@Ben_Claudius,
Selam,
Hocam elbette senin görüşüne de saygım var. Ama bizim etkin ve yetkin bir durumumuz/makamımız yok.
Ben hastanede tanımıştım çok yıllar önce bir şizofren. Yaşı 50 civarıydı, 30+ yıldır kapalı serviste kalıyordu, sadece çöp atarken dışarı salıyorlardı. Adam insandı ama, depo niyetine kullanılan bir akıl hastanesinde unutulmuş ve malesef bitkilere benzer bir muamele görüyordu.
Kamuda çalışan şizofreni hastası biri popülasyonun en iyi %5'i içindedir bence.
Her köyün/mahallenin bir/bir kaç delisi oluyor ki ilaç tedavisi bile almıyorlar. Onlar için çok üzülüyorum ama baştada dediğim gibi bu işin çözümü bizde değil maalesef.
Toplumsal algıların değişmesi, kanunla yapılan iyileştirmeler yıllar yıllar alıyor. EKPSS dediğimiz sınav bile daha 2010'da 5k kişinin alınmasıyla yeni başladı sayılır.
TRSM'ye gitmedim hiç, ben oradan fayda sağlayacağımı düşünmüyorum. İşini seven psikiyatr bulsam bile yaşadığım ilçe merkeze uzak olduğundan gidesim gelmiyor valla. (TRSM'den fayda görenler de vardır tabii.)
Ülkemizde bir Ruh Sağlığı Yasası çıkarılması biraz elimizi güçlendirir bence ama ülke gündemi malum sıra gelmez buna.
Bugün Twitter'ı sildim sık kullanılanlardan, olumsuz/şiddet içeren haberlere maruz kalmak tarvmalarımı tetiklemekten başka işe yaramıyor.