Toplumda ki şizofren ve benzeri rahatsızlıklarda ki önyargının en büyük sebebi tedaviyi red eden veya ilgilenecek kimsesi olmadığı için kötüleşen ve bu sebeble şiddete başvuran hastalar bu sorun çözülürse hemen değil ama bir zaman sonra bilinçlendirme çabaları ile beraber bu algı yavaş yavaş düzelecektir.
Onun için bu tür hastalar kimsenin şikayetine veya şiddede başvurmasını beklemeden kanun gücüyle yatışları yapılmalı ve düzelemeyecek durumda olan hastalar taburcu edilmemeli.
Bu tür hastaları takip edecek devletin özel bir birimi olmalı.
@Polmiks Genel olarak mesajlarınızda ruhsal engellilere karşı empati yoksunu ve negatif bir duruşunuz var en azından ben öyle gözlemliyorum niyetiniz o değildir tabi ki ama öyle bir görünüm var.
Bir ruhsal engellinin size saldırma ihtimali yolda yürürken toplumun sağlıklı dediği kişilerin saldırma ihtimalinden çok daha az insanlar yol vermedi diye birbirini doğruyor onlar şizofren değil ama o zaman bütün şöförler tehlikeli mi oluyor!?
Biz burada hastalar ve yakınları olarak zaten hayatı çok zor olan kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çözüm önerileri konuşuyoruz.
En kolay yol bu kişiler tehlikelidir benden uzak dursun bana saldırır demek kimin ne zaman hasta olacağı belli mi .
Profilinizde skolyoz olduğunuz yazıyor hangimizin skolyoz olmayacağının garantisi var bende şimdi skolyozlar kamburdur gibi çok yanlış bir ifede kullansam hoşunuza gider mi!
Onun için biraz daha empati lütfen.