Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından getirilen araçların 5 yılda satılabileceğine dair mahkeme kararı..?

10 yılı doldurmadan satan yok. Gümrükle konuştum daha mahkeme kararı ellerine geçmemiş suan mevzuat aynı 10 yıl

Bende 2005 yılında ithal ettiğim bir araç var; 96 model, aldığımda 9 yaşında idi, şu an 18 yaşında zaten bu 9 yıl içerisinde satamadığım elden çıkaramadığım için kendi bedelinden fazla masraf etmişimdir, şimdi yasal olarak vergisini ödeyip satmaya kalksam muhtemelen yine kendi ederinden çok masraf çıkacak... bu aracın üzerine normal yoldan 3 araç aldım ama bu araç bana devletin attığı kazık olarak kapımda yedek duruyor, 10 yılı dolmasına 1 yılı var :) bir daha gümrükten araç getirtmek mi tövbe!.. :)

9 yasındayken aldığım aracı 19 yasına gelmeden satamassın dememişti oysa kimse bana... işgüzar memurların hiçbiri form doldurmayı bile bilmiyordu zaten, iş takipçileri ile halletmiştim bir çok işlemi...Devletin memurları değil, iş takipçisi simsarlar iş görüyorlardı o yıllarda gümrükte... şimdi durum nasıl bilmiyorum ama Allah kimseyi gümrüğe düşürmesin :)

Yalan söylüyorlar arkadaşlar. Karar ellerine elbette ulaştı. Ama bir düzenleme yapılması gerekiyor. Oyalıyorlar insanları ama dilekçe yazmaya aramaya ısrarla devam edeli. derneklere bimere bakanlığa yazın bol bol. İmkanınız varsa medya organlarına bile duyuralım sesimizi.

yurt dışından gelen araçlar

Arkadaşlar yurt dışından gelen araçların normal vatandaşlara satılabilmesinde degişiklik oldumu kaç yıl dolması lazım teşekkürler

niyazi arkadaşım hala 10 yıl ama 2009 yılından önce alanlar için mahkeme 5yıl kararını verdi.danıştaydan sonuç bekleniyor.

Var arkadaşlar. Danıştayın esastan onaması bekleniyormuş. Muhtemelen yakında gümrükte olur. Ama avukat arkadaşım yinede satışa yanaşmayabilirler, bu durumda dava açmamız gerekir dedi. Karar onanınca vekalet verip arkadaşımla gümrüğe başvuracağız. Bakalım ne çıkacak. Ama araba fiyatları uçtu bu arada. birde kredi faiz oranlarına ve vadelerine kısıtlama gelince bizim hayaller yarıda kaldı gibi. son 10 ayım kaldı. Ama yinede dava açabilirim.

Güncel bilgi edindikçe burada paylaşalım lütfen

2009 dan önce alınan araçların satışında mahkeme kararının gümrük müdürlüğüne gitmemesi ile ilgili 02.01.2014 tarihinde bimer'e mesaj attım. Bimer mesajı gümrük müdürlüğüne yönlendirmiş. Onlarda bana şu anda yürürlükte olan kanundan bahsediyor. Mahkeme kararından hiç bahsetmiyor.

Yargıtay davayı onamış arkadaşlar bakalım gümrük ne yapcak.

99 model passsat aracımı ağustos 2009 yılında ithal aldım.
tirefiğe 13.11.2013 tarihinde çıktı ağustos ayında ithal olduğundan ve eylül ayında ruhsat başvurusu olduğundan 200 liraya yakın ceza yedim,
şimdi ben 2009 yılı ekim ayında değişen kanundan önce almış olduğumdan bende bu karardan faydalanır mıyım?

Yeni kanuna göre zaten getiremezdin. önemli olan gümrük giriş tarihi

teşekkür ederim.
yazmış olduğum yazılara isitnaden çalışma yapacakları bilgisi alınmış en geç 2015 yılı içerisinde düzenleme geleceğini ümit ediyorum

mehmet arkadaşım bilgi kesinmi nerden öğrendin.iyi haber gümrük bu işin üçkağıdını bulmadan karara istinaden bişeyler yapalım.

Konya ilinde Eyüp adında bir arkadaş mahkemeye vermişti, ondan öğrendim yargıtayın onadığını kendilerine tebligat gitiğini söyledi.

Araba eskidi kararın çıkmasını bekliyoruz gümrükten bir daha otomobil almaya tövbe....

(0312) 397 1527. Gumruk numarası bu.arkadaşlar bu numaradan arayalim usandiralim.bence o karar sonuçlandı bunlar soylemiyorlar.

2 gün önce aradım karar elimize gelmedi diyorlar. Avukat tanıdığı olanlar bize bu konuda yardım edebilirler mi? Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.

Konuyu "BİMER" şikayet ettim gönderdikleri mesajda şikayetinizi "TBMM" yapın dedi bende yasa çıkması için "TBMM" mesaj çektim ve mesajın cevabını bekliyorum.

Ben gümrük müdürlüğüne şu şekilde dilekçe yazdım. Herkez yazarsa belki bir sonuç alabiliriz.
2008 Yılında engellilere mahsus özel tertibatlı otomobilimi yurt dışından bedelsiz ithal ettim. Volkswagen Golf marka otomobilimin şase no ................ ve motor no ............ ‘dır. Bartın trafik amirliğince otomobilimin üzerine satılamaz-devredilemez şerhi konulmuştur. Ankara 6. Vergi Mahkemesi’nin 2012/1403 Esas No ve 2013/50 Karar No ile Danıştayın 06/06/2013 tarihli YD RET ve 17/12/2013 tarihli RET ONAMA kararları sonucu 5 yılını dolduran araçların vergisiz, harçsız olarak satışına karar verilmiştir. Yukarıda belirtilen mahkeme kararları emsal alınarak 2009 yılı öncesi ithal ettiğim otomobilimin vergisiz, harçsız olarak satışı konusunda üzerindeki şerhin kaldırılması hususunda;
Gereğini arz ederim.

Yukarıdaki dilekçeme cevap geldi. Yine mevzuattan bahsediyor. 10 yıl geçmeyince vergisiz satamassın diyor. Mahkeme kararlarından bahsetmiyor.

Arkadaşlar gümrüğü aradim mahkeme kararini sordum o karar sadece eyüp durmaz i bağlar dedi.anladigim kadarıyla bu dava açan arkadaş davayi kazandı araci saatti .biz mevzuat i değiştirmedik dedi bizimde ferdi dava acacagiz anlamına geliyor.Ankara gümrük numarası 0312 3971522

bu davayı bimer'e bildirsek yardımcı olurlarmı acaba?

Üstüste birkaç kişi dava açarsa, o zaman buna uygun düzenleme yapmak zorunda kalır kurum. Çünkü her kaybedilen dava kuruma mahkeme giderleri olarak da maliyet getirir...

Üst Alt