Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulağımda çok ileri derecede işitme kaybı var ama askere elverişlidir verdiler!?

berati00

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhaha, 2 aydır uğraşıyorum. Gittim ilk hastaneye ve odyo yapıldı
Sol hava 96 kemik 76+ sağ ise 4/1
Konuşmayı fark etme ve anlama sol kulak için yok. Timpanogram sol kulak (-) hepsi yanıt yok. Abr testine girdim. 500 de 90dbnhl, 1000 80, 2000 80, 4000de 70. Sağ normal hepsi 20 idi. Yani sağ normal ve sol kulak çok ileri derece sensörinöral çıktı. Öyle de yazdılar rapora. İki raporda birbiri ile uyumludur yazdılar. Geçen hafta rapor hazırlandı dediler doktora gittim 19a1 yazmışlar bu da tsk da sağlamdır elverişlidir demek. Ama bana daha öncesinde doktor sen muaf tutulursun demişti. Raporu yazan doktor böyle yazmış. Durumu o gün doktora anlattım başka doktor vardı. O da yönetmeliğe baktı evet yanlış yazılmış 19B3 olması gerekiyor dedi. Not düştü düzeltilsin diye. Bugün aradılar beni raporu yazan doktor doğru yazdım 19A1 demiş. Bu nasıl olabilir? Yönetmeliğe baktım araştırdım. Muaf olmam gerekirken bu şekilde yazmış . Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
@EMRAHBV, itiraz edip kurula sevk edilmiştim bugün günüydü kurulda elverişli kararı verdi. Son itiraz hakkım olan hakem hastane kaldı .. ben anlamadım gerçekten bu işten..

@berati00,

Hekimler arasında bazen ast üst tıpki askeriye gibi bir kural vardır,kural denmez aslında ego diyelim.. yanlış not düşmüş olsa bile bir başka hekimin ona akıl vermesini kabul etmezler.

Askere gitseniz de geri dönersiniz merak etmeyin.

@berati00, Değerli kardeşim ben de işitme engelliyim beni "muaf" ettiler de böyle bir şey başıma gelmedi. Oğuzhan abi müsaid olduğunda yardımcı olur size, onun uzmanlık alanı.

@OğuzHan112, Teşekkür ederim yanıtın için abi. Değerler hangi koda geliyorum bilmiyorum ama araştırıldığım kadarı 19a1 denk gelmiyor. Doktor değiştirmemesinin sebebi olarak da 80de cevap bulduğum için tepki verdiği için bu koda uyuyor demişti.

@EMRAHBV, 2 aydır şu süreçle uğraşıyorum ve sağlık heyeti de dediğim gibi elverişli dedi tek hekim rapor kararını bozmadı…

@berati00, Oğuzhan abinin dediği gibi olur. Gitsen de geri dönersin, işitme kaybınız çok ciddi boyutta olduğu için hiç sanmıyorum yaptırsınlar, mutlaka dönersiniz. Tıbbi bilgim yok ama mantıken söylüyorum.

@EMRAHBV, evet benimde tıbbi olarak bilgim yok mantıken de evet öyle olması gerek abi.. ama doktorlar böyle düşünmemiş. :) garip. rapor sisteme düşünce ona da itiraz edip hakem hastane sürecini başlayacağım . Farklı bi hastane eski GATA hastanesine gitmeyi düşünüyorum. İstanbulda yaşıyorum . Orası eskiden askeri imiş şu an adı değişti sadece de bakalım …

@berati00, Oğuzhan abi tekrar yazar. Tıbbi bilgisi olan o, onun yönlendirmesi doğrultusunda hareket edersin. :)

@OğuzHan112, Ya.. hakem hastane tamamen bağımsız olarak yapıyor diye biliyorum aynı sonuç çıksa bile ya da ilk hastaneye bakaraktan mı karar verecek? Teşekkür ederim

Hakem hastanenin kararı kesinleşmiş karar oluyor,

Yönetmelik belli hekimler yönetmeliğe göre karar verir, bazen hekimlerin kanaatleri farklı olabiliyor farklı kararlar verebiliyorlar.

Hakem hastane veya diğer hastaneler bir önceki hastanenin vermiş olduğu kararı referans almaz, tekrar değerlendirir o yönde karar verir.

Çelişkili raporlar aluyor biliyorsunuz, o yüzden hakem hastane diye bir şey var.

@berati00,

@OğuzHan112, evet bende öyle biliyorum. İlk hastanenin sağlık kuruluna sevk edilmiştim. Bugünde sonuç değiştirmedi kurul ve aynı kaldı elverişli diye. Sisteme düşünce itiraz edeceğim . Hakem hastane sürecim başlayacak diye biliyorum. Burada sonuç değişir mi bilmiyorum. Siz muhtemelen aynı yönde karar verir diye düşünüyorsunuz sanırım abi

İlk gittiğiniz hastane elverişli demişse, itiraz sonrası gittiğiniz hastane O da elverişli demişse hakem hastane hakkınız yok, raporunuz bu şekilde onaylanır askere gidersiniz.

Raporlarda çelişki olsaydı tamam Hakem hastaneye giderdiniz.

@berati00,

@OğuzHan112, aa kontrol muayenesi olarak girildi. Tek hekim raporuna itiraz idi. Askerlik Şubede sağlık kuruluna sevk etti aynı hastanenin. aynı tetkikler üzerinden. Farklı bir şey yapılmadı. Askerlik Şube de şey dedi hatta buna da itiraz edersen hakem hastane demişti

Anladım,ben genel sağlık kurulundan söz ediyorum.. tek hekim raporu o farklı bir şey.

Gitseniz de ucunda ölüm yok geri dönerseniz bu belli bir şey, niye bu kadar uğraşıyorsunuz anlamadım.
@berati00,

@OğuzHan112, ben tek hekim raporuna itiraz ettim orda yazmıştı elverişli diye şubede aynı hastanenin sağlık kuruluna sevk etti o da aynısını dedi sisteme düşmesini bekliyorum. Düşünce hakem için hakkım oluyor sanırım? Ve sonuç sizce ne olur ?

@OğuzHan112, birde ben sizin zamanınızı çok aldım hakkınızı helal edin. Gitmeden halletmek istiyorum. Orada da geri dönecek miyim stresi vs yaşamak istemiyorum ondan dolayı da halletmek istedim.

Son düzenleme:
İnşallah çözülür. Gitseniz de işitme kaybıyla askerlik olmaz. Çünkü başkalarının hayatı tehlikeye girebilir diğerleriyle ortak ve hızlı hareket edemeyeceğiniz için.

@çamlıca, öyle bir durumda sanırım ağır şeylerden muaf oluyorum gürültülü yerler falan nöbet atış vs vs beni daha sessiz bi yerde görev aldırabiliyorlarmış yazıcı revir falan filan

Üst Alt