Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Koldan özürlüyüm. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

Kilitci

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar
Bir trafik kazası sonucu Sol kolumdan sakat kaldım
Devlet hastanesinden aldığım sağlık kurulu raporunda göreceğiniz gibi %60 raporum var
Aldığım bir duyuma göre sol koldan özürlü olununca H sınıfı ehliyet verilmiyormuş
Araç kulanırken sol kol fazla kulanılmadığından trafik buna izin vermiyormuş
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
Herkeze teşekür ederim

07W75o.jpg

Merhaba sürücü kursuna sorma imkanınız olsa daha kısa sürede ve daha net cevap alırsınız geçmiş olsunuz geçmiş olsun

Sol koldan engelliyim 3 gün önce emniyetten ehliyetimi aldım. Süreç çok çok ağır ve psikolojik olarak yıpratıcı geçti o ayrı konu.
Bilmeden ve araştırmadan Ankaradaki en ketum hastaneye gitmişim ve "Sürücü olamaz" raporu verildi, sonrası depresif günler, araştırmalar vs vs. Daha sonra resmi gazeteyi okudum ve birkaç kişi ile konuştuktan sonra aşağıdaki resmi gazete maddesine göre:
b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.

Ve daha önce aynı hastaneden alınmış bir rapor örneği alarak o hastanenin sadece ortopedi doktoruna muayene oldum. Muayene denmez bile doktor baktı ve anında raporumu yazdı. Örnek aldığım rapor;

Daha sonra eski raporuma itiraz etmeden bu rapor ile sürücü kursuna kayıt oldum. Yazılı sınavı ve direksiyon sınavını geçtim ama içimde bir korku vardı. Acaba olumsuz rapor emniyete gitti mi? diye. Bireysel başvuru olduğu için gitmemiş. Emniyete gidip "Otomatik vites araç kullanır" ibareli ehliyetimi aldım çok şükür.
Dikkat çekmek istediğim bir nokta var. Kaynak Ankara emniyet sayfası:
Sürücü Olur Raporu[FONT=Tahoma][/FONT](Resmi, Özel Sağlık kuruluşları veya Kişinin aile hekimliğinden alınabilir. Raporlarda Doktor kaşesi bulunmalıdır.)
http://www.ankara.pol.tr/Sayfalar/Trafik_Tescil_Surucu_Belgesi.aspx

Yani Ankara emniyet sayfasınında yazan bilgiye göre "özel poliklinikten" de sağlık raporu alabilirmiştim. Bazı şehirlerde özel poliklinik raporunda sorun olduğunu duymuştum, o yüzden devlet hastanesi ile uğraştım. Depresfi ve zor günler yaşadım, boşuna kaygılandım, kederlendim.

Size tavsiyem ilk olarak özel bir polikliniğe giderek raporunuzu alınız, dha sonra gerekirse bu rapor ile başka devlet hastanesine (ilçe hastanesi daha mantıklı) giderek aynı raporu alabilirsiniz (emniyet sorun çıkarırsa elinizde örnek rapor olduğu için daha kolay rapor alırsınız devlet hastanesinden) Heyete falan hiç bulaşmayın. Zaten sol kol için vergi indirimi yok(muş)
Son olarak kişisel bir serzenişim var.
Anlamıyorum ben. Bu ülkedeki engellinin yaşama hakkı neden avrupadaki, amerikadaki engelliden daha az? Bu ülke insanı nedne bu kadar yobaz, at gözlüklü. Sözlerim daha da kabalaşacak da neden bu kadar sığ ve düşüncesiz de bırakıyorum.
Kolunda tek yönlü bir engel bulunan bir kişi çok rahat bir şekilde araç kullanabilir!! Ha en olmadı aşağıdaki tertibat takılır yine kullanır. Videoda ise adam tek parmağı ile araç kullanıyor. !!! tek parmak yahu tek parmak!!!
Bir konuda Atatürk ün yanıldığını söylüyor ve diyorum ki "Beni Türk doktorlarına emanet etmeyin" lütfen.
Tertibat:

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=JeY61nqb3SM

gökhan_

Türk doktorlarına laf etmek yerine Türk siyasetçilere laf ve serzenişte bulunmanız kafi olurdu bu husuta türk doktorların yapabilecek bir şeyi yok mevzuatı kanunu her neyse TBMM görüşür bakanlar kurulunda görüşülür ve başbakan onaylar ve resmi gazetede yayınlanır dostum bunu bilirsin

vel hasıl bende ÖTV de sol kol mağdurlarından sadece birisiyim :) senin gibi çok koştum ama asla boş vermedim bu iş kanun işi sen talep edeceksin gerektiğinde sıkıştırmasını bileceksin kendimden örnek vereyim

BİMER e okadar çok yazdım ki maliye bakanlığından evime resmi yazı geldi konuyla ilgili şuan iş yerinde olmasan paylaşırdım yazıyı ama ben Özetle şunu yazayım;

"Konuyla ilgli ilgili mercilere iletildiğini ve ilerde bu husus dikkate alınmak üzere dikkat edileceğini belirtildi"

hah umdun varmı dersen seçim öncesi neden olmasın ama adamların yazdığı yazıda olumsuz bir gelişme kesinlikle yok yani demek istediğim olay şu arkadaşlar sizin bizim sıkıştırmamız lazım istememiz lazım ki alalım burdan malesef bunu diyeceğim konuşmayla olmuyor evet tartışalım ama eylem de yapaılım kimse kusura bakmasın

marto1

Murat abi öncelikle selamlar. Yine çok yerinde bi mesaj yazmışsın konuya gayet açıklayıcı olmuş. Bende sol kol engelli mağdur arkadaşlarımdan abilerimden birisiyim. Seçim üstü şikayetleri artırmamız gerekiyor. Sağ koldan engeli olanlara tanınan ÖTV mahrumiyet hakkının bizede tanınması gerekiyor. Düşünsenize bu nasıl bi ayrımcılıktır? Sol kolundan engelli olan birisi sağ kolundan engelli olan birisine göre daha mı az zorlanıyor? Hayır!! Bizim seçim üstü bu hakkımızı almamız gerekiyor lütfen kimse duyarsız kalmasın..

