Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zorla hastaneye yatırılma anınızı anlatır mısınız?

@NewDay, Başakşehir Çam Sakura hastanesini bilmiyorum ama orada yatan bazı arkadaşlarımdan ortamının iyi olduğu yönünde yorumlar aldım. Bakırköy K2'de yattim. Sende olmadıysa bunu kayıp gibi görme.
Oraya girince Allah'ım beni bir daha buraya düşürme diye yalvarırsın

Son düzenleme:
@Descartes, evet ama depresyon dönemlerinde hasta zaten sağlıklı düşünemiyor, hep karamsar modda. Hastane ortamı daha da kötü etkileyebilir doktora güvenmek lazım. Ben böyle durumlarda aile yada yakın dostlarla olmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ortam değiştirmek, bir işle meşgul olmak vb. Yoksa yalnız kalıp düşünmek daha da karamsarlığa itiyor insanı.

@idosente, evet Sen de haklısın. Depresyon dönemlerinde aile ve yakın dostlarının manevi desteği çok önemlidir. Ama major depresyon gibi şiddetli bir durum yaşıyorsa , akut alevlenme yaşıyorsa stabil hale gelmesi için bir süre hastanede kalması uygun olabilir. Aynen yazdığın gibi ortam değiştirmek ve meşgale edinmek de lazım. Bütün gününü odasında geçiren birisi zihninde geçmişi, takıntıları kurcalayıp durur. Bu konuda da ha.klısınız

@Descartes, insan böyle durumlarda güveneceği,sırtını yaslayacağı birilerini arıyor. Hep tek başına savaşmak insanı çok yoruyor. Allah kimseyi yalnızlıkla,kimsesizlikle imtihan etmesin.

@sucre_, bence böyle bir genelleme doğru olmayabilir. ben uzun süre (>5 yıl) yalnız yaşadım. ve kendimi en iyi hissettiğim zaman dilimi idi hayatımda.
Evlilik için olmaz demiyorum ama kendimden çok annem istediği için...(biraz garip gelebilir)
üzülüyor çünkü kadın bense en çok onu seviyorıum dünya gözüyle gördüklerim arasında.
yoksa kendime bakan pek bir yönü yok bence evliliğin.
ne bilim iş ağırlıklı düşünmek, zaman zaman yurtdışı seyahatleri planları yapmak vs evlilik ne kadar uygun böyle biri için birde...
kaldı ki evlenirsem sorumluluk artacak sanki. ondan dolayı çok dikkatli davranmam gerekecek, ve karşıma çıkan insan eğer benle uyumsuz biri olursa bu daha da sıkıntılı bir süreci aralayacaktır. tabii sosyal anlamda da bir sürü değişiklik demek evlilik, yaa işte böyle.

@kar&yağmur, sorması ayıp senin yaş kaç? 30'u devirmediysen eğer, 30'undan sonra her yıl yalnızlığın ağırlığını daha fazla hissedeceksin hem bedenen hem de ruhen. Anlıyorum seni; gezmek, eğlenmek ve hayatın tadını çıkarmak hoşuna gidiyor ama bir de hayatın acı gerçekleri var!!! Neyse moralini bozmayım. Kısaca demem o ki azizim, yalnızlığa bu kadar çok sığınma. Gün gelir yüz üstü bırakır seni.

@kar&yağmur, senin aynını arama eksik yanlarını tamamlayacak birini bul bence... Annen büyük ihtimalle ALLAH c.c gecinden versin "ben ölürsem çocuğum ne yapar tek basına diye endişe ediyor olabilşr

[/USER],

yok be! ben 35 i de devirdim :) :)
hiç öle şeyler düşünmedim düşünmüyorum da hatta aklımın ucundan bile geçmiyor. hayat böyle çok güzel valla elhamdulillah, elhamdulillah , elhamdulillah.
hayata dair felsefe düşünce akıl fikir denince birçok insandan ayrılıyorum sanırım ama inanın çok güzel böyle. neticede biz ölürken yanımızda kim olucak ki (tam ölüm anında mesela) sadece Allah'ın yardımı dokunabilir diye düşünüyorum çoğu zaman. eee o zaman ? bence Allah'â iyi bir abd olmak lazım.
işte dediğim gibi evlenecek olsam en istediğim canım annem için olur sanıyorum.

Son düzenleme:
Zorla değil de kendi isteğimle yattım.
1 hafta yattım çıktım. Sonraları ben tekrardan yatmak istedim. İzin verilmedi.
Şimdi ki aklım çok değişti. Bir daha hastanede yatmak istemem.
Cevabı biraz farklı söyledim. Kusura bakma.. :)

ben bu parayı verebilirim sanıyorum ama vermem. Bir kere prof. dediğin kişinin benim kadar çalışkan olmadığına nerdeyse adım kadar eminim.
ikincisi sadece çok çalışmak tek başına işe yaramıyor. Alan - Konu seçimi ve bunun gibi tercihler bence çok çok önemli.
dahası diğer bildiklerim var kısaca her bildiğimi buraya yazmam mümkün olmuyor haliyle çok geniş çünkü sonuçta.
gerçi medical science dendiği zaman ülkemizde ve birçok yerde hemen hemen akan sular duruyor çünkü kişi sağlığı kendince önemsiyor, yinede bildiğim sınırlar var var ki mesela bu prof.dr dediğin kişiler de o sınırları atlayıp geçemiyor. mesela hepsi ama hepsi 150 yaşını görmeden ölüyorlar. Bu bir sınırdır benim için mesela benim görebildiğim.
bir prof olmak (medical scientist olanlar dahil tamamı, tüm akademisyenler yani) bu sınırı geçemiyorlar.
amerikalılardan abidik kubidik adım dahi atlatamayan önemsiz önermeler vs var ama bunlar da zaten asıl kaynağı belitrtmediklerinden ve inançsız olduklarından (geneli) bir arşın boy alamıyorlar. heh. yani gerçekler. özet olarak ben 15 bin tl yi bir psikiyatri muayenesine vermek istemem.

Üst Alt