Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@güllerin efendisi,

ben dys baktım 2 ekim den 5 kasıma kadar kurul ile sgk arasında gitmiş gelmiş en son 5 kasımda kurul sgk ya iletmiş. 5 kasımdan bu yana bir hareket yok istanbul

@linguist,

2008 yılı sonrasında emeklilik hesaplaması SGK'nın hükümet tarafından değiştirildi aylık bağlama oranları düşürüldü bu yüzden maaşlar da çok düşük oldu herkes bunun ceremesini çekiyor 2008 yılında bununla aylık bağlama oranları ile oynanmasaydı en düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerinde olurdu zaten 2008 yılı öncesinde emekli olanlar asgari ücretin Bir tık üzerinde alıyordu şimdi makas epey açıldı asgari ücret ile arasında mevcut uygulamayı kendileri 2008 yılında bozdu şimdi toparlamaya çalışıyorlar bozanda kendileri toparlamaya çalışan da kendileri

@ceren., karamsar olmanı istemiyorum fakat Ekim 2024 Şişli başvuru yaptım engelli emekliliği kabaca 1 yıl oldu halen dys tarafında kurulda görülüyor son haraket 23.10.2025 karar açıklama düzeyinde.

@caan006, bölge sağlıkta değerli bir dostum var prosedürü ekranlardan adım adım görebiliyor, görüyorum 14 ay oldu karar çıktı (sonuç bilmiyoruz) ama yazılmasını bekliyorum.

Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********)' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'
07/11/2025 09:46:32 -- Evrak Kapatıldı-Ö*** C** Ö*** tarafından kapatılmıştır / K****** N**** E*** T**** 39463860548
24/10/2025 16:03:11 Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********) (Ş***** Ş**** İ****) Ö*** C** Ö*** Evrak Havale Edildi-

Benim de sağlık kurulunda bekliyor evraklarım.Hicbir yerden bilgi alamıyorum.

@bayy,

neden karar çıkmadı hala 1 yıldır

@ebrutsn,

05/11/2025 09:29:31 Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M***) (Ş** Ş** İ**) G*** Ö** Evrak Havale Edildi-
05/11/2025 09:29:31 -- Ş*** Ş** İ** Evrak Teslim Alındı-E** teslim alındı. benim de bu şekilde en sn kuruldan sgk iletilmiş 5 kasımdan beri girilen bilgi yok

@ebrutsn, kararın çıktığı ilgili kuruma sevk edilmek ve sisteme girilmesi için bekliyor. (Gelen ve Giden Evrak konumuna göre değişiyor)

@ceren., sebep ve gerekçeleri hakkında hiçbir bilgi alınamıyor maalesef.

Son düzenleme:
@marto1, abi millet böyle yazuyor senelerce kararı bekliyor sasırıyorum kurban olam mersine...sgk sevk hastane sonuc adanaya gidiyor. Sonucum 16 günde geldi hafif düzey olarak

@Ferhat3333,

En çok aktif çalışan il sayısı istanbulda. Aktif engelli çalışan sayısıda istanbulda biz istanbulda olduğumuz için aylarca hatta şuan başvuru yapanlar yıl geçebilir çünkü bir standart yok başvuruda.Bu konuda kıçımızı yırttık bir prosedür olmalı diye ama kim takıyor ki engelliyi raporu olmayan bile başvuru alıyor sgk dan bırakın raporu da engeli olmayan kıçında platin olan dizinde platin takan bile başvuruyor...

Sizin durum normal sayılır istisnalar olur urfa antep bitlis da 22 -25-30 günde sonuc var tabi bunları 1 il'e bağladılar istanbulda başvuru sayısı Türkiye ortalamsın kat be kat üstünde.

arkadaşlar başvuru tarihlerim ara karar tahlillerim resimde mevcuttur

öyle haftada bir kurul toplanıyor çarşamba günleri falan diyenlere inanmayın, pazartesi kurulun önüne çıktı salı günü ilçe sgk ma yazı geldi

itiraz dilekçemede red geldi %67 rapor ile emekli olamadık. Bundan sonra ne yapmam gerekir? Tekrar itiraz hakkımız mevcutmu?

Öncelikle hayırlı olsun @grafakir
çarşamba kurul toplanıyor onda bir sorun yok çok fazla köpük var diye burdan yazdık aylarca bu sayı artması için kurul günleri için burdan defalarca yazdım sosyal medyada istanbulda devasa başvuru var sosyal medyada cimer etkinliği miz oldu öyle inanmayın falan yakışmıyor emekliliğinizin tadını çıkarın alta ki görsel maltepe bsk ya ait isteyen gelebilir girebilirse tabi 5 ci kat ve kurul var

WqpTu.jpg

@OturanBoğa,
Abi sgk kurulu haftada 1 Toplanıyor sizin dediğiniz hastane kurulları evet doğru bu başka bir şey ama bu tembeller istedikelri zaman toplanır birisi tatilde olsa toplantı olmaz vsvs saçmalıklar var biz hepsini öğrendik çok şikayet yediler bir de çok giden gelen olmuş kavga eden vsvs koskoca istanbulda 1 kurul bakıyor yetmiyor diğer illeride buraya paketliyorlar tabi başvuran sayısı fazla bekleyen sayısı fazla sağlıklı karar vermiyrolar kendi engel grubumdan aynı tanı aynı hastane emekli olan var red yiyen var akıl ve mantık sınanıyor burda

Moderatör tarafında düzenlendi:
@AKGÜN44,

Mevzuat Adı: Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği (veya önceki adı: Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliği).

İlgili Değişiklik: Yönetmeliğin ilgili maddesinde (eski düzenlemede genellikle 18. madde olarak geçerdi) yapılan değişiklik ile, Kurum Sağlık Kurulu'nun verdiği kararlara itirazda (Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu'na sevk talebi) daha önce var olan 6 aylık süre şartı kaldırılmıştır.

İtirazlarda böyle bir mevzuat var muhtemelen 2 ci başvuruda süre yok sgk dan sevk almaya bak bunun öncesinde tetkit ve raporları8nı hazırla özellikle güncel bir tetkit şart engeliniz neyse

Üst Alt