Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Takıntılarla nasıl baş edebilirim?

@çılgın bipolar, geçmişi takmamın sebebi ne hastalık mı ? Düşünmek istemiyorum ama sürekli aklıma geliyor engel olamıyorum aynı olay ve kişiler sabah akşam aklımda aradan 10 sene geçmiş normal mi sence bu durum sabah uyanıyorum aklıma geliyor o kişiler !

Son düzenleme:
@sokr@t, hayır normal değil.emin ol hastaliktan .çünkü bende öyleyim.bipolarsan böyle,benim sinir krizlerim de bu neden dolayı..

@çılgın bipolar, haklısın normal değil o kişiler beni çoktan unutmuştur bile sende mi geçmişe takılısın ondan mı sinir krizine girdin .

@çılgın bipolar, aynı durumdayım biliyorum çok zor bir durum gece gündüz aklımdalar yaşananları unutabilmek için neler vermezdim

Boş yere para harcadım takıntısı oluyor kendimi yıpratıyorum

Bel çantamın üstüne yatmışım acaba içindekiler zarar gördü mü takıntısı var şimdi de. Baktım hepsi sağlam ama taktıkça takıyorum

Takıntının birisi biriyor birisi başlıyor. Babam yanımda sigara içiyodu yanıma yaklaştı acaba tişörtümü yaktı mı diye takıyorum çıkardım üstünden her yerini kontrol ettim bi yanık göremedim. Babama sordum o da yok yakmadım diyo ama okb var bende galiba

Düşüncelerim bir şey yaptığım sırada baskın hale gelip beni zorlayınca her şeyi bırakıp bekliyorum. O düşünceler azalıyor ve gidiyor.
Günün her dakikası bir şeylerle meşgul olduğum günler bu düşünceler artıyor gibi gözlemledim. Her şeye ara vermek şart.

Prozac içiyordum günde 3 tane yaklaşık 1 aydır içmiyorum kendimde bir fark farkettim tv. de tartışma programı izleyince sinirleniyorum artık önceden saatlerce izlerdim artık tahammül edemiyorum belgesel müzik klibi falan izliyorum normal bir insana mı dönüştüm ne ?:giggle:

@Tyler D.,
Benim yaşadıklarımı aynısı . Nasıl çalışacaksınız bu şekilde? Ben bu şelişde olduğundan çalışmıyorum

Gördüğüm halde karar veremiyorum. Bu sefer dönüp dönüp tekrar kontrol ediyorum. Yaptığım şeyleri tekrar tekrar sayıyor. 😆 Geçenle de yeğenimi okula bıraktım. Okulun önüne bıraktım gittim. Sonra acaba bırakrım mı diyip tekrar gittim oralara . Saatlerce sıkıntısı gitmiyor. Ne olacak böyle

Uzun zamandır OKB var ve geçmiyor zihnimi hep mesgul edip kompulsif davranışa neden oluyor ve hayat kalitemi düşürüyor ilaçlar fatda etmiyor

Engelli raporu hayatı kolaylaştırıyor
Onu almak mesela bende birkaç hastalık var ama 2 dır askerlik için heyete giriyorum erteleme verip duruyorlar muaf olursam engelli raporuna başvururum yoksa zor.

@[NirvaNa],

Basit mantık. İmanı da takıntı haline getirirler... 😁

En etkili ve en temel yöntem; Mindfulness. Ben uyguluyorum, çok yerinde, ve çok etkili bir yöntem. Düşünceleri önemsememenizi sağlıyor, ve düşünceler zamanla etkisini kaybediyor, yani daha az gelmeye, veya gelmemeye başlıyor. Eğer bu türlü başa çıkamıyorsanız, augmentasyon amaçlı sertralin etkin maddeli, misol gibi, lustral gibi, özellikle sizin için selectra gibi ilaçlar destek amaçlı başlanabilir. Yönteme açıklama getirmemişim, bir metaforla açıklayacak olursam şayet, teflon tava gibi olun, bakır değil, size akan düşünceler kayıp gitsin, size akan düşüncelerle özdeşleşmeyin Düzeltme: Daha az gelmeye başlıyor, tamamen ortadan kalkması için zaman lazım...

Son düzenleme:
Kendi kendine yıllar içinde ilaç ve terapiyle çok azaldı bende

Üst Alt