Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zorla hastaneye yatırılma anınızı anlatır mısınız?

@Descartes, bu arada cerrahpaşada ayakta ekt'de yapıyolar yatmana gerek yok bilgin olsun. ben memur olsam iş güç umrumda olmazdı emekli olmayacak şekilde hastanede yatar rapor süremi sonuna kadar kullanırdım. hala senin gibi memurlar var demek vay be

askerde antidepresan istedim albay doktor hastaneye yatacaksın dedi 2 hafta yattım 3 yada 4 ilaç denendi ağır ilaçlardı. gizli rapor evrağımı açıp okumuştum bipolar okb filan birkaçtane vardı ama sivil hayatta hiçbiri teşhis olarak konmadı

çok tuhaf anlattığın bu olay sucre. Durduk yere neden yatırsın sizi doktor?
bişey anlattınız mı o esnadan önce doktora yoksa sadece kan tahlili değerlerine mi baktı o kadar mı?

ben de geçmişte depakin kullandım kısa süreler için. Ve düzenli kan tahlili yapılmaktaydı o dönem.

Fakat dediğim gibi anlattıklarınız kadarı ile garip...

Şimdi halimi görenlerin söyledikleri doktorları görevi kötüye kullanmaktan içeri alırlar…

Size o kadar söylebilirim

@xdedahii, Depakin seviyem 4'e düşmüş aylardır ilaç kullanmamışım atak dönemindeydim. Doktorun görevini kötüye kullanma gibi bi durumu yok. Tamam ağır bi durum istem dışı yatış ama keyfiyete görede uygulama yok.

@xdedahii, @Galiba kuşkudayım!!!,
Hocam bende bakırköye gittim.Doktor vasi atıyalım diye tutturdu.Bana da bir şey söylemiyor annen babanla konuşacağım diyor.Topluma yararlı olalım derken bu tipler bir kademeye eriştiler işte.Şimdi olsa yaptıklarımın zerresini yapmam.Hadi oradaki hastalar deli ters ters hareket yapıyor sen doktor olarak beni kafana niye takıyorsun??Saçma sapan ilaçlardan beyin mi hasar aldı karaciğerim mi bitti belli değil.Bir kere tanı alınca hayatı bitiyor insanın.
Hemşiresi de ayrı bakırköy acilin.Bozuk tüp almış 30 saniye iğne kolumda güvenlik tüp getirdi.Tamam belki bu kadın orada uyuşturucu bağımlısıyla suçluyla uğraşıyor da...Tüp geldi kan verdim.İğneyi çıkarıp koluma vurdu.Hesapta tüpe kan gitmeyince kımıldıyacaktım iğneyi tersten çıkaracaktı.

sucre , bence hala tuhaf anlattığın olay. yanlış anlama ayrıca tanı alan herkles tüm ömrü boyunca ilaç kullanacak diye bir fikir de bence doğru olmaz oda ayrı konu tabii tartışılır da.
nasıl oldu anlamadım ben şahsen fakat anlattığın kadarı ile hala tuhaf çünkü senin yazdıklarından biz sadece şunu anlamış olabiliyoruz : sen tahlil yaptırdın doktor da buna baktı ve tamam seni yatırmak gerekiyor diye karar verdi kendi kendine.

bir kere senin rızan olmadan bu işin olması da çok saçma hadi hastasın ve yatman gerek yanında bir yakının olması gerekmiyor mu ? çünkü yatan hasta iyi olduğuna karar verilince nasıl taburcu olacak mesela ? hepsini geçtim eğer ki doktor benim bilmediğim ve mesela sadece bakırköy ruh ve sinirde yapılan özel bir tahlil veya test yaptırmadı ise ve sen de bize anlattıkların dışında bişey yaşamadıysan bence garip.

Askerde bu tanıyı aldıysanız sonrasında nasıl almadınız hastalık askerden sonra geçtimi yani sizde şuan ilaç kullanıuormusunuz bipolar geçen bişey değil çünkü @Kumarbaz

@sevgi07, normal hastanede tanı koymuyorlar. antidepresan ve antipsikotik ilaçlar kullandım kaygı depresyon tanı olarak ama normal kaygı olduğunu düşünmüyorum. bipolar ilaçları iyi geliyor ama yeterli değil tanı koyduramıyorum doktorlar mesuliyet alıp tanı koymak istemiyor

@sucre_, eşim ilaç kullanmamı bile istemiyor hastaneye yatarsam sorun çıkarır. bu işin sonu zaten hastanede yatarak bitecek. başka bilgili ve büyük rahatsızlıklar için teşhis koyabilecek birine bakıyorum, asistan doktorlar büyük heyetlik teşhisleri koymak istemiyor ufak teşhisler koyup geçiştirmeye çalışıyor

@Kumarbaz, anca şöyle olabilir ilaçların aynı ve düzene girdiyse; doktordan, ilaç raporu çıkarmasını istersin. İlaç raporunda teşhis mutlaka yer alır.

