldı-B***** 'Kocaeli S************* K***** B*** İ************** K***** K**** '115.01' K***** A*** 'Kurum S***** K***********

2 ekimde önce sgk giderek hastaneye sevk edildim 7 ekimde hastaneye başvurdum engelli emekliliği için ne zaman sonuçlanır süreç hakkında bilgisi olan var mı ?

Üst Alt