Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni ÖTV Oranları Belli Oldu

loks

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Yeni oranlar nihayet belli oldu. 1.6 hacim 2'ye ayrıldı ama Bizi ilgilendiren bir düzenleme yok henüz. Her iki dilimden de yararlanabiliyoruz herhalde.

Yeni ÖTV oranları, bugün itibariyle resmi gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi;

1600 cc ye kadar olan otomobillerde
ÖTV matrahı 40.000-70.000 TL arası olan araçlar için oran %50
yine aynı hacimdeki motorlara sahip ve fiyatı 70.000 TL'yi aşan araçlar için ise %60 oldu

1600-2000 cc arası hacme sahip araçlarda ise;
ÖTV matrahı 100.000 TL'yi geçmemiş ise oran %100
ÖTV matrahı 100.000 TL'yi geçmiş ise oran %110 oldu

2000 cc üzeri araçlar için ise oran %160 oldu.

Aynı karar ile elektrikli araçlar için de düzenleme yapıldı.​

Yeni Oranlar- Detaylar: Yeni ÖTV Oranları Belli Oldu | Araba İncelemeleri

Son düzenleme:
1960 silindirli vir arabayaı ötvsiz alabiliyormuyuz bunu anlamadım yani 2'ye kadar alınabiliyormu

Sanırım şimdilik bizi etkileyen bir durum yok sanırım.

1.6 motou ötvsiz alabileceğiz

keşek 2'ye kadar ayrı bir ötv olsaydı ya da daha az ödeme gibi birşey

Bir engelli 2.0 motoru napar anlamıyorum yani benim arabam 1.5 çok memnunum aslında bu sınırlama da saçma kendini bilen bir engelli hız yapmaz, kontrollü kullanır.

Bunun Yanında Birde Engellilere Daha Kolay ÖTV'siz Araba Alma İşlemi Yapsalar Güzell Olurdu :)

"Çıplak satış fiyatı 40 ila 70 bin TL arasında yüzde 50'ye düşüyor. 40 bin TL'nin altındaysa vergi oranı yüzde 45'e düşüyor."
maliye bakanın açıklamasına göre otv %50 ye çıkmış gözükmektedir.. yani 70 bin tl lik araç 47 bin tl ye geliyor doğrumudur.

kardeş hız için değil kalite için istiyorum otomatik di,zel motoru öyle yap mışlar istediğim arabada...volvo v40

volvo v40 1.5 benzinli 1.6 dizel yok artık galiba onu alabilirsin etkileyen bişe yok zaten ötv muaf muafiyetle ilgili bişe yok şuan

40-70 bin arası araç alacaklar için kötü olmuş. Ötv 50 olmuş. kdv ödediğimiz için ötv nin kdv si bile zam demek

firmalar araç fiyatlarını şuan güncellemeye çalışıyorlar bekleyelim listeler açıklansın yeniden hesaplayıp karşılaştıralım fark var mı yok mu görelim.

maliye bakanının açıklamasını bende gördüm. açıklamada artış değil indirim yaptık diyor fakat sonunda anlıyoruz araçlarda ortalama %6 gibi bir fiyat artışı olacak bakan kendi söylediğini kendi çürütüyor. ne çekiyorlarsa söylesinler bende çekmek istiyorum.

standart otomobillerde vatandaşlar ötv vergisinin kdv sini de ödedikleri için %50 ötv artışı kdv miktarını da yükseltecektir. fakat engellilere yansımasının çok olacağını düşünmüyorum. ama bayilerle pazarlık gücümüz artık azalacaktır. çünkü fark iştah kabartmaya devam edecektir.

Yani bize nasıl uiyansıyor biz de ötv verecek miyiz bu 40-70aracın net fiyatı mı

55000 denmişti resmen şok olmuştum 70000 demek yani şu oluyor 70000*18/100=12600 tl kdv yapıyor yani oda diyorki 82600tl yapıyor oda yaklaşık 120000tl yapıyor ama şu 5 puan mevzusu yüzünden birde demesinler 45 üstüne çıkamazssınız kahrolurum yani o 5 puanı öde al yerine direk 45 üzeri engelli indirimi yok ve 50 olanı alamıyorsunuz derlerse manyak gömülürüz.

ötvnin kdvsini ödemiyoruz yanlışınız var ham fiyat üzerine sadece ham fiyat üzerinden %18 koyup hesaplanıyor

arkadaşlar ötv farkı bizim için bir şey değiştirmez aracın fiyatını etkiler normal alacaklar için bizim için değişen bir şey yok araç 100 binse bölü /1,50 çıkan fiyat eskisi ile aynı olur. Ama firmalar ötv bahanesi yapıp araçlara zam yapacaktır kesinlikle o işin başka tarafı

muafiyet kısmında değişen birşey yok resmi gazetede yayınlandı okudum yani bişe yok

artan ötv ve gelen zamla atıyorum bize 80e gelen araç 90 95 olur misal bu sekilde

muafiyet kısmında değişen birşey yok resmi gazetede yayınlandı okudum yani bişe yok

artan ötv ve gelen zamla atıyorum bize 80e gelen araç 90 95 olur misal bu sekilde

böyle kalsa keşke yani 1.6 muhafiyeti devam etse ama yar etmezler benim korkum engellileri 45 te tutup üst seviyeden araba aldırmazlarsa yani %50 olan bir aracı alamazsın yada 45 üzerini ödesende alamazssın derlerse liste fiyatı 65000tllik arabalara bakacağız demektir

ısrarla yazıyorum hala aynı şeyi söyleyenler var. bizim aldığımız araçlarda ötv olmadığı için kdv farkı da olmaz. aracın çıplak fiyatına %18 ilave edin o kadar.

Arkadaşlar örnegin çıplak fiyatı 90bin lira olan 1.6motor bir araçın kdv si %60 görünüyor. Biz yine çıplak fiyat + kdv mi ödeyecegiz?
Bir fark ödememiz söz kunusumu? Bu konuda net bilgi varmı .

Ya bu ÖTV her sene çıkıyor mu ? Ne olacak bu gidişat. Araç fiyatı arttıkça devletin ÖTV geliri de artıyor. Bu neyin politikası anlamadım gitti. Araba fiyatından fazla ÖTV alınıyor spor araçlarda. Maksat belli bir motor hacmine sahip belli marka araçların satışını arttırmak mı ?

Arkadaşlar bizim için değişen bişey yok gibi görünüyor. ÖTV oranı kaç olursa olsun, 1.6 motor ve altı araçları ÖTVsiz alabiliriz. Ama hükümet yeni bir düzenleme ile Ötv muaf araç alımlarını %45 veya 50 gibi bir karar alabilir. İnşallah böyle birşey olmaz çünkü otomatik vites araçların çoğunun baz fiyatları 40000 tl üzerinde.

Benim merak ettiğim şey şu ki bu bakanlar kurulu kararı ile yapılabilir mi? yoksa yasa değişikliği mi gerekiyor. bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.

ARK 2 haftadır bayii ye araba gelmesini bekliyorum fabrikada da yok cıkmaza girdim yardım edin

Üst Alt