Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurttan memur olan kişilerin sınavsız ünvan değişikliği varmış..?

zego

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
10
engelli memur olan arkadaşlar yurttan sınavsız ataması yapılan memurların kurum içi sınavlarına girmeden okuduğu ünvana geçme gibi durumlar söz konusuymuş. Bu diğer memurlara özellikle de binbir güçlükle sınava hazırlanmış atanmış engelli memurlar için adaletsiz değil mi? bu konu şuanda ne durumda bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi?

Bir sendika bununla ilgili kazanım elde ettik diye paylaşmıştı.

Çok açık ve net söyleyeceğim.

Yetiştirme yurdunda yetişipte sınavsız kamu kurumlarına memur veya işçi olarak atanmalarını kabul edilemez buluyorum. Oradaki çocukların bir kısmının (azınlık) hayatında kimse yok. Ama biraz araştırırsanız kalan kısımının anne ve babaları hayatta. Bir kısmı da sırf bu memuriyet için çocuklarını fakiriz bakamıyoruz deyip yurda bırakıyorlar( kesin bilgi çalışanlar söyledi) .

Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet. Kimsesiz, engelli, yaşlı, fakir vb gibi durumlarda olanlara sahip çıkması gerekiyor. Destek olması gerekiyor.

Yurt da büyüme şartları zor, diğer insanlarla kıyaslanamaz. Çalışanlar ne kadar ilgili olsa da bir aile yerini tutamaz. O yüzden pozitif ayrımcılık yapılmasını doğal buluyorum.

Nasıl engellilere pozitif ayrıcalık yapılıp EKPSS yapılıyor ve normal KPSS den ayrı tutulup ataması ayrı yapılıyorsa , yurttan çıkanlar içinde yeni bir KPSS türü oluşturulsun ve ona göre kontejan ayrılsın. Neyden mezunsa puanını alıp kontejan içine girsin ve atansın.

4 Farklı kurumda çalıştım ve 5 tane yurttan çıkıp memur olmuş kişilerle çalıştım. Bir kere görev bilinci yok giriş çıkış saatleri belirsiz kavgacı tiplerdi. Bu benim çalıştığım kuruma denk gelmiş 5 kişi olabilir ama başka bir ilde memur bir hocamın (ki kendisi foruma üye) kurumunda da bir yurttan çıkma memur var ve benzer durumları yaşadığını paylaştı benimle.
Sınavla gelse en azından ben buraya gelmek için çabaladım diyecek ve neyden mezunsa ona göre atanacak.

Bakın bana kızmayın. Yurtlarda annesi babası ve hiç akrabası olmayan kişi sayısı çok azdır. Bir kısmı kötü aile yaşam tarzından ,bir kısım aile bu yurt olayını keşfetmiş evde ben bakacağıma devlet baksın diye yurda veriyor, bir kısım da memuriyeti keşfetmiş ve çocuğunun psikolojisini düşünmeden bu kararı almış.

Başlığa gelince sendikanın böyle bir kazanımımız var diye haberini okudum ama uygulanıyor mu bilmiyorum. Peki ben bunları niye yazdım derseniz hazır konusu açılmışken fikrimi beyan etmek istedim.

@Ben_Claudius sınavsız ilk atanmayı bırak bir de memur olmuşken okuduğu unvanı sınavsız alması kabul edilemez fazla bi pozitif ayrımcılık olmuyor mu? Engelliler kimine göre çok daha zor şartlarda buna eminim

