Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teknoloji, eğitim ve sosyal fayda alanında fikir üretmek isteyen var mı?

sahsinamunhasir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
32
Yazılım alanında çalışan biriyim. Eğitim, teknoloji ve sosyal faydanın kesiştiği projeler özellikle ilgimi çekiyor.

Burada bu alanlara ilgi duyan, bir şeyler öğrenmek isteyen, fikir geliştiren ya da daha önce bir projede yer almış kişiler varsa fikir alışverişi yapmak isterim.

Konunun sadece engellilikle sınırlı olması gerekmiyor. Eğitim, erişilebilirlik, gönüllülük, mentorluk, sosyal sorumluluk, teknoloji ve proje geliştirme gibi başlıklar da olabilir.

Özellikle “şöyle bir şey yapılsa gerçekten faydalı olur” dediğiniz fikirleri merak ediyorum.

Oyun tasarlayabilir misin?Telefon için düşünüyorum ben.Her güncellemede tüm kodları yenilemek gerekiyormuş telefon oyunlarında.Strajeti oyunu yapılabilir.Bir kaç resime ihtiyaç duyuyorsun o oyunlarda.Oyunun sistemini oturtmak lazım sadece.Köy gezegen veya başka bir yer düşün.Bir kaç ulus veya tek ulus yapılabilir.Asker veya uzay gemisi çeşitleri lazım.Onların saldırı savunma puanları ve karşılıklı savaşlardaki yaklaşık olasılıklar.Bu tarz bir şey düşünür müsün??Oyun alanında söylediğin alanların dışında.

Elbette, tabi çok kısa sürede şipşak bitecek bir proje değil ama dileğiniz bu yönde ise çalışma yapabiliriz hep birlikte,

@sahsinamunhasir, Boşa çıkarsam konu hikaye oyun içi bina ve birimlere kafa yoruyım.Olasılık kodları nasıl oluyor bilmiyorum ama age of empires travian ikariam gibi bişi çıkması lazım.Eskiden umaykut vardı.Selçuklu göktürk veya hun olabiliyordun.Kaynak köyün yanında beliriyordu.O tarz yerli bir şey olabilir.Amaç lazım.Umaykutta göktürk savunma da iyidi hunlar saldırı da.O noktalarda güçlü kalıyorlardı.Birimlerin savunma saldırı değerleri savaşta farklı hesaplanıyordu.

@NewDay güçlü bir senaryoya sahiden ihtiyaç var. Benimde elimde birkaç proje var boş zamanlarımda onları tamamlamaya çalışıyorum. Aslında hedefimde gerçek dünyaya yakın bir strateji oyun planı vardı. Meta tarzında değil ama, serverlar üzerinde düşünelim yine, bu minvalde gerçekten devletler kurulabilen, gerçekten oyun skalasına göre ve levellara göre statü kazanılabilen, gerek halkta bir karakter gerekse askerde veya devlette bir karakter olunabilen, toprak sahibinden tut, şirket sahipliği de olunabilen online bir strateji, hepsini barındıran birşey hiç yapılmadı. Hızlanarak birazda zaman bulunabilse ve ekip, aslında yapılmayacak iş değil

@sahsinamunhasir İlk bir düşündüm.Bina çevre bir şekilde görsel olarak hesaplanabilir.Bina eşya ve kaynaklar için bir matematiksel hesap lazım.Oranlar ayarlanınca oyuncunun oynamasına göre ne kadar sapma olur farklı yol barındırır önemli.Karakterin takılması gibi hatalar kod yönünden halledilir.Yapay zeka ile görseller hazırlanabilir.Reklamla pazarlama veya oyun sahibinin yönettiği kalabalıkla pazara girebilir oyun.Dikkat etmen gereken para ile alınan eşyaların özelliklerin ve para ile alınan oyun içi paranın çalınamaması.
Kod olarak eşya olasılık hesabı halledilir.

@NewDay Elbette, güvenlik tedbirleri zor gözükmese de yazılım dilinde açık verilecek en sihirli alan bu para trafiği meselesi. Doğru analiz ile mümkün ve elbette dinamik ve geliştirilebilir bir yapı şart. Çekirdek yapı hayal edilip projelendirilirse ilk adım atılabilir. Bilahare ekip toplanması çok sürmez. Gönüllü olabilecek öğrenci kitlesi mevcut. Ancak öncelikle çekirdek yapı şart

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt