Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Umutsuzluğun dibindeyim. Hayat bitiyorsa? Mucize Küllerinden doğan mıdır?

Ben geçen sene ekpss ile memur oldum. Sabah erken kalkıyorum(erken kalkmak hep iyi gelmiştir bana) işe gidiyorum. İşte yoğun çalışmasak da hep işle meşgul olacak bir şeyler buluyorum. İşe girdiğimden beri intihar düşüncesi kayboldu. Eve dönünce haber, oyun, kitap derken vakit akıp geçiyor. Yani vaktinizi kaliteli şeylerle doldurun. Size tavsiyem eğer E-kpss ye girecekseniz ve tek çalışamıyorsanız Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri(TRSM) kurs açıyor ücretsiz bir şekilde, buralara başvurabilirsiniz, ayrıca Trsm'de bir çok etkinlikte yapılıyor. Sağlıcakla kalın.

Ben EKPSS'ye yillar once girmeyi dusunuyordum. Bana surekli "yok sen engelli degilsin", "senin bir seyin yok" dendi. 10 yil boyunca universiteyi bitirmeye calistim. Bitiremedim. Duzgun bir yonlendirme yapsalardi ya da en azindan aklima girmeselerdi 10 yilda harcadigim eforla simdiye memur olmustum. Ama gec olsun, guc olmasin, 2028 EKPSS'ye calisiyorum. Insallah atanacagim.

Ekpssye çok çalış memur ol diyenler var.
Haklılar da. Kendim de özgüven eksikliği var. Baya fazla hem de.
İnşallah bu sefer hırslı çalışmak istiyorum. Belki başarırım. Bu sırt bel sırt olayı canımı sıkıyor.
O kadar çok yerden toplanması gereken şeyler var ki? Bir yerden sonra belin ve sırtın ameliyatlık olacakmış gibi hissediyorsun.
Başka iş bulabilsem ? Gidicem de başka iş bulamıyorum. Buda canımı sıkıyor. Sonuçta sağlık bu ! Bu konuda kimseye dert de yanamıyorsun. Öyle işte.

Tanrıya, dine yönelmeyi denediniz mi hiç? Sonuç olarak asıl yurdumuz ahiret yurdudur. Burası geçici ve ahirete kıyasla değersiz bir yerdir. Tanrı'nın Kuran'da anlattıklarını dinlemek, Tanrı'nın yoluna uymak bence çok mutluluk verici, iyi hissettirici bir şey.

Bence şu asamada Tanri'ya yonelmemelisiniz. Hayatinizda bir seyleri yoluna koymadan Tanri inanci sizi mutlu edemez. Aksine kendinizi Tanri'ya isyan ederken bulabilirsiniz, Tanri'nin bir sucu yokken. Her seyin bir sirasi vardir. Once hayatiniza cekiduzen verin. Sonra din, ahiret.

bir de Tanrı'ya yönelim akıl başta iken olmalı diye düşünüyorum

Allah ın adını anarsın aklına geldikçe isteyen Tanrı da diyebilir inancına bağlı olarak bu da sana huzur verebilir illa huzur bulmaksa amaç .
Mesela bir işe başlarken Allah izin verirse dersin ya da Allah a şükür dersin şükredersin gibi mesela çokta derinlere dalmaya lüzum yok .

Tevrat, Mısır'dan Çıkış 20:7​

“Tanrın RAB'bin adını boş yere ağzına almayacaksın. Çünkü RAB, adını boş yere ağzına alanları cezasız bırakmayacaktır.

Ve ayrıca İslamda Allah kulu sınar, Kul Allahı sınamaz. Eğer Allahtan bir isteğin varsa dua ederin. Dua kul ile yaradanın kunuşmasıdır. Allahım kazanırsam şöyle yapacağım böyle yapacağım demek yanlış bence

@anonymous, o Rabbın adına ağzına boş yere almayacaksın kötü bir çeviri orjinali do not speak of the God in vain burda denilen Allah'ın adını küfür bela lanet gibi olumsuz kelimelerle anmayacaksındır

Üst Alt