Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye'de şizofren hastalığının olumsuz imajı nasıl düzeltilebilir?

Dönerciye şizofren arkadaşım var dedim uzak dur dedi hemen bana kendisi psikopatın önde gideni halbuki şizofren arkadaş uysal !:ROFLMAO:

Bu kötü imajı yaratan tedavi olmayan, hastalığı kontrolden çıkmış ve çevresine zarar veren insanlardır . Halbuki bu hastalık nasıl ki herhangi bir organı hasta olan ve tedavi olan biri varsa şizofreni de ona benzer kimisi karaciğer yetmezliği, kanser der bizimde beyinde bozukluklar var ve tedavi oluyoruz.

İlaç kullanmıcam diyip direnen çok kişi var sonları genellikle parlak değil illahi bi sorun çıkıyor.

Psikozum hiç kimse benimle arkadaş olmak istemiyor ve bana inanmıyorlar.

@ardakaraöz,
benimde hiç arkadaşım yok vardı sigarasına arkadaşlık ediyorlardı şimdi hiç arkadaşım yok

7-8 Arkadaşım vardı neredeyse 1 e düştü görüşmek istemiyorum çoğu ile

Üniversitede kalabalıklarda yalnızlığı yaşadığım dönemlerden sonra şuan tek başıma yaşıyorum kimse kalmadı şehir değişikliğinden dolayı,sanırım hastalık sosyalleşmeye etkili oluyor

Türkiyede Şizofren hastalığının olumsuz imajının düzelmemesinin değişik değişik sebepleri var. Bu sebeplerden en önemlilerinden bir tanesi ilaç kullanmak istemeyen ve psikiyatrik terapilere gitmeyen Şizofren hastalarıdır.

@Operadaki Hayalet, 16 olmayan şeyler görme ve duyma kısaca bayağı etkisi var ama anlatmak istemiyorum. Sanrılara inanıyorsam sanrı olduğunu nasıl bilebilirim ki

@ardakaraöz, burda hezeyanlarım var diyen bir sürü kişi var, hastalıkları ağır durumda değil demek ki.

Ne hezeyanmış neden bende olmuyor

Daha önce halüsinasyon görmedim de

İnsanlar uzak durur korkar çekinir iş vermez dilenmekten hırsızlık yapmaktan başka çaren kalmaz ailen ilgilenmezse veya kimsesizsen

Eskiden çalıştığım işyerinde bi şizofren vardı evinin elektriğni kesmişler, telefon numarası kapandı, çok pis kokuyordu banyo hiç yapmıyordu,maaşı yattığı gibi çevresindekiler sömürüyordu onu
Hastaneye yatırdılar 1-2 ay gibi bi süre yattı gördüğümde aşırı kilo almıştı
Sonrada Malulen emekli ettiler
Şimdi nerdedir bilmiyorum
En son gördüğümde geçen sene işyerine uğradı kendi kendine saçma sapan hareketler yapıyordu ve de aşırı zayıflamıştı kimseyle görüşmeden geldiği gibi kaybolmuştu ortalıktan

Türkiye de Şizofren kelimesi çok kirlenmiş. Türkiye de Şizofren deyince insanların aklına neler geliyor neler...

Son düzenleme:
Hergün ayrı bir haber yapıyorlar normal insanlardada sıkıntı çok fazla ama hasta kişilerin haberinde vurgulayarak şundan şundan dolayı oldu gibi haber yapıyorlar yoksa sıkıntılı insan çok bugün taksici yumrukla kızı bayıltmış heryerde olay var ülke gündeminde

O şizofreni hastası doktor kim bilir ne durumların içindeydi? Yakınları desteğini çektiyse, ki neredeyse eminim desteğe ihtiyacı olduğundan, annesinin durumu yüzünden sıkıntıya düştü iyice. Önceki hayatından, eğitim ve statüsünden dolayı dışlanmaya maruz kalmış, dışlanmayı hissetmiş de olabilir. Para için annesini dövdüğünü yazmışlar, ağır sanrılar ve anksiyete yaşadıysa hiç şaşırmam. Sanki kötü, hayırsız evlatmış da anasını bu duruma düşürmüş gibi bir izlenim çağrıştırıyor olabilir ama biz bunun böyle olmadığının farkındayız. Eğer varsayımlarımda haklılık payı varsa suçlu o adamı o duruma düşürenlerdedir. Keşke yukarıda yazıldığı gibi sadece korktuklarından uzak dursalar, yok, bana kalırsa aşağılıyorlar. Şizofren kelimesi çocukların bile dilinde hakaret sözcüğü olmuş. Hey gidi. En doğru iş şizofrenlerin bencillikten uzak ama kendilerine yönelik sevgi göstererek sağlıklarının üzerine düşmeleri, ilaçlarını, tedavilerini sabırla devam ettirmeleri. Yanlarında da tedavi ekibine ek olarak sabırlı, anlayışlı, bilge insanların, arkadaşların olması.

Pek yerinde ve doğru olmayacak ama anlaşılacak sanıyorum bu benzetme, ciğerlerinden hasta olan kişinin kan kusmasına nasıl anlayışla yaklaşabiliyorsak, bu durumu anlayabiliyorsak beyninden hasta olan kişilerin de dengesiz ve yanlış davranışlarına o denli bilgelikle yaklaşabilmeliyiz.

Ülkede bir Kaçtane daha şizofren olay çıkarırsa belki yeni bir ilaç yaparlar dikkat çekince ha gayret 😂

Bugün hastaneden eve dönerken metro istasyonunda bi tane genç tıslayarak volta atıyodu ama kendi halindeydi başkalarına salça olmasını bekledim ama o sadece tısladı yüksek sesle

Şuan bende psikotik olarak geçiyorum ama verdikleri ilaçlar şizofrenlere verdikleri ile aynı ikiside beyin kimyasının yada işleyişinin bozulması ile alakalı sanırım şizofreni olanlarda gerçekten hayat ile baglarının kopmaması daha belirgin oluyor. İğneler aslında iyi ama daha iyisini yapmalarını bekliyorum sıfır sıkıntısız yan etkisiz sosyalleşebildigimiz iş hayatına aile hayatına katılabildigimiz hayat bizimde Hakkımız.

Bir arkadaşım bipolar olduğumu öğrenince çok şaşırdığını , hiç hasta gibi görünmediğimi söyledi.
Psikiyatri hastanesine ziyarete gelen bir grup arkadaştan biri dışarıda gördüğümden bir farkın yok dedi.

Psikiyatrik rahatsızlıkların olumsuz imajını ancak hastalar değiştirebilir. Ben o kadar sağlığıma düşkün olmalıyım ve tedavimin peşinde koşmalıyım ki , beni normal birinden ayıramasınlar. İnsanlar şaşırsın. Birbirine şu bipolarmış , hiç belli olmuyor dedirttiğimiz anda bu hastalıkların da imajı düzelecek. İnsanlar çok fazla dedikodu seviyor ülkemizde , bunun faydası, biz iyi olursak , bu çok hızlı yayılacaktır.

Üst Alt