Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor ile emekli oldum. Kontrol için rapor yenileme prosedürü nasıl olacak?

kırcali_84

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba,

3 yıl önce testis kanseri nedeni ile sol testis alındı ve o dönem erken emeklilik şartlarını sağlayarak emekli oldum. o dönem bana %60 3 yıl geçerli rapor verdiler. rapor mart ayında doluyor. bu konu ile ilgili soruları bilen bir arkadaş cevap verebilir mi?

- rapor yenilemek için ben mi randevu alacağım yoksa sgk mı beni yönlendirecek.
- rapor oranın düşer ise emekli aylığım kesilir mi? bildiğim kanser için min oran %40 bu doğrumu acaba? yani %60 %40 düşse bile sorun olur mu emekli maaşı işin

teşekkür ederim.

SGK yönlendirecek yeni rapor için. Ayrıca eğer rapor oranınız düşerse emekli aylığı kesilir. Büyük geçmiş olsun efendim bu arada

rapor oranızı düşerse derken yani ilk rapor 60 sonra 40 olduğunda ve %40 için şartları sağlıyorsam yine de maaş kesilir mi?

teşekkür ederim bilgi için. sgk yönlendirecek dediniz rapor için 2-3 ay önce kendim randevu alıp yapabilir miyim sgk beklemeden.

Kartları sagladıgınızda kesilmez. Ama rapor süreniz dolmadan başvuru yapın 2-3 ay önce başvuru yapınki bürokrasi geç işlediği için maaşın kesilmesin

@kırcali_84,

Raporun süreli olmasının hiç bir önemi yok. SGK'ya gidip emekliliğinizde bir kontrol şerhi var mı, onu öğrenin. Eğer varsa, o tarihten 3-4 ay önce sgk'ya gidip kontrol için hastaneye sevk alın...

merhaba emekli olduğunuzda 2 dereceden emekli olmuşsunuz %60 2.derece %40 düşerse oranınız 3. dereceye düşecek şayet emekli olduğunuzda 3. derece için SGK lik süresi ve prim günleriniz %40 a gore uyuyor ise sorun yok EMEKLİ OLDUGUNUZ DA 3 YİL ONCE ORANİNİZ %40 a düşerse 3. derece prim ve süre uyuyorsa problem yok burası çok önemli @BnymnYldz arkadaşımız bu konulara hakim müsait olduğunda size gerekli bilgileri oda paylaşır

hastalık türü yılı oranı benzer durumdayız ama bana 3 yıldır 1 yıllık rapor veriyorlar bunu es geçerek sorularını yanıtlayayım
sgk rapor bitişinden 3 ay önce sana sevk kağıdı yollayacak eğer gelmezse muhtarlığa bir bak orada yoksa 2 ay kala sgk ya git sevk iste
rapor çıktıktan 1 ay kadar sonra sgk dan yeni emekli olmuşsunuz gibi bir yazı gelecek
5 yıldan sonra 40 a düşecek rapor oranın oraya kadar sıkıntı olmaz
40 a düşünce rapor ilk emekli olduğunuz yıl 40 da emekli olacak şartları sağlıyorsanız yine sorun yok ben o zamanlar ne olur ne olmaz diyerek 1 yıl geç emekliliğe başvurmuştum 20 yılı doldurmak için umarım sizde de benzer durum vardır emeklilik iptal edilmez

@divxhd,

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. sigorta başlama tarihin 2001 ve 2023 yılında 5040 günle emekli olduğum. 18 yıl 4100 gün diye biliyorum. bu durumda sorun olmaz inş.

Benimde aynı durum var aynı hastalık.
Rapor bitmeden 3 ay önce falan sgk dan aradılar. Sen randevu al sonra bize gel sana bir kağıt vereceğiz dediler. Onunla gittim tekrar rapor almaya. İlk rapor %63 falandı. İkinci rapor da 65 falan. 5 yıl remisyon süresi sonrası %40 onkoloji veriyor başka hastalık varsa artar ona göre. Çoğu kişide 5 yıl sonunda sürekli rapor veriyorlarmış ama bana vermediler. Belki diğer hastalıklar yüzünden.

Dönem yaklaştığı zaman tanımadığınız bir numara ararsa açmamazlık yapmayın. Bir de raporun çıktığını e-devletten falan takip edin. Çıktısını alıp ilk kağıdı aldığınız yere verirsiniz. Bazen çok geç gidebiliyor maaşınız kesilmesin.

@kartalisa,

Teşekkür ederim sağolun. hastaneye rapor yenilemeye giderken yanımıza daha önceden alınan tomografi, pet, patoloji raporu falan yanımıza almamıza gerek var mı?

@kırcali_84,
valla yeni tablo öyle ama eskisine göre mi değerlendirilceğiz onu bilmiyorum zaten eskisinin şartları daha zor onu da karşılıyorsun
bende 21 yıl 5800 günden emekli oldum

hepsi lazım özellikle patoloji olmazsa olmaz ayrıca önceki raporunu da al yanına

@kartalisa,
hocam size oran 40 a düştükten sonra mı süreli rapor verdiler tekrar 1 yıllık
öyleyse yandık ölene kadar her yıl rapor alacağız demektir
oran işi de kafalarına göre demek standart yok, bana ilk yıl üroloji 10 verdi toplamda 65 aldım
2.ve3. raporda artık kanserin etki ettiği organdan ekstra rapor verilmiyor dendi sadece onkolojiden 60 almaya başladım
benim korkum ve tahminin yarın öbür gün nerden kıssak diye uğraşırken bizim alt limit 40 ı 30 a filan çekmeleri
binlerce emeklilik düşer böylelikle

@kırcali_84,
evrakları teslim ederken Pet patoloji epikriz falan götürün hepsini. Tomografi falan ise son çekildiklerinizi götürürsünüz. Eczaneden kullandığınız ilaçların listesini unutmayın.

