Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Şehir Hastanesinden heyete girip, sonrasında SGK heyeti ve Ara karar sonrası Red aldım.
Hem Yaş hem prim hemde Engellilik oranı uymasına rağmen yeni kanundan dolayı 5 ay ile 20 küsür yılım gitti. Hastalık psikolojisi yetmiyor gibi bide bu çıktı.
Not: Bunların hepsi Bayram ve Hafta Sonları dahil sadece 17 gün sürdü. Bazı arkadaşlar 2-3 ay sürdü diye yazmış. Raporlarınızı kendiniz onaylatın yoksa çok uzar.
İtiraz edip SGK Yüksek Sağlık Kurula başvurdum ve Sonuç bekliyorum.

Arkadaşlar bu e devletten DYS evrak takip sorgulama sonlandırıldı mi
Bilgisi olan var mı o sorgulama bende çalışmıyor SGK yi aradım sonlandiruldi bilgisi verildi
Siz de calisiyormu ?

@serbetcimehmet, dys artık aktif değil size tavsiyem başvurunuzu muhakkak başvuru yaptığınız yere giderek takip edin.170 den falan da doğru bilgi alamıyorsunuz .millete ara karar çıkıyor günler aylar sonra haberi oluyor yoksa. 15 günde bir uğrayın sorun

@zeytin81,
170 arayarak eğer işlemle ilgili kayıt numarası oluşturursanız konu ile alakalı her sorunuza bağlı bulunduğunuz Sgk dönüş yapıyor max 3 iş günü diyorlar ama 1 iş gününde dönüş oluyor. Ben şahsen tüm sürecimi bu şekilde takip ettim.

@cfylmaz, sanırım kurumla alakalı Bağcılar sgk neredeyse 20 gün verilmiş kararı bildirmemiş 170 e .bize süreciniz devam ediyor diye yanıt geldi 170 den sonra kuruma gittik ara karar çıkalı 20 gün olmuş

@grafakir,

Gaziosmanpaşa SGK hocam oraya başvuru olduğu için dosyayı onlar takip ediyorlar Unkapanı da onlara yönlendiriyor şimdi artık sona geldik kısmetse ama işleyiş çok yavaş temmuz sonu veya Ağustos dedi 😄 ben ,22 ocakta başvurdum sağlık kurulu henüz Nisan ayının evraklarını kontrol ediyormuş galiba gönderen yere göre de değişiyor bu sistem

20 Mayıs'ta geldi karar 23 hastane sevk çıkan rapor Haziran ortasında geldi SGK ya sonra kurula yine yolladılar evragi

Merhaba şubat 15 de çalışma gücü tespiti için başvurdum dys ekranından sürekli kontrol ediyorum SGK ve alo 170 i aradım kaç ay sürüyor bilen arkadaş var mı acaba 5 ay olacak sonuçlanmadi

@svnn,

Dys calismiyor. Bağlı olduğunuz yani basvuru yaptiginiz SGK ya bizzat gidip sorun. Muhtemel sonuçlanmıştır. 5 ay suruyor normal.

@svnn,

Dostum dys ekranı iki ay önce patladı SGK dan resmi bilgi geldi işlemin ile ilgili her bilgiyi başvuru yaptığınız SGK müdürlüğüne soracaksın gidebiliyorsan git çünkü genelde herkese ara karar veriyorlar tekrar hastaneye sevk veriyorlar ama en net bilgiyi oradakiler verecek sana

Benim Ara karar ile beraber hepsi 2 Hafta sürmüştü. Başvurduğunuz SGK yı arayıp bilgi alabilirsiniz.

@hasanusta3838,

Valla ben bağlı olduğum SGK ya mail attım. Henüz rapor neticelendirilmedi. Sonunlanınca tarafınıza yazılı bildiri gönderilecek diyor.

Arkadaşlar ben mail attım bağlı olduğum sgk ya aşağıdaki bilgi paylaşıldı. Bölge sağlık neresi oluyor? Birde ara karar çıkınca e-postada belirtiyorlar mı acaba?

Sayın sigortalımız,
Raporlarınız ve tüm dosyanızın karar için bölge sağlık kuruluna gönderilmiş ancak henüz neticelenmemiştir. Neticelendiğinde ayrıca adresiniz yazılı bilgi gönderilecektir.
İyi günler dileriz.

Son düzenleme:
@Dertli58,

Bölge Sağlık Kurulu, SGK ya da SGM'de toplanan tüm belgelere göre değerlendirme yaparak sigortalının başvuru dosyası hakkında maluliyet tespiti yapan ve prof doktorlardan oluşan bağımsız sağlık kuruludur.

Gerekirse ara kararlar ile tespit ettiği eksikliklere göre ek belge ya da değerlendirme de isteyebilir. Sen işini ptt den haber beklemeye bırakma, bağlı olduğun SGK'ya hafta da bir ya da iki kere mail atarak takibini sürdür.

Ara karar çıkması ya da başvurunuzun neticeye varması bölgenizde ki yoğunluğa göre uzar ya da uzamaz, genel ortalama olarak evrakların bölge sağlık kuruluna ulaştıktan sonra bir buçuk iki ay ve üzeri sürebilir.

@Dertli58,
Aslında normal şartlarda ara karar ya da başvurunuz neticelendiğinde "iSLEMLERiNiZLE iLGiLi GÖRÜSMEK ÜZERE (MALULiYET ) SERViSiMiZLE xxx xxx xx xx NUMARALI TELEFON xxxx DAHiLi NUMARASINDAN iRTiBATA GEÇMENiZ GEREKMEKTEDiR. BiLGiLERiNiZE SUNAR, iYi GÜNLER DiLERiZ" şeklinde SMS gönderiyorlar ama siz yinede beklemeyin mail ile iletişimde kalın ARA KARAR çıkmış olursa size yapmanız gerekenleri söylerler.

(Size en yakın üniversite ya da eğitim ve araştırma hastanesinden randevu alıp randevu tarihinden üç gün önce bize bildirin derler ve bildirdiğiniz hastane için sizden ara kararda istenen rapor tetkik tanı vs evrakları içeren sevk kağıdı hazırlayıp gelin alın derler.

Böyle bir durumda sevk kağıdını mail ile PDF formatında göndermelerini isteyin muhtemelen göndereceklerdir çıktısını alırsınız.

Ocak ayında yaptığım başvurumla ilgili SGK'ya aradım ve raporumun onaylandığı tarafıma bildirildi. Umarım bekleyen herkes güzel haberi alır.
Arkadaşlar bu konuda sormak istediğim:
1- Aylık bağlanma süresi ne kadar oluyor?
2- Ben ocak ayında tahsis talebinde bulundum aylığım o tarihten itibaren mi (Yani Şubat ayı itibariyle) hesaplanacak?

Çünkü Kanuna göre yazılı istek tarihimizden sonra rapor çıkıyor ve onaylanıyor.
a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihinden itibaren aylık bağlanır.
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihi esas alınarak aylık bağlanır.

Bu konu ile ilgili daha önce tecrübesi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

@İstanblue34,
Az önce yazdım. Bu şekilde döndüler.

Sayın sigortalımız, Talebiniz incelenmiş olup işlemleriniz devam etmektedir. İşlemleriniz sonuçlandığında tarafınıza bilgi mektubu gönderilecek olup, E devlet uygulaması üzerinden işlemlerinizi takip edebilirsiniz, Sağlıklı günler diler bilgilerinize rica ederiz.

Üst Alt