Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip1 diyabet ve kalp damar tıkanıklığı için verilecek rapor oranı ne olur?

denizce_1974

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Engelli kadrosu ile işe başlamak için bugün sağlık kuruluna baş vurdum.

tip 1 diyabet hastalığım var insülin kullanıyorum
ayrıca kalp damarlarımda, birinde % 60 tıkanıklık var.. beni kardiyoloji ve dahiliyeye sevk ettiler,
neden göze veya diğerlerine sevk etmediler anlamadım.

benim sorum şu; kardiyoloji ve dahiliyeden alacağım rapor oranı % kaç olur?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

denizce_1974

Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus için % 40 oran verilir (http://www.engelliler.biz/forum/sag...iyim-yuzde-kac-oraninda-rapor-alabilirim.html)
NOT: Komplikasyonlar Balthazard Formülü ile eklenir.

Damar tıkanıklığına dair anlamlı bir oran verileceğini sanmam.

Her hastanede farklı olabiliyor. İlle de her bölüme gitmeye gerek kalmayabilir. O doktorlar heyette imzalar raporu

Rapor oranım ne olur ?

Sağlık kurulu raporum için bugün hastaneye gittim kardiyoloji ve dahiliyeye önceki sonuçlarımla birlikte muayene oldum. kardiyoloji, klas 2 üzerinden %30 , dahiliye de tip 1 diyabet ve hiper tansiyondan %30 verdi.. salı günü heyete gireceğim, sizce özür oranım % kaç olur?

%51 olur

büyük ihtimal süreli olur

Benim aclik şekerim 242 cikti amaikinci derece yazmişlardi

Haklarım nelerdir?

%40 üzeri raporumla hangi haklardan faydalanabilirim, salı günü heyete gireceğim, hesaba göre alacağım rapor oranı % 51. rapor için bağvururken dilekçemde, engelli kadrosunda iş bulmak için diye yazmıştım.. alacağım bu raporla özürlü kimlik kartı alabiliyormuyum, ücretsiz toplu taşıma araçlarından faydalanabiliyormuyum, 2022 maaşından faydalanabiliyormuyum? cevaplarınız için teşekkür ederim..

denizce_1974' Alıntı:
Sizi rahatsız ettiğim için özür dilerim, yalnız çok merak içindeyim. raporun arkasındaki şunlardan yararlanabilir kutucukları boş olsa dahi bahsettiğim haklardan yinede yararlanabiliyormuyum, çünkü ben sadece engelli kadrolu işlere başvurmak diye dilekçe verdim sağlık kuruluna.. Beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.. Sağlıklı günler dilerim..

Evet.

Ama yararlanabileceğiniz haklar için aranan başka şartlar da vardır mutlaka ve o şartları da sağlamanız gerek. Yani 2022 bağlanır diye bişey yok. Gelir kriterleri vs. önemli...

Üst Alt