Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor ile emekli oldum. Kontrol için rapor yenileme prosedürü nasıl olacak?

kırcali_84

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba,

3 yıl önce testis kanseri nedeni ile sol testis alındı ve o dönem erken emeklilik şartlarını sağlayarak emekli oldum. o dönem bana %60 3 yıl geçerli rapor verdiler. rapor mart ayında doluyor. bu konu ile ilgili soruları bilen bir arkadaş cevap verebilir mi?

- rapor yenilemek için ben mi randevu alacağım yoksa sgk mı beni yönlendirecek.
- rapor oranın düşer ise emekli aylığım kesilir mi? bildiğim kanser için min oran %40 bu doğrumu acaba? yani %60 %40 düşse bile sorun olur mu emekli maaşı işin

teşekkür ederim.

SGK yönlendirecek yeni rapor için. Ayrıca eğer rapor oranınız düşerse emekli aylığı kesilir. Büyük geçmiş olsun efendim bu arada

rapor oranızı düşerse derken yani ilk rapor 60 sonra 40 olduğunda ve %40 için şartları sağlıyorsam yine de maaş kesilir mi?

Kartları sagladıgınızda kesilmez. Ama rapor süreniz dolmadan başvuru yapın 2-3 ay önce başvuru yapınki bürokrasi geç işlediği için maaşın kesilmesin

teşekkür ederim bilgi için. sgk yönlendirecek dediniz rapor için 2-3 ay önce kendim randevu alıp yapabilir miyim sgk beklemeden.

@kırcali_84,

Raporun süreli olmasının hiç bir önemi yok. SGK'ya gidip emekliliğinizde bir kontrol şerhi var mı, onu öğrenin. Eğer varsa, o tarihten 3-4 ay önce sgk'ya gidip kontrol için hastaneye sevk alın...

merhaba emekli olduğunuzda 2 dereceden emekli olmuşsunuz %60 2.derece %40 düşerse oranınız 3. dereceye düşecek şayet emekli olduğunuzda 3. derece için SGK lik süresi ve prim günleriniz %40 a gore uyuyor ise sorun yok EMEKLİ OLDUGUNUZ DA 3 YİL ONCE ORANİNİZ %40 a düşerse 3. derece prim ve süre uyuyorsa problem yok burası çok önemli @BnymnYldz arkadaşımız bu konulara hakim müsait olduğunda size gerekli bilgileri oda paylaşır

Üst Alt