Evet ; sene oldu 2026 12 Haziran ve ben poliperidon ( xeplion,trevicta,invega ,paligis) alalı 8 yıl oldu olacak beni tanıyanlar bilir hep xeplion invega yan etki deyip durdum 8 senenin sonunda ilk defa 15 gündür yan etki yaşamadım evet kesintisiz 8 yıl isteksizlik yorgunluk aşırı uyku gibi yan etkilere 8 yıl yaşadım ha ne oldu da geçti bu yan etkiler yan etkilerin geçmesini antidepresan bağlanıyorum sebep antipsikoz mutluluk hormonu düşürdüğünde beyinde bir çok işlem sorun veriyor bunlardan biri karar verme biri dinç kalma yani gelişigüzel uyumama biri istektir buda dopaminin inmesiyle isteksizliğe dönüyor biri yorgunluktur 5 kg alamaz oluyorsunuz ve kamburunuz çıkıyor işte bunlar yaşadıklarımdı neyse 15 gündür hiçbiri yok o zaman kaydediniz antipsikoz aldığınız zaman bu tarz yan wtkiler için biraz yüksek dozda antidepresan verilmesi gerekmektedir bu aslında sabittir . Bir yanılgı var oda isteksizlik gibi saydığım yan etkiler zamanla kendi kendine gider yanılgısı hayır gitmez kardeş benim ilaçlarım bunlar; paligis 6 mg ve lustral 100 mg, dikkat ettiniz miaximim dozun yarısı oranında yani 12 bin yarısı 6 mg alıyorum antipsikozu ama lustralıda başlangıç dozunun bir üstü alıyorum demekki benim bünyem ne oldu antipsikozu hazmedemedi veya ağır geldi her neyse yan etki yaptı .
1 özellikle isteksizlik gibi yan etkiler geldiğinde insan xeplion alıyorsa hapı alamaz ve ne olur antidepresan alamadığı için öyle kalır
2 hasta hep doktor değişerek büyük hata yapar çünkü hiçbir doktor seni ilk görüşte dozlarla oynamak istemez o içten derki bir tanıyayım bunu ben gördüm hep pratisyenlwre giderdik hep değişimden ötürü her doktor ilacı yazmakla yetinir di
3 bilinçsizlik yani yönlendirilmemekten kaynaklanan çaresizlik ne yazıkki insanımız buna doktorundan sağlık çalışanlarına kadar hatta bakanlığa kadar yönlendirmede başarısızız .