Merhaba 28 yaş kadın Transfers miyileti hastasıyım 2025 yılının şubat ayında kürdaj oldum ve kürdaştan 1 hafta sonra sol ayak üstü uyuşmazlığı ve beraberinde sırt ağrısı kaburga ağrısı ile devam eden sancılı ağrı sızı ile hastaneye başvurdum
ben kürdaştan dolayı enfeksiyon kaptım zannediyordum ama öyle bişey değilmiş doktorum bana beyin cerrahına yönlendirdi randevu günümü bekledim ama çok sancılı bir bekleyişti ve sırtım çok ağrıyordu sanki sırt kemiğim kırılmıştı ve dayanamıyordum
en son gece hastaneye gittim ve ağrı kesiciler hiç fayda etmiyordu acildeki doktorlar randevu günümü beklememi söylediler ve o süre içerisinde güçsüzlük ve mesaneyi boşaltamamaya başladım
sabahında sağ bacağımda güçsüzlük başladı ve bir yerlere tutunarak yürümeye başladım hafta sonu araya girince özel bir hastaneye gitmek zorunda kaldık nöroloji doktoruna fiş kesince hemen beni muayene etti ve bazı yerlerde his olup olmadığını fark ettim ve beni hemen Çiğli eğitim ve araştırma Hastanesi’ne sevk etti orada yatış yapıldı
gece orada kaldık ve sabahında artık yürüyememmeye başladım sonda takıldı ve tedavime başladılar pazartesi sabahı ivik verdiler ilk baştan MS zannettiler ama değildi bos sıvısı ve kanlarımı dış laboratuvara gönderdiler hala hastalığımın ne olduğunu bilmiyorlardı sonra kortizon olarak devam ettiler ilk on gün 1000 mg damar yoluyla verdiler sonra hastalığımın transfersi milliyet olarak tanı koydular devamında fizik tedaviye yatırdım ve her gün 75 mg kortizon almaya devam ettim ama bir türlü iyileşemiyordum onu beraberinde giz kanama geçirdim ve hemerotim çok ağrıyordu büyük lavabo hiç durmuyordu ve ondan çok rahatsızlanıyordum
fizik tedavi iyiye gidiyordu ama sadece birkaç adım atıyordum ve düşüyordum sana nöroloji tekrar beni kendi servisini aldı tekrar bos sıvısı ve kanları dış laboratuvara gönderdi ve beni yoğun bakıma alıp plazma ferez yapacaklarını söylediler
yoğun bakımda ilk gece plazma Ferez yaptılar günaşırı yapacaklarını söylediler ve bu beş seansı olacaklarını söylediler ben ikinci seanstan sonraki gece sabahında giz kanama geçirerek çok büyük bir kan kaybettim ve beni İzmir Şehir hastanesine sevk ettiler
orada tekrar yoğun bakımda kaldım kanamanı nereden geldiğini bulamadılar ve beni nöroloji yoğun bakımına aldılar orada plazma Feres devam ettiler plazma Ferez bittikten sonra normal nöroloji servisine aldılar tekrar Şehir hastanesinde yine bos sıvısı ve kanlarıma bu sefer tekrar İstanbul’a gönderdiler Şögrön hastalığından da şüphelendiler dudağımda tükürük bezi aldılar çok şükür temiz çıktı sonra beni fizik tedaviye gönderdiler fizik tedavi de yavaş yavaş sonuç almaya başladık çok şükür ayaklarimi kendime çekebiliyordum kaldırabiliyordum
sonra yavaş yavaş ayağa kalktım yürümeye başladım sonra idrar torbasını çıkarmaya başladılar ve Tak sonda uygulamasına başladık artık ayağa kalktıktan sonra beni taburcu ettiler hala belden aşağısı biraz da olsa hissizlik olduğunu biliyorum kontrollerime gidiyorum çok şükür iyiyim
bu hastalığı çeken bilir çok zor bir şey ama hiç kimse umudunu kaybetmesin ve hep dua etsin yoğun bakım geceleri çok zordu tek başımıza olduğumuz geceler çok zordu ama çok şükür atlattık altı ay boyunca hastanede kaldıktan sonra evimdeyim