Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Okul temizliği işi nasıldır?

Mara

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
683
TYP ile okula temizlik personeli olarak secilmisim. Enine boyuna iş nasildir, neler yapilir, mola ne kadardir, bunlari paylasabilecek olursa en azindan kafamda işin ustesinden gelebilir miyim bi' netlesir.

İlk isim olacak. Lutfen objektif yorum yapalim. 🙏🏻

Cok sevindim senin adına hayırlı olsun Mara ciğim 😍
Bence yapabilirsin en azindan deneme firsati olur senin için
Baktin çok bunaldin işten çıkarsın başka bi iş bakarsın 🤗

@Mara, Hayırlı olsun. net bilgim yok ama okulda gözlemlediğim kadarıyla yorum yapabilirim. Tenefüs saatlerinde birşey yapmazsınız. zil çalıp çocuklar derslere girdiği zaman muhtemelen lavaboları bir kontrol edersiniz. kolidorlarda sıvı dökülmesi gibi durumlar varsa paspas edersiniz. sınıflarda kusma gibi durumlar olduğunda çağırabilirler ama nadir bir olaydır. en yoğun zamanınız ders saati bittiğinde çocuklar okuldan dağıldıktan sonra mesai bitimine kadar ki süreniz olur. sınıflar ve okul içi ortak alan temizlenir. muhtemelen tek olmazsınız herkes bir katı alacak şekilde 1 saatlik bir temizlik işiniz olur 5 te zaten okul kapanır işiniz biter.

@Mara, halledersin ben sana güveniyorum, bu defa kinaye değil çalışanları gördüğümden üstesinden gelirsin "mücadeleci" kızsın sen :)

Soru işareti çalıştığın okul müdürü ve öğrenci potansiyeli olur. Kurumun amiri okul müdürü olacağından yetki onda (gerçi bu özel sektörün tamamında böyle) diğer husus da okul nüfusu ile türü?

Kalabalık olmayan ve iş yükü kısmen az olan bir okulsa değme keyfine. Şöyle 800 kişilik bir meslek lisesi ise devreye "mücadeleci" ruhun girmesi gerekebilir :)

Güven bana yapamayacağın bir iş değil.

Temizlik getir götür tasima işleri v.b başka birşey yok maaş düşük

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
@Mara, Kardeşim ben burada yazanlar gibi ponçik ponçik boşa gazlama yapmayacağım. İşin realitesi şu. Kusan olur, tuvaletini lavabo alanları dışında yerlere yapan olur, bunların hepsini sen temizleyeceksin. Normal koşullarda da zaten her şeyi sen temizleyeceksin görev alanın dahilinde. Bunun haricinde getir götür işleri de olabilir. Ben yaparım sorun etmem diyorsan ne ala yok ben dayanamam midem bulanır şöyle böyle diyorsan boşa kendini yorduğunla kalırsın. Lavabosunu yapıp su dökmeyenleri gördükçe küfür listen de genişleyecek tabi.

Sakın bana bak işte hevesim vardı sen kırdın falan deme. Konu açmışsın realiteden bahsettim. İstersen ben de herkes gibi sen aslansın sen kaplansın kardeşim sen yaparsın diyeyim.

Aslansın kardeşim, kaplansın kardeşim, sen halledersin kardeşim.

Son düzenleme:
Selam,

Hayata karışmak, akışa dalmak için çok iyi bir fırsat,
Fiziksel zorluklarından bahsedilmiş ama ruhsal olarak da bence insan bir yerden başlamalı.
İnsan kendini en iyi diğerinde tanırmış; fiziksel olarak çalışıp, diğerleriyle de iletişime geçince;
böylece kendiyle de uğraşamıyor insan.

Hayırlı olsun,
Umarım isteyen tüm arkadaşlar gönlüne iş bulup çalışabilirler birgün.

@Istanbuladair, napsın bu kızcağız 30 yaşına gelmiş daha bir kuruş kendi adına kazanmamış tuvalete kusan işeyen olacak diye geri mi çevirsin bu işi de şimdi bir yerden başlaması lazım ben olaya şöyle bakıyorum özel sektördeki zorluğu görmeden memuriyetin kıymetini anlayamaz bu deneyimi yaşasın ki yarın bir gün ekpss den memur olursa işinin değerini bilsin ona buna takıp da erkenden emekli olmasın.

@Mara,

Ben 30 yaşımda, yerel bir markette işçi olarak haftada sadece 1 gün izin kullanıp, haftalık 75 saat asgari ücret karşılığı çalışıyordum. Fazla mesai ücreti de vermiyorlardı. Kullandığım solian o zamanlar ciddi uyku yapıyordu. Ciddi bir kilo sorunum vardı ve günde 1,5 paket de sigara sigara içiyordum.
Başka çarem yoktu, çalıştım.

Şimdi 50 yaşımdayım ve bu zorlu temponun bana çok şey kattığını düşünüyorum.
Sigarayı bıraktım, ciddi şekilde kilo verdim ve artık günün yarısını işte geçirmek zorunda kalmadığım için uykumu da alıyorum.

Şimdi düşünüyorum da haftada 45 saat mesaisi ve 2 gün tatili olan -İşkur TYP gibi bir- işim olsaymış daha rahat edermişim sanki..

Neyse uzatmayayım. Umarım ilerleyen zamanlarda daha iyi şartlarda çalışırsınız.

Bol şanslar..

Üst Alt