Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Takıntılarla nasıl baş edebilirim?

@[NirvaNa] Yanlış anlaşılmış olabilirim. Dediğim şu; dinler insanlara - böyle davranırsan öldüğünde ebedi cenneti kazanırsın- diyor. Kandırmaca aslında. Ebeveynlerin bazen çocukları kandırmak ve dediklerini yaptırmak için yalan söylemesi gibi.

Toplumsal ahlak kurallarına uyulmuş olur ve kaos olmamış olur, medeniyet olur, kısacası iyi güzel olur ama sonuçta bir kandırmaca gibi duruyor.

@Elijah,

Kaçamak cevap verme ben çok netim bu konuda ve net cevaplar isterim bir insanın inancıyla toplum ahlakıyla ne alakası var inançla medeniyeti ne alakası var türbanlı gezen medeniyetsiz mi oluyor şimdi ?

@[NirvaNa], kardeşim sen beni neden hep yanlış anlıyorsun ? Kötüyü yasaklayan iyiyi öğütleyen din kurallarına uyarsa herkes toplumsal düzen üst seviyede olur yani medeniyet olur. Türbanlı olsun veya olmasın fark etmez, önemli olan ahlaklı insan olmak. Cennet ve cehennem toplumsal düzeni korumak için uydurulmuş gibi duruyor diyorum, amaç iyi tabi o konuda şüphem yok.

@Pickle,

Videoyu izlemeyen vaktim yok ne yazık ki. Yargılamıyorum, öyle bir hakkım da yok zaten sadece merak ettiğim için sormak istediğim birkaç şey var.

1. Hangi varlıklardan ne tür yardım istiyorsun ve sana nasıl yardım ediyorlar?

2. Öldüğünde sanırım sana yardım eden varlıklar gibi olacağımızı düşünüyorsun, peki iki türü düşündüğünde (insan ve o varlıklar) sence dünyanın yaratılış (Tanrı'ya inandığını söyledin) gayesi ne olabilir?

@AYLAK ADAM,
Üst boyutlardaki varlıklar.
Geçen yıl üniversite sınavı sonuçları açıklandı. Sonucun kendisiyle istediğim bölümü kazanamıyordum ama lise puanım eklendi ve beni 70 bin öne attı. Varlıkların müdahalesi ve yardımı var burada.

Yaratılış amacı tanrının kendisini deneyimlemek. Biz tanrıdan ayrı değiliz. Düşündüğümüz olayları yaratma gücümüz var.

@[NirvaNa], islam'ın getirdiği kurallarla medeniyet olur demiş. Aynı şeyi savunuyorsunuz.

@Pickle,hadi Tanrı'yı anladık da üst boyutlardaki varlıklar ne ? Bu bilgiyi nereden edindin bir yerden mi okudun yoksa senin inancın mı?
Lisede sana yardım edenlerin bu varlıklar olduğunu nereden biliyorsun yanlış anlama da sana faydadan çok zararı olmasın bu varlıkların .

@sokr@t, youtube'da izlediğim kanallardan öğrendim. Bu konularda ilerleme kaydedersen hayatına dahil olurlar. Sadece yardım etmiyorlar, onların benimle olduklarını biliyorum bazı işaretler sayesinde.

@Elijah, 10 bin kişi daha az öne atsaydı şu an üni okumuyor olurdum. Buna tesadüf demem ben.

@Pickle, ben sana tesadüf olarak gör bu durumu demem zaten, nasip kısmet meselesi, ben de lisans seviyesinden 83.7 puan aldım 2024 EKPSS den ve 2025 atamasında bulunduğum şehir genelinde lisanstan atanan en düşük puan 84.2 oldu yani 0.5 puan ile kaçırdım atanmayı. Ben buna sadece nasip değilmiş ve hakkımda hayırlısı böyleymiş der geçerim, varlıklar var ve bana yardım ediyorlar demem, eğer dersem hasta olduğumu resmen beyan etmiş olurum senin gibi. Senin doktorunla bu konuyu karşılıklı konuşmaya ihtiyacın var kesinlikle, bu hastalık sadece ilaçla düzelmez, kafa yapını da düzene sokman gerekiyor. Anlıyorum varlıklar gerçek olsun ve sana yardım eden birileri olsun istiyorsun bu sana çok iyi hissettiriyor ama hastalıklı bir düşünce.

Niye doktoruna bahsetsin ki? Adaminki yine kendi deneyimlerinden, hissiyatindan geliyor. Bence kendisine Allah'tan vahiy geldiğini iddia eden birine inanmaktan daha makul...

@gannicus, konumuz o değil din tartışmıyoruz burada bize göre durum buysa doktora da anlatmalı sana göre anlatmamalı ok .(y)

@gannicus, ya zaten psikoza giren birisi varsa ki @Pickle, de benim gibi birkaç kez psikoza girmiş yanlışsam düzeltsin konu çoğunlukla dine bağlanıyor ya da Tanrı ya da işte Pickle nin bahsettiği üst boyutlardaki varlıklara falan işte tabii o varlıkları Pickle biliyor .

@gannicus, bu bir hezeyan, hezeyan bir psikoz belirtisidir.

bu arada peygamberlerin vahiy aldıkları doğru olabilir, ama kimden orası muamma.

ben herhangi bir dine ve kitabına inanmıyorum bilginize. bu konulara şüpheyle yaklaşırım, akla ve bilime uymayan şeyleri de reddederim.

doktora anlatmaktan çekiniyorsa da en azından tecrübeli bir psikoloğa anlatmalı ki bunun yanlış bir inanış olduğunu ona anlatsın, doktora anlatsa illa ki ilaç ekleme veya doz artışı yapacaktır, bunu da istememesini anlarım.

@sokr@t,
Zaten dinde de var. Cinler yok mu? Benim büyücü bir arkadaşım var. O cinlerle uğraşıyor. O var dediyse inanırım. Görmüş adam. Ama ben görmedim. Bana "gel sana da göstereyim" diyor da benim yemedi tabi. Ben cin görsem altıma sicarim 😁.
Arkadaşımızın bahsettiğini ben daha çok birini görme değil de bir hissiyat olarak algıladım...

@Elijah,
Gördüm demiyor yalnız. Sadece bir başarısını o varlıklara bağlamış. Çok normal bir durum gibi geldi bana...

@gannicus, görmesi şart mı ? Bana yardım ediyorlar benimle birlikte olduklarını biliyorum diyor bu yeterli değil mi sence ?
Doktora da anlat dedim bakalım ne diyecek gibisinden haklı da olabilir bilemem !

Onlarla alakalı program yapmıştı kağıdın üstünde değişiklik gösteriyordu adam hastalandı hastanede yattı programdan sonra.

@gannicus, ülkenin cin alanında en yetkin metafizik uzmanlarından biriydi Salih Memişoğlu, ünlüler çoğunlukla ona giderdi büyü bozdurmak ve benzeri işler için, sonu nasıl oldu peki ? bir tartışma oldu boğuşma yaşandı kavgada karşı taraf çıkardı silah ile öldürdü. şimdi madem o kadar cinlerle içli dışlı biriydi, cinleri demedi mi uyarmadı mı bu adamı da bu kadar basit bir tartışma sonucu vurularak öldürüldü ?

cinler var mı bilmiyorum ama varsalar bile öyle korkacağın bir durum yok ortada, hiç mi bilim kurgu veya fantastik film izlemiyorsunuz, daha garip tipli varlıklar var, görünce korkuyor musun, onlar da gerçek olsa görsen önce bir garipsersin sonra alışırsın emin ol. cinler özellikle Müslüman toplumlarda çok korkutucu bir figür olarak görülüyor, çok abartılıyor.

Mavi dosya vardı. İlk Türk korku dizisi bir iki bölüm sonra yayından kalktı. O psikoz yapmıştı bende. Yaşlı bir adam var o köye gitmeyin cinler var falan diyordu. Adamlar oraya gidiyor vs. Ben de o köye gittiğimi sanıyordum. Star tv'de olması lazım.

Son düzenleme:
@Elijah, @sokr@t, ben ortada problem olduğunu düşünmüyorum. İnsanın hiç mi spiritüel bir tarafı olmamalı?

Doktora söyle demişsiniz ama doktorum zaten en ufak bir şey söylesem ilaç ekliyor, bilen bilir. Ona güvenmiyorum ben. Eklediği ilacı kullanmadığımı söylüyorum, rapordan çıkartmıyor.

Üst Alt