Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@murat086754, lütfen moralinizi bozmayın.aynı şeyleri eşim de yaşadı falga geçme değil ama kimse o kadar göremediğini tahmin etmiyordu bağlı tavuğu bulamıyorsun falan deniyordu şimdi tabi herkes üzgün.eşimin görme kaybı sizinkinin tam tersi o merkezden yanlara doğru görmesini kaybetti.ve artık çalışamıyor ,çok iyi bir yazılımcıydı şu an körler için okuma vb gibi programlarla yine de kod yazmaya devam ediyor ama tabi işler çok yavaş ilerliyor.ama ben umudumu kaybetmedim o tedavi en azından kimseye bağımlı olmadan ve tekrar sınırlı olsa da çalışma imkanı sağlayabilecek rp hastalarına.anneniz de artık yeniden sizleri görmeye başlayabilecek. Tedavi biraz masraflı olucak sanırım ama onu da bağış sistemi ile toplamaya çalışacağız .bir platform kuracağız ( yazılımımız var) ve talep eden bakanlık iznini alan her rp li sitemizde kendini tanıtarak bağış toplayabilecek.tedavi çıktığında bize ulaşırsanız anneniz ve sizin için de kampanya başlatırız.ayrıca bir çok firma bu hastalık için çok araştırma yapıyor hatta koreliler zebra balığındaki bir genin çalışma şeklini insana uyarlayabilirlerse tam iyileşme sağlayacaklar ve tüm retina kaynaklı körlükler son bulacak tabi biraz zamanı var o tedavinin insan deneyi kısmına bile geçmediler.ama olsun umudumuz var üzülmek yok.kolaylıklar dilerim 🙏

arkadaşlar şu dys hareketlerini yorumlayacak olan varmı

09/10/2025 14:44:30
--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********)' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'
09/10/2025 14:44:30--Evrak Kapatıldı-G***** Ö**** tarafından kapatılmıştır / K****** N**** köksal yıldız 30.............824
09/10/2025 14:42:48Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********) (Ş***** Ş**** İ****)G***** Ö****Evrak Havale Edildi-
06/10/2025 09:23:21--Ş***** Ş**** İ****Evrak Teslim Alındı-E**** teslim alındı.
04/08/2025 09:36:21Sigortalı Tescil Ve Hizmet Servisi-3 (M******* -**** S******) (M**** E******)Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********)Evrak Havale Edildi-K**** içi posta işlemi sonucunda otomatik oluşan havale.
04/08/2025 09:36:21--M**** E******Evrak Kaydedildi-P******** hareketi sonrasında otomatik oluşan evrak kayıt işlem açıklaması.

@grafakir,

Kardeşim seni daha bsk dosya inceleme de sıra da yani sonuç çıkması için en az 1 ile 2 ay beklemen gerek maalesef bizim ülkemize baya çok geride kaldı.. denetim sıfır….

@Freedomm, şaka gibi hocam vallahi 4 ağustosta dosya gönderildi 3 ay oldu vallahi şaka gibi 1 ay daha bekleyeceğiz, istanbul maltepe bsk daymış dosyam bunu öğrenebildim bende maltepe bsk nasıl işlemler hızı acaba

@Ferhat3333,

Tamam Ferhat iddialaşma içinde olmayacağım memur arkadaşın gönlü olsun ama sana bir detay vereyim emeklilik için hastaneye sevk eden memura sevk süresinin ne kadar olduğunu sormuştum “bildiğim halde” bana bunun süresi 2 sene demişti normalde 10 gündür yani demem o ki bazı SGK Memurlarının kafaları pırıl pırıl sana şimdiden kolay gelsin 😉

@AltayTuna, Boşver iddialaşma işe girip emekli maaşı kesildiğinde gelip buraya konu açarlar neden maaşım kesildi ne yapabilirim diye ✋

Vergi indirimi ile emeklilik, Çalışma Gücü Kayıp Tespiti ile Emeklilik ve Normal Emeklilik hiç farketmez, emekli olduktan sonra çalışma durumu,

1 Ekim 2008 öncesi işe girişi olanlar SGDP tabi 4A'lı olarak emekli maaşı kesilmeden çalışabilirler.

1 Ekim 2008 sonrası işe girişi olanlar emekli olduktan sonra 4A kapsamında işe girişi olduğu gün emekli maaşı kesilir.

Bu durumu daha öncede defalarca konuştuk ama araştırma gereği duymuyor bazen arkadaşlar.

Halen bu konuda çalışabilirim emekli maaşım kesilmeyecekmiş diye düşünenler işe girip deneme yapabilir.

