Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Takıntı ruh hastalığı mıdır yoksa sinir hastalığı mıdır?

@Pickle, evet haklı olabilirsin ama kimisi dayak yer ertesi gün unutur kimisi en ufak bir sözü yıllarca unutmaz .

@sokr@t, bi benzetme yapıcam. Yağmur yağdığında şemsiye kullanmak lazım. Biz sürekli yağmur yağan bir yerde yaşıyorsak şemsiyemizi yanımıza almalıyız. Sürekli takıntı yapan biriysek ona göre önlem almalıyız. Bu illa ilaç kullanıcaz demek değil. Zaten ortada hastalık yok. Bir ormanda sürekli yağmur yağıyorsa bu yağmur ormanı bozukluğu mu?

@Pickle, doğru diyorsun da üzerinden 10 sene geçmiş konuşmaları lafları kafaya takıp sinir oluyorum hala takıntılıyım tamam irtibatı da kestim o insanlarla neden hala takıyorum sürekli aklıma geliyorlar lafları konuşmaları suratları falan bu normal mi sence 10 yıl olmuş!

@sokr@t, normal değil ama hastalık da değil onu anlatmaya çalışıyorum.

@Pickle, ama normal değilse bu durumda hastalık olmuyor mu ? Ne pekiyi kişilik özelliliği mi kincilik falan mı ?

@sokr@t, kişilik özelliği tamamen. Psikiyatriyi temel almak doğru değil. Kötü, suç işleyen insanlara antisosyal kişilik bozukluğu diye teşhis koyuyor. Sırf normal olmadığı için. Demezler mi hastalık diyorsun ama ceza veriyorsun???

@Pickle, o zaman takıntılı olmakta kişilik bozukluğudur diyebilir miyiz ? Obsesif kişilik bozukluğu gibi mesela .

@sokr@t, kişilik bozukluklarının mantık dışı olduğunu söylüyorum. Kötü bir kişiliğe sahip olan birine sırf normal değil diye kişilik bozukluğu teşhisi koyuluyor. Tıbbi bir şey algısı oluşturuluyor. Kötü insan dese, bunu tıplaştırmasa sorun yok.

@Pickle, o zaman bende takıntılı biriyim hasta falan deyip tıplaştırmaya gerek yok .

@sokr@t,
Koca bi proftan duydum ben okb ruhun kanseri diye...
bu hastalık hiçbir s... değil diyen asıl hiç bir s... değil .

@sokr@t,
Benim ki maalesef okb tescillenmiş ama seninkini bilmiyorum sadece bu kadar çok taktığın için olabilir emin değilim doktor değilim, doktor ne teşhisi koymuştu sana bipolar mi okb mi?

@Rumeysa-_-, bana bipolar teşhisi kondu bence ben bipoların depresif dönemini yaşıyorum şu an zaten depresyonda isen takıntıların artar benimki de öyle oluyor ne zaman depresyona girsem takıntılarım artıyor yine öyle oldu üç kez de atak geçirdim .

Bipolar da zor hastalık herkesin derdi kendine ağır işte Allah yardımcımız olsun🤲

@sokr@t,

Beyin kimyandaki dengesizlikle alakalı. Özellikle Serotonin adlı nörotransmitterin sinaptik aralıklarda çabuk emilmesiyle alakalı.

@halistaşdeviren,
Serotoninle alakalı olduğunu doktorun biride söylemişti bana beyin kimyamdaki dengesizlikle alakalıysa takıntılı olmak bir hastalık .

@zaferim34,

Terbiyesizlik yapmayın lütfen. Fikriniz yoksa yazmayın. İllaki herşeye yazmak zorunda değiliz.

@Pickle,
Ceza ve infaz konusunda daha derin bir fikirler var;

Tanrı inancını benimsemiş topluluğun kötü insanları mahkum etmeye hakları olmadığını, olsa bile edindiği kader inancıyla çelişkili davranacağını söyler.
Yani suçlunun suçlu olmasına sebebiyet veren tanrıdır ama cezasını kendisi veriyor. Ceza veriyorsa tanrı veya kaderi yok sayıyor demektir.

Bu çelişkili dünyada akıllı insan da kafayı yer. :ROFLMAO:

Hasta olduğum için mi geçmişe çok takıyorum yoksa geçmişe çok taktığım için mi hastalanıyorum? Hangisi doğru ?

Üst Alt