Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli raporla emeklilik ve kontrol muayenesinde hastanedeki belirsizlik..?

adalet işleri

arkadaşlar benim durumumu biliyorsunuz ya ben anlamıyorum bu işleri sizleride rahatsız ediyorum belki ama inanın acnım sıkkınlığından ne yapacagımı şaşırdım ve bi kaç satır yazayım dedim hepinize kolaylıklar dilerim.

anlaya mıyorum

bülent kardeşim ve arkadaşlar benim dava dün gene oldu ve hakim 02/02/2010 ye gene gün attı haziran ayından beri maaş alamıyorum bu dava da biter mi acaba mahkeme bilgisi olan varsa bana bilgi verirseniz bu konuda sevinirim 7 ay oldu ya.

Bizde adalet sistemi her şeyiyle haksızlıklar barındırıyor. Ve en büyük haksızlık da dava süreleri... Ne denebilir bilemiyorum. Sabır.

Mustafa arkadaşıma çok üzüldum ALLAH yardımcın olsun, avrupa anlaşmalarına imza attık dye seviniyorlrdı, sevindikleri bu olsa gerek,'benim emekliliğim geldi bende emeklilik dilekçesi vermeye korkuyorum ne yapacagımı bilmiyorum arkadaşlar, işinden olacaksın, emeklililktende olcksın, yalı kazığı gibi ortada kalacaksın inanın şaşırdım kaldım,bu bizim sonumuz ne olacak, bir başımız değilki, çol çocuk var, okuyanı var.vs...(EL İNSAF) YAHU bu sözü kim söyler biliyormusunuz:confused:
mustafa arkadaş son durumun ne oldu acaba sana dua ediyorum ALLAH yrdım etsin.YÜCE RABBİM benden isteyin kuldan degil diyor.kulların yaptığını her grdu.

sevgili arkadaşlar benim mahkeme 02/02/2010 da inş olumlu sonuçlanır ve sonucu sizlerle paylaşırım 3. celse olacak bu oturum

Hayırlısı olsun kardeşim, çok üzüldüm ya. bende düşürülen raporumu almaya çalışıyorum. T.C. = torpil cumhuriyeti, senin benim gibiler ne yapar bilmiyorum.
Sabırlar diliyorum, inşallah bu son oturum olur da haklarına kavuşursun...

sevgili arkadaşlar ve bülent kardeşim benim konuyu hepiniz biliyorsunuz ben allahın izniyle bu davayı kazandıktan sonra bir iş bulsam sigortalı ve burada çalışmaya başlasam maaşım kesilir mi acaba benim bu sgk ya güvenim kalmadı çün kü bi cevap yazarsanız sevinirim

Hem emekli aylığınızı alırken hem de sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çaışabilirsiniz. Bir sorun olmaz
Sadece malulen emekli olanlar emekliliklerini durdurmaksızın çalışamazlar o kadar.

mustafa43 çok büyük geçmi olsun
benim aklımada şu geldi önündeki mahkemeye sende gir avukatla beraber ve mahkeme başkanına ne kadar madur olduğunu çoluğunu çocuğunu neyin varsa anlat çünkü senin davan için verilecek karar bellidir ve o mah. baş. inşallah merhametli çıkar ve çıkmak zorunda bu celsede karar alabilir ama muhakkak celseye girip maduriyetine inandırmaya bak
bu türkiyede garip ve madursan yalvaracaksın zenginsen ezip geçeceksin türklerinde doğa kanunu buu maalesef allah işini rast getirsin

arkadaşlasr biliyorsunuz benim yarın mahkemem var ama avukatla görüştüm hakim izne ayrılmış vekil hakim bakacakmış sonuç ne olur dedim gün atar dedi yani ben ayvayı yedim bi 2 ay daha atarsa yandım demektir. bi sözü olan var mı.

sevgili arkadaşlar ve bülent kardeşim benim dava 02/02/2010 salı günü oldu ve tekrar gün attı 13 nisan'a gün attı avukatla görüştüm benim askerlik raporlarını istemişler ama buradaki şube baya zaman geçtiği için raporları ankaraya gönderdik demiş ve raporların ankaradan istenmesi için 2 ay daha gün attı mahkeme dedi birtde davaya vekil hakim bakmış esas iş mahkemesi hakiminin akrabalarından biri vefat etmiş o da 1 ay sanırım izin almış hepinize saygılar.

bana bu dava bitmiyecekmiş gibi geliyor inana ümitlerimi yitirdim şu anda ssk lı bir iş arayışındayım ama yok. keşke hiç emekli olmasaydımda çalışsaydım bela okumak istemiyorum ama arkadaşlar bu sgk daki görevliler bunu hak ediyor inş bizlerin başına gelenler onlarında başına gelir.

Tam Aziz Nesin'lik bir konu, Allah sabırlar versin bahtsız kardeşim...

bülent kardeşim sence ben bu davayı kesin kazanır mıyım ve kazanırsam sgk ya tazminat davası açsam olur mu.

Bence kazanırsınız.
Ama tazminatı bilemiyorum. Bence mümkün değil.

inanın birinin kazanırsın demesi beni mutlu ediyor çok tşk ederim

neden

bülent kardeşim bana davayı kazanırsın demişdin teşekkür ederim de ama tazminat davasını kazanamassın demişsin bunun nede ni ne acaba ben madur oldum maaş alamadığım için icralık konumdayım şu an bide mahkeme 2 ay daha gün atınca şok oldum ben bu oturum biter diye düşünüyordum ilk oturumda raporları istediler ikinci oturumda incelenecek dediler ve üçüncü otorumda biter diye bakıyordum ben ama maalesef 13 nisana gün attı benim bu tazminat davasını kazanamamın nedeni ni biliyorsanız bana söylerseniz bende tazminat davasını açmem boşuna masraf etmem

Bizde tazminat müesesesi çok ketumdur. O nedenle öyle yazdım. Bir şey bildiğimden değil yani...

ya arkadaşlar benim bide aklıma takılan bizlerin maaşları kesildiğinde kesen memur pirim mi alıyor ki ben bunu anla mıyorum önlerinde bunlarım tüzükler hukuk mahkemesinin verdiği kararlar ve yönetmenlik yok muki ben bunu anlamıyorum arkadaş bu rapor düşmüş ama neden düş müş tüzük degişikliğinden mi yoksa iyileş mi diye düşünen yok mu anlamıyorum benim sakatlıgım çocuk felci iyileşmesi imkansız bunu raporu sürekli bu iş nasıl oldu diye araştırmadan direk maaşı kesip ihbar yollamak mı bunların görevi yoksa araştırıp ondan sonra karar vermek mi ben bunu anlamadım esasen onlar hakkında tazminat davası açılmalı bence görevi ihmalden eger bence tabiki bu tüzükleri ve yeni çıkan kanunları bilmiyorsa oarada oturmamalı bence tabiki. sizce yanlışmı düşünyorum arkadaşlar.

hayret bir olay bu hukuk

bülent kardeşim bizim buradaki adliyede bi arkadaşım var bu gün benim dosyaya bakmış büyük bir olasılıkla kazanırsın diyor ama daha nisandan sonra 3 ay sürer diyor mahkeme raporlar adli şuraya mı gidecek dedi ne orada incelenip ondan sonra hakim karar verir diyor doğrumu bu sizin bir bilginiz var mı bu konu hakkında.

cevap yazarsanız sevinirim

arkadaşlar ve bülent bey benim durumu mu hepiniz biliyorsunuz
ben 9 aydır işsizim ve emekli maaşımı da alamıyorum. bu nedenle inanın çok zor durumdayım. bu kanunlar işten ayrılan birine dahi işsiz maaşı altında 6 ay maaş veriyor işsiz olduğu halde ama bizim maaşı kesiyorlar sonrada ne yaparsanız yapın diyorlar

benim sizlerden öğrenmek istediğim arkadaşlar benim mahkeme sürerken ben bir işe girersem sigortalı olarak mahkememe zararı olur mu?

bir bilginiz varsa eger bu konu hakkında benide bilgilendirirseniz sevinirim. tşk.

Teorik olarak şu anda emekli değilsiniz, dolayısıyla çaışmanızda bir sorun olacağını sanmıyorum. Kaldı ki, velev ki emekli olsaydınız bile sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışma hakkınız olurdu...
Şimdi, çalışsanız en kötü ihtimalle ne olur: Mahkeme geçmişe yönelik emekliliğinizi onaylar, o tarihlerde sigortalı çalışmışlığınız tesppit edilirse, o çakışan zamana ait sosyal güvenlik destek primi size ödenecek olan emekli maaşından kesilir. Olmaz ya, işte, olursa bile en kötü bu olur.

Kanun gereği emekli olmak istendiğinde 4/a lı iseniz işten çıkış 4/b li iseniz işinizi kapatmanız yasal zorunluluk. Şayet emeklilik müracaatınızda aktif görünürseniz emeklilik talebi yerine getirilmiyor. Emekli edileceğiniz kesin ise (veya değil) sgdp ödeyerek çalışabilirsiniz. Oldu ki mahkeme sonucu sizin aleyhinize sonuçlandı. O zamanda sgdp normal sigortanıza mahsup ettirirsiniz.
1. gün

mustafa043;

işsizlik sigortasından emeklilik başvurusu yapanlar emekli olan hak sahibi faydalanamaz ama sizin anladığım kadarıyla işsizlik sigortası için şartlarınız uygun ken emeklilik sebebiyle haktan mahrum kaldınız şu an emekli olmadığınıza göre işkura muracat ederek geçmiş hakkınızı talep edin ama fakat devam eden mahkemeniz sonuçlanana kadar geriye dönük ödeme yapamazlar mahkemeniz sonuçlanır kazanırsanız tüm temmenim bu verilmeyen maaşlarınızın tümünü geri alabilirsiniz öyle olmasını diliyorum
benimde emekliliğim 2011 kasım ayı % 41 vergi indirimim var yanlız 1 yıl sonra kontrol şerhi var ben çizelgeyi çok iyi inceledim benim rahatsızlıyım tedaviyle kısman düzelmiş ruh ve sinir hastalığı 1 yıl sonra kontrolü gerekir ibaresi var 2010 8. ayda kontrole gideceğim gene 1 yıl sonra kontrol isterse 2011 emeklilik öncesi tekrar rapor almak zorunda kalacağım yanlız 2011 yani emeklilik arifesi bu bir yıllar devam ederse benide korku sarmaya başladı.
mahkeme kararını dört gözle bekliyorum mustafa allah yardımcın olsun

Mustafa kardeşim başına gelenleri okudum. Allah(c.c.) yardımcın olsun.
Benim bir arkadaşım emekli olduktan sonra onunda başına böyle bir şey gelmişti. Arkadaşım 657 sayılı devlet memurları yasasının 4/c maddesine göre çalışan biriydi. 4/c maddesine göre çalışan herkes, emekliliği gelince zorunlu olarak emekli olmak zorundadır. Bir gün fazladan çalışamazlar. Bu arkadaşımızda 15 yıl bir fiil çalıştıktan sonra 2009 yılında sgk buna 2 kere yazı göndermiş. Emekliliğin geldi. Gel seni emekli yapalım diye.
Bakın arkadaş kendisi emeklilik talep etmiyor. Sgk kendisi istiyor. Yasaya göre daha fazla çalışamazsın demek istiyor. Arkadaşta bu yazıya istinaden emekli olmak için kuruma başvurmuş. Emekli olduktan kısa bir süre sonra sgk arkadaşa yazı göndermiş. "Biz senin emeklilik yıllarını yanlış hesaplamışız. Senin emekli olmana daha iki yıl var" demişler. 4/c maddesine göre çalışan bir personelin tekrar daha aynı işe geri dönme hakkı yok.
Şu an sgk ile mahkemelikler. Emekli olmana daha iki yıl var demelerinin sebebi, 2 yıl çıraklık okulunda okurken ödenen sigortayı emekliliğe dahil etmemeleriymiş. Başına gelenleri okuduktan sonra arkadaşa ulaşmaya çalışıyorum. Ona ulaşıp son durumunun ne olduğunu öğrendikten sonra burada sizinle paylaşacağım.

Oturan Boğa

seni takdir ediyorum Vallahi çok büyük bir amme hizmeti yapıyorsun Allah senden razı olsun

arkadaşlar benim nisandaki mahkeme haziran 10 attı bu 6. oturum olacak
bülent bu konularda senin engin bilgin olduğu için seni rahatsız ediyoruz ama inanın 13 aydır acaip bir şekilde bungunum nisandaki oturumda benim raporları bilir kişiye gendermeye karar vermişler şuanda raporlar bilir kişiye gitti
sizce benim mahkeme haziranın 10 da biter mi yoksa daha pürosüdürleri var mı bunu biliyorsanız bir bilgi verirseniz sevinirim
sizce bu oturum bilir kişinin raporundan sonra biter mi devam mı eder onu merak ediyorum bazıları diyor ki seni bilir kişi raporundan sonra tekrar muayeneye çegırırlar diyor bazıları da bu oturunmda karar verilir diyorlar

allah aşkına bir bilgisi olan varsa benimle paylaşırsanız sevinirim tşk.

slm

arkadaşlar ve bülent kardeşim bu konuda hiç bilgisi olan yok mu benim bu mahkeme daha sürer mi yoksa bu son oturum olur mu birinci oturumda raporlar istendi ikinci oturumda raporlar incelenecek dendi üçüncü oturumda hakimin akrabası vefat etmiş nöbetçi hakim gün attı dördüncü oturumda raporlar bilir kişiye gönderildi bu oturum 5. oturum olacak bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa eger bana bir bilgi verirseniz sevinirim tşk.

Bilirkişi görüşü alınması karar için çok önemli bir aşamadır. Bence bir, bilemediniz iki celsede karar açıklanır.

arkadaşlar içinizde hiç benim olay gibi bir dava olayı geçen yok mu

cevaplarımız için tşk ederim hepinize

Üst Alt