Sol koldan engelliyim 3 gün önce emniyetten ehliyetimi aldım. Süreç çok çok ağır ve psikolojik olarak yıpratıcı geçti o ayrı konu.
Bilmeden ve araştırmadan Ankaradaki en ketum hastaneye gitmişim ve "Sürücü olamaz" raporu verildi, sonrası depresif günler, araştırmalar vs vs. Daha sonra resmi gazeteyi okudum ve birkaç kişi ile konuştuktan sonra aşağıdaki resmi gazete maddesine göre:
b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.
Ve daha önce aynı hastaneden alınmış bir rapor örneği alarak o hastanenin sadece ortopedi doktoruna muayene oldum. Muayene denmez bile doktor baktı ve anında raporumu yazdı. Örnek aldığım rapor;
Daha sonra eski raporuma itiraz etmeden bu rapor ile sürücü kursuna kayıt oldum. Yazılı sınavı ve direksiyon sınavını geçtim ama içimde bir korku vardı. Acaba olumsuz rapor emniyete gitti mi? diye. Bireysel başvuru olduğu için gitmemiş. Emniyete gidip "Otomatik vites araç kullanır" ibareli ehliyetimi aldım çok şükür.
Dikkat çekmek istediğim bir nokta var. Kaynak Ankara emniyet sayfası:
Sürücü Olur Raporu[FONT=Tahoma][/FONT](Resmi, Özel Sağlık kuruluşları veya Kişinin aile hekimliğinden alınabilir. Raporlarda Doktor kaşesi bulunmalıdır.)
http://www.ankara.pol.tr/Sayfalar/Trafik_Tescil_Surucu_Belgesi.aspx
Yani Ankara emniyet sayfasınında yazan bilgiye göre "özel poliklinikten" de sağlık raporu alabilirmiştim. Bazı şehirlerde özel poliklinik raporunda sorun olduğunu duymuştum, o yüzden devlet hastanesi ile uğraştım. Depresfi ve zor günler yaşadım, boşuna kaygılandım, kederlendim.
Size tavsiyem ilk olarak özel bir polikliniğe giderek raporunuzu alınız, dha sonra gerekirse bu rapor ile başka devlet hastanesine (ilçe hastanesi daha mantıklı) giderek aynı raporu alabilirsiniz (emniyet sorun çıkarırsa elinizde örnek rapor olduğu için daha kolay rapor alırsınız devlet hastanesinden) Heyete falan hiç bulaşmayın. Zaten sol kol için vergi indirimi yok(muş)
Son olarak kişisel bir serzenişim var.
Anlamıyorum ben. Bu ülkedeki engellinin yaşama hakkı neden avrupadaki, amerikadaki engelliden daha az? Bu ülke insanı nedne bu kadar yobaz, at gözlüklü. Sözlerim daha da kabalaşacak da neden bu kadar sığ ve düşüncesiz de bırakıyorum.
Kolunda tek yönlü bir engel bulunan bir kişi çok rahat bir şekilde araç kullanabilir!! Ha en olmadı aşağıdaki tertibat takılır yine kullanır. Videoda ise adam tek parmağı ile araç kullanıyor. !!! tek parmak yahu tek parmak!!!
Bir konuda Atatürk ün yanıldığını söylüyor ve diyorum ki "Beni Türk doktorlarına emanet etmeyin" lütfen.
Tertibat:
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=JeY61nqb3SM