@divxhd,
Ya benim üçüncü rapor oldu aslında dediğim gibi herkes sürekli alırsın diyordu ama benim raporda Dahiliye den de oran vardı ben belki ondan diye düşündüm. Tiroid bezleri tam çalışmıyordu ilaç kullanıyorum hipertiroidi dedi doktor rapor alırken de belki ona iyileşebilir diye süreli vermişlerdir diye düşünüyorum. Raporu da beş yıllık verdiler. Sgk daki arkadaş da abi beş yıl sonra görüşürüz dedi. İnşallah yeni bir yasa falan çıkıpta mağdur olmayız. Ona dua ediyoruz artık.

Selam aleyküm 2024 yılda süreli raporla emekli oldum ama bilmiyordum sürekli olduğun kasım ayında emekli aylığım durdurulmuştur ondan sonra fark ettim süreli olduğunu yüzde 55 raporum vardı şimdi ben eski mevzuata göre mi yine kontrole gireceğim 8 Aralık’ta heyet gireceğim de kaç günde sonuç çıkar acaba bilginiz var mı @OturanBoğa

@Huseyin1312,

evet, eski mevzuata tabisiniz.
HAstane raporu doğrudan sgk'ya gönderir. 2 ayı bulur bu süreç

@OturanBoğa,

Peki hocam bende astıma var bide 3 yıl önce anjo oldum. İlaç tedavisi görüyorum bi oran düşüklüğü olur mu acaba

Merhaba 2022 yılında vergi indirimi ile emekli oldum. Kronik rahatsızlık, raporda öyle yazıyor yüzde 43 rapor verdi hastane 2 yıl süreli .2024 yılında kontrol muayenesi giddim yenilettim aynı oran . Şimdi 2026 nisan ayında süre doluyor randevu alacam . Acaba 2025 yılında çıkan yeni yasa kafamı karıştırdı. Bilgi verirseniz sevinirim . Teşekkürler şimdiden.

Süre bitmeden önce raporu yenile ki maaşın kesilmesin. Maaş kesilmekle kalmıyor hastane, eczane hizmetlerinden de yararlanamazsınız. Rapordan sonra yine aynı şekilde vergi indirimine de müracaat etmeniz gerekiyor.

Cuma günü sağlık kurulu için doktorları gezdim, bitirip sağlık kuruluna geri gittiğimde, Nöroloji bölümü uyku testi olduğum hastaneyle yazışma yapacağını öğrendim, raporda hastane adı, doktor kaşe ve imzası olmasına rağmen anlamıyorum. Devlet hastanesi 1 sene sonraya gün veriyordu yapacak bişeyim yok mecbur özelde oldum. Normalde cuma günü herkese 14’üne heyet günü verdiler bana vermediler. Bu süreç nasıl olur sizce 😢😢

Slm
Geçirmiş olduğum kanser hastalığından dolayı
engelli raporu aldım
fakat 1 yıl primim eksik, engelli emekli olabilmem için
bu 1 yılı ,Askerlikten yada bşka bir ödeme biçimi varmıdır.
bu şekilde toptan yatırıp eksik günleri tamamlamak için.

Askerlik borçlanması yapabilirsin.Emrkli olmak icin yrni yönetmeliğe tabisin onu iyi araştır kardeş şartların uymsada hastalık listesine göre hastalıgına ne derece oran çıkar

Eski düzenlemeye göre emekli olanlar eski mevzuata göre kontrol muayenesine girecekler.

@Dogan_ist52, eğer hala randevu alamıyorsanız, bence doğrudan hastaneye gidin ve sekreterya ile konuşup durumu anlatın. Olumsuz yaklaşırlarsa başhekim sekreteryasına çıkın.

@OturanBoğa,
Merhaba hocam ; Hastane ile konuştum randevu almam gerekiyormuş . 2022 vergi dairesi hastaneye sevk etti 2 yıl süreli rapor %43 .aldım . SSK bana 2 yıl sonra randevu al buraya gel dedi . 2024 yılında SSK gidip Sevk aldım hastanede yeniledim aynı oran. Sonra raporu SSK `ya götürdüm Tamam dediler gönderdiler Evdevletde yaşlılık karar 2 yazmış . Vergi dairesine tekrar gitmedim . 2yıldır maaş alıyorum Bu arada 1996 giriş 7500 fazla primim var . Şimdi tekrar aynı şekilde randevu almaya çalışıyorum. şimdi tekrar rapor alırken sıkıntı olur mu ? Bilgi verirseniz sevinirim Saygılarımla.

@Dogan_ist52, Daha önce nasıl yaptıysanız aynı işlemi tekrar yapacaksınız.

Siz zaten 3. Derece yani %40-59 aralığı ile emekli olmuşsunuz.

%40 üzeri oran aldığınız sürece emekliliğiniz devam edecektir.

Üst Alt