Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından getirilen araçların 5 yılda satılabileceğine dair mahkeme kararı..?

Gumrukle görüşdum dun eyüp durmaz adli arkadaş dava acmis ve araci satmis bende bu hafta davayi emsal karar gösterip acmayi düşünüyorum sayin oturan boğa anakarada bizim bu davamiza bakacak bir avukat konusunda yardimci olur musunuz.eyüp beyin avukatina ulasdim 2000 TL ücret istiyor çok deyilmi zaten kaybeden taraf gümrük onların ödemesi gerekmiyor mu dava ve avukat masraflarını.

Örnek dava dilekçesi bulunsa, avukat tutmaya gerek yok aslında.

merhabalar bülent bey 2006 da getirilen aracı satabilirmiyiz nasıl bir yol izlememiz lazım

Hiç bilmiyorum.

Arkadaşlar, örnek olabileccek dilekçe için bilgisi olan var mı?

Bimer' yazdım bana dilekçeni TBMM gönder.. dediler meclise yazdım yasaların görüşüldüğü kısma dilekçe yazın diyor yazının cevabı gelince paylaşacağım

yani 2009 dan önce yurt dışından araç getirenlerde ilk 5 yıl geçerli doğrumu anladım.

2009 da çikan yasa 5 yildan 10 yila cikardi satis suresini. Arkadasin acdigi dava sonucunda 2009 dan önce alınan araçlar 5 yil sonra satilir diyor ama herkes kendi adina mahkeme actirmasi gerekiyor.

.......Yılında engellilere mahsus özel tertibatlı otomobilimi yurt dışından bedelsiz ithal ettim. ......... otomobilimin şase no ................ ve motor no ............ ‘dır......trafik amirliğince otomobilimin üzerine satılamaz-devredilemez şerhi konulmuştur. Ankara 6. Vergi Mahkemesi’nin 2012/1403 Esas No ve 2013/50 Karar No ile Danıştayın 06/06/2013 tarihli YD RET ve 17/12/2013 tarihli RET ONAMA kararları sonucu 5 yılını dolduran araçların vergisiz, harçsız olarak satışına karar verilmiştir. Yukarıda belirtilen mahkeme kararları emsal alınarak 2009 yılı öncesi ithal ettiğim otomobilimin vergisiz, harçsız olarak satışı konusunda üzerindeki şerhin kaldırılması hususunda;
Gereğini arz ederim.

SATMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR YUKARIDAKİ DİLEKCEYİ 0312 3977552 NOLU NUMARAYA FAX YOLLAYIP RED CEVABI GELİNCE AVUKATLA İRTİBATA GEÇİP DAVA ACILACAK DURUŞMA OLMAYACAKMIŞ AVUKAT SADECE REHBERLİK HİZMETİ YAPARIM FİYAT SADECE REHBERLİK HİZMETİ PARASI OLUR DEDİ.

ergin teşekkürler. sizede hayırlı olsun. HAK VERİLMEZ ALINIR TÜRÜNDEN OLMUŞ.

dava açacaksınız ve emsal olarak eyüp durmazın davasını göstereceksizin ama eyüp durmazın dava devam ediyor temyizden lehimize öıkan sonuca 2. itiraz hakkı varmış ve gümrük 2. itiraz hakkını kullanmıştır yani siz dav açsanızda davanız askıya alınır beklersiniz öyle beklemektense sonucu beklersiniz ona göre ne gerekirse artık

Hayirlisi olsun hiçbirşey yapmadan beklemeden iyidir.avukatla görüşdüm davayi inceledi acabiliriz dedi.

2009 dan önce ithal edenler satabiliyor demek ki. kanun; sol el de engeli olanlara zalimlik yapmış.

Satılabilmesi için eyüp durmazin davasında emsal dava açmak gerekiyor.

"Eyüp durmaz" a nasıl ulaşacağız?

2008 yasasında 5 yıl idi 2014 yasasında 10 yıl oldu...

arkadaşlar noldu mahkemeye veren oldumu veya gümrükten bilgi alan oldumu toplu şekilde dava açsak daha kolay olurmu.bir an önce eski araçdan kurtulmam lazım.kardeşime sattım aracı polis durdurmuş.arabayı bağlayıp 1500 tl ceza yazacağım.araç sahibinden başkası kullanamaz demiş.yalvar yakar zor kurtulmuş.buda bende sıkıntı yARATIYOR.oturan boğa yardımcı olsan ne yapabiliriz

Arkadaşlar gümrük yeni düzenleme yapmis ama satis hala 10 yil normal kişiye satis .ancak eyüp durmaz için yaptiklari ikinci itiraz basvurularıda red olmuş yani eyüp durmaz davasi ni emsal gösterip dava açabilirsiniz.ben davayi 22/08/2014 tarihide açtım avukata dosyayi yazdirdim mahkemeyi ben actim çok maliyetli deyil.

Cahit satmadan türkiyeden ötvsiz alabiliyormuşuz. Bende yeni öğrendim. 1 tanesinin MTV ödenen yeterliymiş.

cengiz bey dava için nekadar masrafınız oldu sizce mahsuru yoksaögrenebilirmiyiz

200 TL ye dilekçe yazdirdim 125 TL de mahkeme masrafi bu 125 TL yi dava bitince gümrük den alabiliyorsun.

teşekkür ederim cengiz bey dava sonuçlanıncayazarsanız bizlerde bir yol izlemiş oluruz

Beklemenize gerek yok eyüp durmaz in davasini emsal olarak acabilirsiniz gümrük iki defa itiraz etmiş ikisinde red edilmiş itiraz hakki kalmadi.

ergincengiz;

arkadaşım dilekçe ördengini atsanda herkes 200 tl vermese av ta

İsteyen arkadaşlar bana özel den ulaşsın.

Açtığım dava lehimde sonuçlandı. Arabanın satış işlemlerini başlatıyorum gumrukden bursa trafik sube müdürlüğüne göndereceği yazıdan sonra.

Üst Alt