Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol tarafı felçli, hipertansiyon ve şeker hastalığı olan annem için rapo oranı..?

ottomanwolf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Bir soru sormak istiyorum. Annem, sol tarafı felçli ayrıca hipertansiyon ve şeker hastalığı da mevcut. Şu durumda rapor alacak olsam tahminen % kaç verirler. Teşekkürler, iyi forumlar.

ottomanwolf Annenize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Felç için hangi uzuvları ne derece etkilenmişse bu bulunur. Bacak veya kolun kullanımında kısıtlılık oluşturan faktörlere göre belirlenir oranlar. Hipertansiyon için % 10 verilir. Şeker için ise hangi tip olduğu önemlidir:
1- Diabetes mellitus;
A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

KKELEBEKK
Allâh razı olsun hocam. Aslında oran olarak % kaç verirler onu merak ediyorum. %90 gibi bir durum olursa araç almayı düşünüyoruz. Malum hastamız için araç çok gerekli bir şey.

bu durumda 90 oran alması zor tabii felç durumuna bağlı eğer etkilenme çok değilse

Üst Alt