@Kumarbaz, eşin hastalığını kabul etmiyor ve sorun çıkarıyorsa yol yakınken ayrıl. bu ilaçları ömür boyu kullanmak zorundasın. tabi bipolarsan durumunu bilmiyorum

@sucre_, ilaç raporuna orta derece depresif nöbet yazıp geçiyor, 27 yıldır anti depresan kullanmak normal değil ama şimdiki doktorum sorumluluk almak istemiyor. depresyon yada kaygı bozukluğu yazıp geçiştirmek genç doktorların işine geliyor. ben yanlış doktor seçmişim tecrübeli doktorlar da emekli oldukları için bir çözüm bulamadım. şimdi şehir hastanesinde tecrübeli birilerine gidecem umarım çözüm yolu bulunur. hem sabah hem akşam bipolar ilaçları kullanıyorum rexapin pro ve keday xr

@Kumarbaz, senin yapçağın şey özel doktora gitmek prof olursa tadından yenmez para aldıkları için hastanın bir dediğni ikiletmiyorlar. Bi de gideceğin prof, üniversite hastanesinde çalışcak tüm işin hallolar. He muayne ücreti şu an en az 6k vardır. Hastanede yatmıyosan bu işi parasız çözemezsin pamuk eller cebe

@sucre_, ben bir dönem ilaçları bıraktım ve uzman doktora çok az gittiğim için bu iş çözülmedi. artık tüm yolları deniyecem şehir hastanesinde en iyiler de ilgisiz kalırsa özele profa gidecem. hastalığımı kabullenmem de zor oluyor ama artık kabul edecem çünkü toplum içinde sosyal biri olamıyorum, istenmeyen biri gibi görüyorum kendimi çalışamıyorum herkese düşman gibi bakıyorum. depresif dönemlerim ağır geçiyor mani dönemlerinde borsaya kredili yüklü misli kumar oynuyorum kendimi durduramıyorum

@Kumarbaz, hemen vasi kararı çıkart kendine. Bunun için hiç kimseden gücenme. Vasi kararı çıkarmadan önce tüm hisselerini sat parayı vasinin üzerine yatır. Bak benim hakkımda da yasal danışman kararı çıkarıldı itiraz etmedim. Ben de kumara düşkündüm bir maça 100.000 200.000 basıyodum. Gerisini sen düşün artık. Artık yasal danışmanım var. Kredi borcumun tamamı kapatıldı maaşımın 5'de 4'nü aileme veriyorum. Taki borcum kapanana kadar böyle. Kafam rahatladı biraz. Sen de mutlaka vasi veya yasal danışman iste mutlaka huzurlu olursun

@sucre_, ben yapamıyorum yok bırakamıyorum çok denedim olacak gibi değil. 1 2 gün bıraksam yine başlarım çok zor benim için. böyle yaşamaya alışacam yada bilmiyorum sonum ne olur

@sucre_, İstanbul Çapa tıp fakültesinden emekli bir Prof. Dr. var Şimdi özel bir psikiyatri hastanesine geçti. :giggle: Muayene ücreti 14 K Al birader buradan yak.

Son düzenleme:
@sucre_, yok yapamıyorum ilaçla yada zamanla geçmesini bekliyorum başka çözüm bulamadım. eşimin üzerine her şeyi yapmam doğru olmaz ilaç kullanmamı istemediği halde daha yeni kavga etmişken birde onun üzerine yaparsam ortalık çok karışır

@Kumarbaz, anne, baba veya kardeşini yasal danışman olarak talep edebilirsin. yasal danışman atandığı zaman istesende oynayamazsın yani duramıyorum diyosun ya heh işte duracaksın. her hesabın blokeli olacak yeni hesap açmalarına müsade edilmeyecek.

@Descartes, 14k nedir kardeşim. bu proflarıda anlamış değilim uzman dr ile prof'un yazdığı ilaç aynı. Yani depakini prof yazarsa daha çok mu etki etmiş oluyor? Saçmalığın dik alası

@sucre_, aynen öyle Bu Prof.lara 1-2 defa gidip uygun ilaç ayarlaması yaptıktan sonra uzman doktor ile devam etmek en mantıklısı

Ama tabi ki 14 K bazı insanlar için 1 yemek parası gibi bir şey Bizim gücümüz yetmez

Doçent 6k ödedim 1 muayene parası 2 defa gidip gitmeyi bıraktım ben iyiyim diyorum inanmıyor şu ilacı kullan dedi abilify 20 işe yaramazsa clonex başlatırız kan vermen gerekir dedi bidaha da gitmedim

Bu soruya yanıt vermek zor o gün geren bı gündür anlatmam ama nasıl diyim başka şey için hastaneye gittim yatış yaptılar
Çook zaman geçmiş 12 yıl ...

Üst Alt