@Ben_Claudius engelliler için kazanım var mı yok mu merak ediyorum

@zego Hiç kimsenin bir sınava tabi tutulmadan kamu kurumuna girip çalışması benim açımdan doğru ve etik değil. Eğer şartları normal kabul ettiğimiz insanlardan daha zorsa,eğitime,ulaşıma vb şeylere erişimde zorlanıyorsa bu insanlara pozitif ayrımcılık yapılmasını makul buluyorum. Ama bununda sınırları olmalı. benzer şartlardaki insanların girebileceği onların seviyesine göre hazırlanmış sınavlar yapılmalı. örneği elimizde var "EKPSS" . En azından benzer şartlardaki insanlar kendi içlerinde yarışa konulur ve içlerinden başarılı olanları kamuya alırsınız.
bakın bir yerlerimden element uydurmuyorum. çok yakın tanıdığım birisi bizzat bu kurumda çalışıyor. çalıştığı evde sadece 14 tane 18 yaş altı kız varve bu 14 kişinin içinden 6 tanesi memur olmak için yurtta kaldıklarını ağızlarından duymuştur. Memur olmak için disiplin cezası almamak gerekiyormuş ve bu 6 kız hiçbir kavgaya karışmıyorlarmış. Aile görüşmelerinde (bu çalışanlar yanlarında durduğu için şahit oluyor) sabret kızım 3 sene sonra memursun diyen aileler var. ve bu sadece bir evde böyle. bir kuruluşta onlarca ev var ve yüzlerce çocuk var. bunları istatistiğe vurun. devletin bu iyi niyetini suistimal eden insanlar var.
engelliler için sınavsız memurluk hakkı olsun eminim kendini engelli yapacak eylemde bulunacak insanlar var.
Devletin bu tarz açıklarının kullanılması beni rahatsız ediyor. Umarım buna bir sistem getirirler

@Ben_Claudius Bir ara yurda gitme durumu oldu bende.Uyuşturucu falan var dediler uygun değilsin dediler...Yetim sayısı dünyada az.Sanıyorum bizim ülkede de 10 binlerdedir.Her ne kadar doğruyu söylüyor olsanız da yetim adı altında bir özerklikleri olması devlet açısından gerekli.Şahsen bende yetimhaneden biri tarafından sorun yaşadım ama bizim karar verebileceğimiz bir durum değil.Şahsen yardım etmeyin ama önünüde kapatmayın.Kamu kurumuna atanıp yetim olduğundan sorun yaşayan var.Atanamayıp sorun yaşayanlar asıl sıkıntısı olanlar.

@NewDay ben babasız büyüdüm. Fakirlik kısmına girip olayı dramatize etmiyorum bile. ama benim o zamanki şartlarımın çok üzerinde insanlar çocuklarını yurda veriyor. Ben devletin bu konudaki desteğine sonuna kadar katılıyorum. Eğitimi,beslenmesi, giyinmesi sosyal faaliyetlerini karşılasın topluma uyumlu bir şekilde yetişmesi için ne kadar harcanması gerekiyorsa harcasın.Sosyal devletin gereği budur.

Ama normal lisans kpss ye 1.7 milyon insan giriyor. bunun önlisansı ve lisesi de ayrı. sayıları siz düşünün. ekpss ye yaklaşık 100- 150 bin kişi giriyor. Buradan anlaşılan şu ; insanlar kamu sektöründe çalışmak istiyor.
Nasıl ekpss yi normal kpss den ayrı tutup pozitif ayrımcılık yapılıyorsa. yurttan çıkan gençlerimiz içinde YKPSS yapsınlar ve belirli bir kontejan ayırsınlar.

Bakın hocam için ne kadar içinde bulundunuz bilmiyorum ama ben bizzat işin içinden aldığım bilgileri söylüyorum. Bu bir sektöre dönmüş vaziyette. İnsanlar çocukları memur olsun diye çocukluk anılarını hiçe sayıyor. Ve bu tamamen haksızlık her yıl yurttan 5000 bin genç ayrılıyor olsun. Bunları kendi içinde sınava sokun ve belirli bir yüzdesinin atamasını okuduğu bölüm bazında yapın. Hem sınavsız kamuya alım yapılıyor hem de daha sonra üniversite bitirdilerse sınavsız unvanı değişiyor. Lütfen yazdıklarımı kişiselleştirmeyin. Geniş bir bakış açısıyla değerlendirin. Benim yurtta büyümüş çocuklarla ilgili bir sorunum yok aksine devletin en şefkatli yüzünü görerek yetişmelerini ve millete faydalı bireyler olmasını arzu ederim.

@Ben_Claudius 300 bin civarlarında yetim var yazıyor.On binlerce değilmiş yani.Sadece yetim hakkı gibi dini bir durum oluştuğundan yazdım.Böyle bir hakları olmasın deme hakkımız yok diye düşündüm.

@NewDay neyse hocam aynı düşünmeyebiliriz. Ben olayın içinden biri olarak gördüklerimi ve türkiyedeki ortamı gözeterek """"kendimce""" hakkaniyetli olanı yazdım. sizin fikriniz de sizi bağlar. Zaten devlet bize fikir sormuyor yapıyor gerekeni.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt