Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli raporla emeklilik ve kontrol muayenesinde hastanedeki belirsizlik..?

inanın arkadaşlar moralim çok bozuk şimdi avukat tutsan parasını nasıl ödeyecegim onu düşünüyorum. ne düzen ya bu madem iptal edeceksin beni nediye emekli ediyorsun degil mi.

Baro'ya başvurup, bir avukat talep edebilirsiniz. Çok yüksek bi meblağ isteyeceğini sanmıyorum. Ama başka yolunuz da yok...
Ve, yukarıda aktardığım karar ortadayken, emekliliğinizi geri alırsınız diye düşünüyorum

teşekkür

sevgili kardeşim inan çok teşekkür ederim bilgilerin için

mustafa arkadasım teşke ızmırde olsaydın sana bızzat yardım ederdım. avukata vekalet vermeden once tutmadan once herseyı sıkılmadan sor. yoksa sana su davaya gırıcem sukadar masraf ıkıncı davaya gırıcem bu kadar masraf. senı soyarlar. bır dava masrafı aslında sadece 81 ytl dır hepsı ıcınde. bırde noterden avukata vekalet verıyorsun oda 50 yı gecmez herhalde. ama sen işi bılmeden gıttınmı senden yok ankaraya gıdıcem sudur budur dıye 1500 ytl masraf cıkarıyorlar. once kendı avukatın kendın ol.
ozellıkle bu sıtede bu konuyla ılgılı butun dava ve yasaları bul. vord dosya yapıp yazıcıdan cıkar. ıyıcene bır ıncele. orada sakatlar dernegı varsa onlarlada gorus. sonra bu belgelerle avukata gıt al karsına herseyı sor. 3 celse sürse bu dava her bır celsesı normalde 1.5 ay arası oluyor en fazla altı ayda bu iş bıter.
bastan sona ne masraf cıkar dıye avukata da sor. genelde % 10 alıyorlar para davalarında ama senın durumun yasal tarıfesı var. anlat kazanınca davayı burdan alacagım paralarımda odıyeyım de.
insaflı bır avukat karsına cıkarsa cebınden fazla para ckmaz.

oturanboga barodan avukat ıste demış gecen sene bız o hatayı yaptık. daha pahallıya patlıyor. onu da sonra ayrınıtısıyla yazarım.

bu sitedeki bütün arkadaşlara tşk ederim inanın bu site olmasaydı derdimi kime anlatırdım bilmiyorum hakan kardeşim bu dava 6 ay sürer mi cidden 6 ayda ben naparım bilmiyorum işimden ayrıldım şimdi nasıl iş bulurum. kendime keşke hiç emekliliğe başvurmasaydımda ayrılmasaydım işimden diyorum.

Arkadaşım Allah yardımcın olsun, hepimiz aynı durumdayız, emekliliğimiz iptal olursa hepimiz aynı şekilde madur oluruz. Bildiğim kadarıyla fabrikaların özürlü çalıştırma mecburiyetide kalkmış durumda. Ayrıca yüzde 40 verilmiyor her özürlüye artık, sağlam diyede almayacaklarına göre. Hepimize Allah yardımcı olsun. Özürlü olmak ülkemizde çok zor kardeşim.

Konuyla alakalı gelişmeleri sitede paylaşırsan hepimize bir yol haritası çizmiz olursun.

mustafa senın durumun o kadar garıp kı. "Yargıtay 10. Dairesinin, Sakatlığı nedeniyle yaşlılık aylığı alan kişilerin kurum tarafından yaptırılan kontrol muayenelerinde Kontrol Tarihi Değil bu aylığın bağlanma tarihindeki hükümler esas alınacağına" dair kararı var.
senı emeklıde etmısler. % 40 ı da almıssın garıp bır durum. sana TC. ANAYASASI 40.MADDESİNİ YAZIYORUM.
"Anayasa ile tanınmış hak ve hürriyetleri ihlal edilen herkes, yetkili makama geciktirilmeden başvurma imkanının sağlanmasını isteme hakkına sahiptir.
Devlet, işlemlerinde, ilgili kişilerin hangi kanun yolları ve mercilere başvuracağını ve sürelerini belirtmek zorundadır. Kişinin, resmi görevliler tarafından vaki haksız işlemler sonucu uğradığı zarar da, kanuna göre, devletçe tazmin edilir. Devletin sorumlu olan ilgili görevliye rücu hakkı saklıdır."
BU YASAYA RAGMEN DEVLET KENDI VERDIGI HAKKI GERI ALIYORSA. kendı koydugu yasayı kendı cıgınıyordur.

ya arkadaşlar inanın sizlerle yazışmak bana o kadar ii geliyor ki anlatamam. cumartesi günü kızım rahatsızlandı benim emeklilik hakkım durdurulduğpu için de hastahane benden ücret aldı ve ilaçlarıda parayla aldım inanın o kadar zoruma gittiki bu olay anlatamam. böyle bir durum olur mu allah aşkına.

Aslında teşke odeme yapmasaydın 5510 sayılı sgk yasasına gore acıl hastalardan 5 lira dahı ısteme hakları yok. kızınız 18 yaşın altında ise genel sağlık sıgortası kapsamında kızınızın her turlu tedavısı devlete aıttır.

not :5510 sayılı Kanunun 4 ncü maddesi, 5 inci madde ve 60 ıncı madde lerde acık hukum olarak belırtılmıstır.

Mustafa kardeşim şimdi olayları tam açıklığı ile anlatmamış o yüzden pek fikir veremiyorum. Benimde başıma geldiği için biliyorum. Bende kontrol muayenesine gittim. Ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz yani çalışır şeklinde verildi rapor ama raporun oranı önemli öyle yazsa bile oran aynı ise ve gerekli şartlar mevcutsa emekliliği engelliyen durum yok. Anlayamadığım diğer konu oran düşerse emeklilik direk iptal olur 3 ay sonrasına tekrar muayene istemek saçmalığı nedir anlamadım. Raporun suretini ya hastaneden yada sgk dan dilekçe ile talep et ve ayrıntısını incele.

yazı daha elime geçmedi benim geçince sizlerle paylaşacagım

kontrıl muayenesi

sevgili oturan boga kardeşim bu gün sgk nın yazısı elşime geldi benim raporu % 19 indirmişler ama bu nasıl oldu bilmiyorum yeni mevzuata göre heralde ilk yazımdad dediğim gibi küçüklükten yani çocuk felci iyileşmem imkansız bide sgk 1.918 .00 tl para istiyor benden 10 güne kadar keşke çocuk felci geçirmeseydimde böyle emekli olmasaydım çalışsaydım. yazı geldiğinde paylaşacagım demiştim ya o yüzden yazıyorum artık bi avukat bulmam lazım öyle degil mi sence ve arkadaşlar sizce ne olur dersiniz bu iş. yazarsanuız sevinirim. inanın maralim o kadar bozuk ki
anlatamam ben sgk ya zorla emekli olacagım demedim kendileri yaptı beni işimden ayırdılar ve işime nasıl geri dönerim ben şimdi bu parayı nasıl öderim bilmiyorum.

vergi indirimini eski mevzuata göre aldıysan dava aç kesin kazanırsın.avukat işine gelince avukatla görüş paranı dava sonu vereceğim de kabul etmesse avukat avukat dolaş mutlaka kabul eden olur ,sadece yargılama masrafları verirsin oda çok tutmaz.

Bence de dava aç.
Geçen yıl %45 rapor alarak emekli olduğunuza göre zaten yeni cetvele göre hesaplanmıştır engel oranınız.Aynı cetvel ve yönetmeliğe göre verilen iki rapor arasında o kadar fazla fark var ki...
Dava başlangıcında yürütmenin durdurulması kararı aldırmaya çalışın,o zaman istedikleri para dava sonona kadar dondurulur isteyemezler yani,davayı kazanırsanız zaten artık istemezler emekliliğiniz kaldığı yerden devam eder.
Tabi hukukçu değilim,yürütmeyi durdurma bu tip davalarda olabiliyor mu emin değilim.
Allah yardımcınız olsun.

mustafa043;
bu yazıdan anladığım kadarıyla yasaya uygun raporla erken emekli olan birisinden daha sonra kontrol muayenesinde oranı düşürülüp emekliliği iptal edildikten sonra verdikleri maaşları geri isteme durumu olmuş
böyle bir şeye hakları var mı? o istedikleri para ne parası.

İyi bir avukatla konuyu hukuki zemine taşımaktan başka yol yok...

Bülent hardeşim bana örnek olarak verdiğiniz davada sonuç kısmında davacı olan sgk nın temiyz isteminde sgk haklı bulunmuş ve kararın yanı temiyz edilen hükmün bozulmasına gibi ibare var temiyzde kazanılan dava sgk aleyhine bozulmuş gibi geldi bana.

Hayır, hayır, davalı-davacı kısımları ile kafanız karışmasın. Gerekçe metnini okursanız, Kontrol Muayenesinde, konu olan hakkın kazanıldığı tarihteki mevzuat temel alınır dendiğini anlarsınız:
"Zira; sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanan sigortalının çalışma gücü kayıp oranı (sonradan yürürlüğe konulan 18.03.1998 tarih ve 98/23290 sayılı yönetmelik hükümlerine göre değil) yaşlılık aylığı bağlama tarihi itibariyle yürürlükte olan 18.03.1981 tarih ve 8/2620 sayılı yönetmelik hükümleri esas alınarak belirlenmesi gerektiği gibi, yine bu çevre de, başlangıçtaki sakatlık indirimi oranının sonradan azalmış olup olmadığı hususunun açıklanan esaslar dahilinde incelenmesi gerekirken bu lâzimeye riayet edilmeden sonuca gidilmiş olması isabetsizdir."
http://www.engelliler.biz/forum/huk...igi-tarihteki-mevzuat-temel-alinir-hukuk.html

Kaldı ki 2008 yılında aldığınız rapor zaten yeni yönetmeliğe göre verilmiş. Yani o gün %45 veren heyet o gün hangi yönetmeliğe göre değerlendirmişse, bugün de aynı yönetmelik geçerli. O gün %45 verenler bugün nasıl oluyor da %19'a düşürüyor anlamıyorum.
Bence derhal dava açmalısınız.

peki kontrol muayenesi sonucunda hastalığında iyileşme olduğu bahane edilirse haklı çıkabilirler mi. iyileşme varsa bile daha önce verdikleri raporla emeklilik kazanılmış hak sayılır mı
burda ince bir çizgi var aydınlatırsanız sevinirim.

halim kardeşim ince çizgi falan yok. Rapor ilk verildiğinde sürekli ibareli :). Zaten kurumlar arası kanun yönetmelik yasa kavramları farlı farklı nasıl oluyosa bende anlamıyorum. Hastane sana süreklidir diye rapor veriyor, sgk kontrol muayenesi istiyor. Komik. Yasa hastane sürekli yazmakla yanlış yapıyor yada sgk kafasına göre takılıyor. İyileşme olacak bir hastalık için sürekli ibaresi yazılmaz ve şu kadar zaman sonra kontrol muayenesi istenir. İyileşme olmayacak hastalık için sürekli yazılır ve bir daha rapor istenmez diyor yönetmelik. Lakin uygulayan yok. Mustafanın raporu sanırım sürekli ibareli tek yasal dayanağı da bu.

evet senve ben kardeşim raporum sürekli dün avukata gittim ve davayı verdim avukat kazanırız dedi bekliyoruz bakalım gelişmelarden sizleride bilgilendirecegim

kardeş davanın sonuçlanması n ekadar zaman alırmış tahmini avukat ne diyor bu konuda.yıllarca sürebilir diye birşey okumuştum yanlış değilse.

ben avukatla görüştüğümde o benden önce böyle bi davaya bakmış 1 yıl sürdü diyor ve ben avukata davayı kazandıktan sonra sgk ya tazminat davası aça bilirmiyimdiye sordum bana dediği açarız ama sonucunu bileme dedi ama bu maaş bağlanmadavasını %90 kazanırız diyor hatta benden önceki davadada açmış tazminatı ama sgk nın savunması biz bilerek zordurumda bırakmadık dr ların verdiği rapor dahilinde durdurduk diye cevaplamışlar mahkemede bu yüzden tazminat reddedildi dedi ama ben davayı kazanınca inşallah tazminat davasıda açacagım çün kü şu an çok zor durumdayım maddi olarak.

Tazminat davasını sgk açamıyorsan rapor oranını bir öyle bir böyle veren hastane aleyhine aç.
Bu memleketin komedisi bitmez valla.
Aslında sürekli ibareli raporun anlamını sgk da biliyor amma bir şey daha biliyor sgk. Ben buna kontrol muayenesi yazarsam nasıl olsa hastane aynı oranı vermez bende o rapora istinaden şıp diye maaşı keserim. Engelli uğraşmazsa yol yordam bilmezse bir maaş kazancım olur(!) gibi dehşetengiz bir mantıkla bunu yapıyordur.

emeklilik iptal davası

arkadaşlar haziran ayında ben kontrol muayenesine çagrıldım ve muayeneden geçtim beni yeni tüzüge göre degerlendirdikleri için kontrol muayenemde raporum yeni tüzüge göre %40 dan %19 düşürüldü raporum sürekli olduğu halde
ben de dava açtım
bana mahkeme sağolsun 13/10/2009 a günverdi bu adam ne yer ne içer geçimini nasıl sağlar diye bi düşünce yok allaha şükür maaşı direk kestiler ve üstelik bende 1.800tl de geri istediler
dava bu gün oldu ve 10/12/2009 gün attı ben soruyorum kendi kendime bu hakimlerim de mi hiç insanlığı yok kardeş sen çalışıyor musun geçimini neyle yapıyorsun diye bi sorun ya 2 ay gün attı bu kadar zor mu bu olaylar

emekli olacak arkadaşlara benim tavsiyem kesinlikle emekli olmayın çalışın işinizi terk etmeyin. biz neye güvenecegiz ben de anlamadım.

Bu memleketin taşına toprağına kurban olayım doktorun askere giderken bu raporu kulan askerlik yapmasın dediler ben sakladım askere gittim bu memlekette zenginler çocuklarını askere göndermesken.Ben Bingöl/karlıova/yiğitler jandarma karakolunun önünde bir çatışma sonrasında alnımın ortasından bir paşa tarafından öpülüp sizler birer kahramansınız denildikten sonra 13yıllık sivil yaşantımda afadersiniz köpek muamelesi görmekten bıktım ama genede vatanımı seviyorum yönetenler adam olmasalar bile

Bülent kardeşim ve sevgili kardeşlerim önceki yazımdada anlattığım gibi benim dava 2 ay gün attı şu an çok terettütdeyim sonuç ne olur diye emekliliğimi geri alamassam ne halt ederim bilmiyorum eski işyerimede dönemiyorum sizce ne yapmam lazım bu yazıyıda çaresizlikten yazıyorum şaşırdım yani. Tşk hepinize

Mustafa Bey.
Allah yardıumcınız olsun.
Ama yukarda emsal karar var,en azından vergi indirimini hakettiğiniz tarihteki cetveli ölçüt almaları zorunlu.O yönden sıkıntınız olmasın ama eski raporunuz da %40 ki tam çizgide.
Belki mahkeme eski cetvele göre değerlendirilmek üzere sizi tekrar hastaneye gönderir.
O zaman gideceğiniz hastanenin engelinizle ilgili bölüm şefiyle önceden bir görüşün,durumu anlatın,nihayetinde insandır.

Ah Mustafa bey, ne denebilir ki! Bizde adalet sistemi maalesef böyle, sürüm sürüm süründürüyorlar davaları erteleye erteleye. Ama iki ay TC standartlarına göre hiç de fena sayılmaz. İnşallah sonu güzel olur... Sabırlar diliyorum.
Ama merak etmeyin, emekliliğiniz için gerekli raporu adığınız tarihte geçerli olan yönetmelik ve cetvel temel alınmak zorunda. Avukatınız da bunu belirtmiştir değil mi mahkmeye? Adli Tıp değerlendirirken eski yönetmeliği/cetveli göz önüne almalı.

Lütfen sonucu bizimle de paylaşın.

Üst Alt