İşteGidiyorum

valla bir çok forumda bir çok x siteden anladığım kadarı ile sol kol dan mağdur olanlar birlik olsa BİMERE yazsa meclis üyelerine yazsa bu iş çözülür gibi ama mecliste 540 küsür milletvekili var ve ben bunların bunların 150-200 tanesi zamanı olursa maillerine bakıyor yani danışmanları :) ulaşabildiklerim oldu cevap veren oldu ama tek başıma yetersiz kalıyorum benim gibi 200-300 kişi şu vekillere mail atsa resmi hesaplarından twit atsa bu iş hallolacak :) ama uğraşan yok yahu adam ABD tek parmağı yok hem vergi vermiyor hemde kolaylık oluyor rapor oranına bakılmıyor insanın asabı bozuluyor bu ülkede hayırlısı diyelim :) mücadeleye devam

Herkeze Merhaba
Bilen arkadaşlar bizlere yol göstersin hangi kurum ve kuruşlara kimlere nasıl bir yazı yazmamız gerekiyor ki yazalım
Sol koldan özürlü olununca sinyal far düğmesi gibi basit şeyleri bir şekilde halleder diye ayrımcılık yapılması çok saçma
Yönetimteki yetkililer biz özürlülere moral vermek destek vermek yardımcı olmak için bile bunu aşmaları gerekir :(
Dediğim gibi bizlere yol gösterilsin bu konunun üzerine gidelim özellikle seçim üzeri etkili olabilir.

merhaba benim devlet hastanesinden alınmış geçerli bir raporum (ehliyet için değil) var sol koldan engelliyim,(-onun itirazıyla uğraşmadan-)aile hekiminden veya özelden surucu belgesı alır raporu alsak h sınıfı ehliyet için kabul edilir mi ?

ertan35;

Benim yukarda gösterdiğim sağlık kurulu raporundan var sendede
o raporla engelli kartı alamıyorsun engelli kartın yoksada sisteme özürlü olduğun düşmüyor dolayısıyla H sınıfı ehliyet veren devletle anlaşmalı sürücü kursları (her sürücü kursu H sınıfı ehliyet veremiyormuş) senin engelli olduğunu sistenden göremediği için alamıyorsun diye biliyorum
yanlışım varsa doğru bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.

onunla alakalı olduğunu sanmıyorum h sınıfı ehliyet alır raporu gerekli yoksa engelli kartı var ben de ayrıca

Kilitci
user-offline.png
Yetkili bir hastahaneden heyet raporu aldığınız bir hafta içinde,sağlık bakanlığı kayıtlarına geçersiniz. Olayın özürlü kimlik kartıyla bir alakası yok sanırım.

Benim elimde sağlık kurulu raporu var H sınıfı ehliyet için müracat etmedim henüz fakat Engelli Kartı için yeterli olmadığını biliyorum
bunun için özürlü sağlık kurulu raporu gerekiyormuş
maden özürlü sağlık kurulu raporu çıkartacam H sınıfı ehliyet içinde ozaman müracat ederim diye düşündüm.

marto1

Benim sorunum doktorlar ile abi. Günlük teknolojiden, tertibatlardan habersiz şekilde insanları mağdur etmelerinden. Ben kendi raporumu alacağım doktora özellikle belirtmeme rağmen "Sadece ehliyet için istiyorum, araba için hakkım yok zaten ve araba almayacağım diye" bana rapor vermedi. Benim gibi olan bir çok arkadaş otomatik vitesi geçtim manuel vitesi dahi çok rahat kullanabiliyor. Ancak yasada doktor inisiyatifine bırakıldığı için uğraşıyoruz. Konya da son sınıf öğrencisiyim, Ankara dan aldım raporu. Ailem Ankara da yaşıyor gerçi ama, rapor için, kurs kayıdı için, yazılı sınav için, direksiyon dersi için, direksiyon sınavı için ve en son emniyet için Ankara ya gitmem gerekti. Bu kadar uğraşmamın en büyük sebebi Türk doktorları. Artık iş Türk doktorlarından nefret seviyesine geldi. Allah nasip ederse 3 ay sonra elektrik-elektronik mühendisiyim. Elektronik birkaç devre ile bir aracın engelli için nasıl uygun olduğunu anlayabiliyor hatta bir kısmını kendim yapabiliyorum. Ama bunu Türk doktorlarına anlatamıyorum!!

Kilitci
user-offline.png
Ne istiyorsan vereceğin dilekçenin içine yaz, bazı hastahanelerde matbu dlekçe örnekleri var, o dilekçe örneğinin alt kısmında bütün seçenekler var ne istiyorsan ordan işaretle.

Üst Alt