Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet ve primer hiper tansiyon ile hangi oranda rapor alabilirim?

ba321

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
24
İyi Günler Arkadaslar . Bir şeyi merak ediyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Süreli Engelli Raporu ile Süresiz engelli raporu arasındaki fark nedir ? Hangisi daha avantajlı ?

Ağır Engelli Raporu Nedir? Dez avantajları nedir ? Bilen biri varsa yardımcı olabilir mi ?

Tip 2 diyabet ve primer hipertansiyon var bende ? Burdan en fazla kaç engelli raporu alabilirim ? Bilen birileri varsa cevaplayabilir mi lütfen ?

Engelli sağlık kurulundan engelli raporu almak istiyorum. Bilen arkadaşlar varsa orda nelere dikkat etmemiz gerekiyor ? Bilgi verebilirler mi acaba ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sureli raporu süresi dolana kadar geçerli. Süresi dolduğunda tekrar heyete çıkıp yeniletmen gerekir. Ama süresiz rapor ömür boyu geçerlidir. Sen istemediğin sürece yeniletmene gerek yok.

@Ahmet T, Saolun Çok Teşekkür Ederim

@berke26, Saolun Çok Teşekkür Ederim

Bir şeyi daha soracaktım. Yeni aklıma geldi. Yardımcı olursanız sevinirim ? Tansiyon Ve Şeker hastalığına süresiz rapor verirlermi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Son yönetmeliğe göre Ağır Engelli ifadesi yerine bu durum Tam Bağımlı olarak ifade ediliyor.

Tam bağımlı engelli birey:

Engel durumuna göre engel oranı %50 ve üzeri olduğu tespit edilenlerden doku, organ ve/veya fonksiyon kaybı ve/veya psikiyatri tanısı bağlantılı olarak muhakeme yeteneği değerlendirilmesine göre günlük yaşam aktivitelerini yardım almasına rağmen kendi başına gerçekleştiremediğine karar verilen bireyi ifade eder.

@OğuzHan112, Saolun. Yani buna psikiyatrik rahatsızlık da eklenirse depresyon, şizoid kişilik bozukluğu felan ozaman ne olur ? Bilginiz var mı acaba ?

Kamudayken 2 senede 1 kurula giriyordum.
Şimdi engelli sağlık raporu almak için ilk defa girmeyi düşünüyorum. Yani bir tavsiyeniz var mı ? 2 sindede doktorları geziyoruz ama acaba bir farkı varmı ? Ne tavsiye edersiniz ?

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Ben kamuda Çalışırken 2 senede 1 kurula giriyordum.
Şimdi engelli sağlık raporu almak için ilk defa girmeyi düşünüyorum. Yani bir tavsiyeniz var mı ? 2 sindede doktorları geziyoruz ama acaba bir farkı varmı ? Ne tavsiye edersiniz ?

@BnymnYldz, %50 rapor çıkarırsak dezavantajlı durumuna düşeriz benim anladığım yani ?

Abi şu yüzden soruyorum yani ? Benim ailemden biri var. Beni kasıtlı olarak yanlış yönelttiğini düşünüyorum o yüzden. %90 ağır engelli raporu al dedi . Benim %yüzde 90 ağır bir durumum olduğunu düşünmüyorum . Senin maaşının yarısını ben alırım felan dedi. Bana öyle bir şey dedi. Zaten benim maaş düşük. Ondan şüphelendim yani.

@Ahmet T, Tip 2 diyabet, hipertansiyon, Depresyon , şizoid kişilik bozukluğu

Ehliyetim alınırmı acaba bilen var mı ?

@berke26, abi işte rahatsızlıklarım vardı bende. Tehlikeli bir meslek değildi. 2 senede bir kurum heyet raporu almaya gönderiyordu beni.

İyi akşamlar arkadaşlar herkese. Birşey sorcaktım. Sağlık kurulu raporu almak istiyorum . Farklı hastahaneler deki doktorlar benim hastalıklarımı görebiliyormu kayıtları görüyorlar mı acaba ?

@ba321,
E nabızdan büyük ihtimal ile görürler dr ların tanılarını ve tedavilerini

Psikiyatrik bir tanı rapora eklenirse büyük ihtimal ile raporun süreli olur genelde 2 yıllık veya 1 yıllık

İyi akşamlar. %74 engel oranım var balzata göre. Ama.sağlık kuruluna gitmeden hesapladım. Sağlık kuruluna gidip engelli sağlık raporunda heyete girersem ve bu raporu alırsam %74 'ü bunun bana avantajları veya dez avantajları nelerdir ? Bilen biri yardımcı olursa sevinirim.
Yada bu işlere kim bakıyor. Sendika varmı ilgilenen ? Yada yardımcı olacak beni yönlendirecek başka bir kişi ?

şizoid kişilik bozukluğu
Böyle bir tanı varsa engelli raporu için puan gelir fakat ehliyet konusunda biraz sıkıntı yaşarsınız.

Ayrıca sizi yönlendiren her kimse illegal yollara sakın sizi bulaştırmasın..eğer şizoid kişilik bozukluğunuz varsa,rapor almak istiyorsanız tamamen kanun ve hekim kanaatine göre ilerleyin.

Üst Alt