Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diyabet, astım ve diğer hastalıklarla hangi oranda rapor alabilirim?

MehmetCrunck

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tip 2 diyabet hastasıyım 4 ilaç ve insilün kullanıyorum 6 yıldır aynı şekilde 6 yıldırda kolestrol ilacı kullanıyorum hipertansiyon ilacı kullanıyorum hepsi raporlu kronik astım ve kronik bronşit var ilaçlarım raporlu kasık fıtığından cuma günü ameliyat olacam obezite hastasıyım göze gitmem istendi doktor tarafından bulanık görme,ışık dağılması ve uzağı görme sıkıntısı var bana engel raporu çıkarmı acaba

LEVEMİR 50 ÜNİTE SON TAHLİLLERDE AÇLIK 168 İDRARDA GLİKOZ +3 HPAC 7,90,ayrıca karaciğer yağlanması 3.evre 20 cm büyüme,troid 8 cm büyüme sol lobda ve troidde süngerimsi kist oluşumu var bunlar oran vermezde umudum Tip 2 Diyabet,kolestrol,Primer (esansiyel) hipertansiyon ve obeziteden oran alabilirim belki.

Son düzenleme:
@MehmetCrunck, başka insülin kullanıyormusunuz? Baya hastalıklarınız var yani iyi bir Dahiliye ve Endokrinoloji Uzmanı görmesi lazım. Alabilirsiniz belki %40 başka tahlil sonuçlarınız var mı? İlaç Raporunuz var mı? Tip 2 diyabetten hangi durumlarda zorlanıyorsunuz?

Tip 2 diyabet %20
Kolesterol %10
Ht %10

Kronik astım ve kronik bronşit, sft klinik muayene güncel BT veya Mr varsa değerlendirilir,puan için yeterli görülürse %20

Tahmini alacağınız puan
20+20+10+10=%48

@MehmetCrunck,

Son düzenleme:
emeklilik için 20 yıl çalışma 6200 prim günüm var kasım ayından beri çalışamıyorum sabahları kalkmakta zorlanıyorum kalktığımda ağrılar ve halsizlikle kalkıyorum kasımda kalp spazmı geçirip anjiyo olduğumdan beri toparlanamadım karaciğer ağrılarım arttı tansiyon sürekli 14-9 16-10 aralığında engelli emeklilik için sormuştum yaşım 38

04.05 - Arteriyel Hipertansiyon(I10 -I13)(I15)
04.08 - Hiperkolesterolemi, Hiperlipidemi(E78)
07.02.1 - Diabetes Mellitus(E10-E14)
07.02.1.2 - Insulin kullanan Tip II Diabetes Mellitusda strip kullanimraporu(E11
05.01 - Astim(J45)
İlaç raporlu hastalıklarım

Son düzenleme:
emekli olamıyorsam heyete başvurmamın bir anlamı yok o zaman %20 felan çıkar galiba

bu hastalıklar malesef çalışma güücü kaybı olarak kesinlikle değerlendirilmez :( geçmiş olsun artık aym kararı ve akp nin gitmesini beklemek lazım

Son düzenleme:
@bilinmeyenkullanici, Sizide rahatsız ettim ama ben 16 yaşındayken trenden düştüm Ankara Dışkabıda yapılan tedavi sonrası köprücük kemiğim yanlış kaynadı ve 16 yaşımdan beri ağrısını çekiyorum 38 yaşındayım köprücük kemiğim biri boyun alt kısmındayken normal olan diğeri çeneme yakın yüksekte yani buna engel oranı veriyorlarmı acaba ağır birşey kaldıramıyorum sağ kolumu sürekli kullandığımdada ağrı başlıyor sağ omzumdan boynuma kadar zonklayan ağrı oluyor.Askı tedavisi uygulanmıştı askılar alınırken kaynama olduktan sonra köprücük kemiği 2 yerden kırıldığı farkedildi 2 kırıkta yanlış kaynadı ve omuzumla köprücük kemiği arasında boşluk kaldı ömür boyu böyle yaşamam gerektiği söylendi o zamanlarda.

@MehmetCrunck, Yok rahatsızlık vermediniz merak etmeyin siz bu tüm hastalıklarınızı toplayın ve Dahiliye,Ortopedi,Fizik Tedavi,Endokrinoloji,Göğüs Hastalıklarını gidin hastalıklarınızı yazdırın Sağlık Kurulunda onlar karar verir puanları felan en azından %40 ve aşağısızı almazsınız

Üst Alt