Tablo 👇

@grafakir,
Kardeşim bunların sol taraflarinda gelen evrak giden evrak olayı var gelen evrak olacak senin başvuru yaptığın yeri gösterecek ondan sonra ordan giden evrak olup unkapanina çıkışı gösterecek ordaki klasör de yaşlılık aylığı oluyor

Malülen emekli olup öncesinde de zaten çalışmıyor olan kişilerde toplu ödeme alan var mı?

bütün herkesi 40 55 yaşları arasında emekli edecekler, engellileri 60 yaşına kadar çalıştıracaklar devlet de sağlıklı insanları korusun kafayı yememek elde değil 4 yıl sonra eğer emekli olamazsam zaten 50 60 yaş arasında hastalıktan ölürüm.

@grafakir, bizimkisi de 11 ay oldu ara kararlar sonrası en son 1 Ağustos'ta heyet kurulu dosyayı Maltepe SGK'ya gönderdi halen bekliyoruz 10 günde bir mail atıyorum ertesi gün mail atıyorlar dosyanız halen kurulda son sonuç çıktığı zaman adresinize tebligat yapılacaktır şeklinde bilgi veriliyor

@caan006, aynen bende öyle vallahi

@mehmet-41, 9 ekimde inceleme sırasına alınmış benim rapor maltepe bsk da 1 ay içinde sonuçlancak dedi içerden birini bulduk, şubatın 4 ünde başvurdum iki kere ara karar çıktı banada

Herkes MALTEPE SGK %90 üzerinde şikayetçi olduğuna duydum çünkü çoğu o maltepe sgk müdürlüğünde problem çıkıyor. O sgk müdürlüğüne denetim yapılması gerekiyor nedeni yavaşlaması olduğuna bilgi verilmesi gerekiyor acilen üst makam denetim müdürlüğüne sevk etmesi lazım. Çalışanları bilgi alması için resmen çocuk gibi bağırıp sonra gel veya biz size ararım vs vs diye hitap edip duruyor.

@grafakir,

Kardeşim bak şimdi ilk önce karar çıkacak sonra 10-15 gün sonra karar resmi olarak tebliğ edilecek bana posta gelmedi çünkü bizzat sürekli adamları gidip yediğim için orda 😄 dosya senin başvuru yaptığın yere gelecek ilk olarak ordan onay varsa maaş bağlanması için unkapanina gelecek kardeşim ama az kalmiş

@Freedomm,

Benim emeklilik İşinde de öyle bir şey çıkmıştı kendimi bizzat araştırdım SGK müdürlerine sordurttum sonradan oraya gidip söylediğimde beni emekli ettiler oradakilerin hiçbir şeyi bildiği yok tabii sonra ben emeklilik dilekçemi geri çektim çünkü başka işe girdim kamuda

Maltepe BSK da adam buldum baktırdım öyle bir şey yok kurul çarşamba günleri toplanır yanlımıyorsam kurul 4 yada 5 ci katta bir yerde girmek yasak başvurduğunuz sgk ile kurul sgk ayrı birimlerdir herkes farklı uygulamalarda çalısır yani 1 ay da sonuc çıkar demesi tamamen asparagas bir durum sallamış bunu memur bilemez ama istanbulun tüm kararları yetmezmiş gibi kocaeli tekirdağ kararlarıda maltepe bsk ya geliyor ve inanılmaz sıra olmuş durumda sonuç süreniz temmuz ağustos gibi başlaıysa 2026 sonuç geçer ortalama sonuçlanma süresi 6 ay ile 12 başvuru sayısı çok fazla bekleyen red yiyen tekrar başvuruyor duyan engeli olmayan sevk alıp başvuruyor sistem tıkanmış zaten yetersiz bir süre de çalısıyorlar(çalışmıyorlar da tembeller) verilen kararların özellikle red yiyenler %90 sağlık karar verilmiyor o sebeple CİMER aracılığı şikayet edip karar vericilerin haftada 1 gün yerine 3 gün toplanması faydalı olur köpük alınması açısından bu gerekli ben en son oraya gittiğimde rezilliklerine şahit oldum kadın günü yapılıyordu yazık Alalh kahretsin bunların bir de bana sen nerden duydun kimden öğrendin niye buraya geldin başvurduğun birime gitsene diye sitemde bulundular Allah için diyorum istanbulda olup başvuran ŞİKAYET ETSİN lütfen kurum denetlenmesi iç soruşturma yemesi lazım...

Aynı engel aynı rahatsızlık aynı hastane ve rapor biri emekli oluyor biri red yiyor kafayı yememek elde değil!!!!

@pınar-deniz,
Her 10 günde bir İstanbul Ataşehir SGK müdürlüğü'ne sonuç ne oldu diye mail atıyorum ertesi gün mail olarak geri dönüş yapıyorlar işlemleriniz sağlık kurumunda devam ediyor sonuç çıktığında adresinize tebligat yapılacaktır şeklinde geri dönüş yapılıyor ben de Kocaeli'de yaşadığım için sürekli gidemiyorum

@mehmet-41,
mail cc'ye bakanı ve maltepe sgk ekle öyle gönder.
İlçe sgkların hiçbir şeyden haberleri yok.

Üst Alt