Arkadaşlar benimde ek1 hastalık listesinde yer alan bölümde bu yazıyor
Ankilozan spondilit veya diğer spondiloartropatilerde (omurga tutulumunda):
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 50° veya daha fazla fleksiyonda ankiloze olması
Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme teknikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 30° veya üzerinde (50°'den az) fleksiyonda ankiloze olması ve her biri en az orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olmak üzere iki veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması
Uygun süre ve uygun tedaviye rağmen, hasta remisyonda iken, tutulan organ/vücut sisteminin ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olması, çalışma gücü kaybı ilgili organ/vücut sistemine ait hastalık listesinde yer alan kriterlere göre değerlendirilir.
Ağır düzeyde ¹efektif ambulasyon sağlayamama veya ağır düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Orta düzeyde ¹efektif ambulasyon sağlayamama veya orta düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması
Uygun süre ve uygun tedaviye rağmen, hasta remisyonda iken, tutulan organ/vücut sisteminin orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olması, çalışma gücü kaybı ilgili organ/vücut sistemine ait hastalık listesinde yer alan kriterlere göre değerlendirilir.
Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme teknikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 30° ‘ye kadar fleksiyonda ankiloze olması
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Hafif düzeyde ¹efektif ambulasyon sağlayamama veya hafif düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması
Uygun süre ve uygun tedaviye rağmen, hasta remisyonda iken, tutulan organ/vücut sisteminin hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olması, çalışma gücü kaybı ilgili organ/vücut sistemine ait bu hastalık listesinde yer alan kriterlere göre değerlendirilir.
Benim raporumun içeriğindede bu yazıyor
ANKİLOZAN SPONDİLİT.SERVİKAL FLEKSİYON 10' (%5), EKSTANSİYON 0'(%6),
LATERAL FLEKSİYON 20' (%4), LATERAL ROTASYON 35' (%6). TABLO 1.4 %21
TORAKAL 60' FLEKSİYONDA ANKİLOZDA TABLO 1.5 %5, LOMBER 10'
FLEKSİYONDA ANKİLOZE TABLO 1.6 %15. SOL OMUZ FLEKSİYONU 90' (%21),
EKSTANSİYON 10' (%2), ABDUKSİYON 90' (%12), ADDUKSİYON 10' (%1), İÇ
ROTASYON 40' (%3), DIŞ ROTASYON 20' (%1) KİŞİ %24 HER İKİ KALÇA ROM KISITLI
VE AĞRILI.UZUN MESAFEDE BASTON İHTİYACI MEVCUT. TABLO 3.4 HAFİF C =
%18. TOPLAM KİŞİ = %60
Ben tam anlayamadım beni bu rapora göre hangi sınıfa sokarlar acaba? Anlayan yada bilen cevap verebilirse çok memnun olurum