Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol ampute olup, ÖTV indiriminden faydalanmak için dava açan var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce BİMER'e, Şafak Pavey'e ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e durumu anlatan yazımı yazdım. Herkes benzer şekilde yazı yazarak mağduriyetimizi gündeme getirmelidir. Sizlere yardımcı olabileceğini düşünerek ilgili konu başlığını da aşağıda iletiyorum. Bu konuda olumlu sonuç alacağımızdan hiç şüphem yok. Ben kişisel olarak üzerime düşeni yazımı ilgili kişilere yazarak yaptığımı düşünüyorum. Bundan sonrası yetkililerin değerlendirmelerine kalıyor. Eğer bu konuyu burada tartıştığımız gibi Meclis'e de taşıyabilecek olursak olumlu bir sonuç elde edebiliriz. Bunun için de yapacağımız şey resmi olarak ilgili mercilere yazımızı yazmaktır. Biz ayrıcalık istemiyoruz, eşitlik istiyoruz. Yaşadığımız bir mağduriyeti dile getiriyoruz ve hakkımızı arıyoruz. Aslında en güzel şeyi yapıyoruz. Herkes bunu fazlasıyla yapmalı.

Benim bir tek üzüldüğüm nokta ise şudur; bu düzenlemede bir eksiklik var ve bu durum açık olarak görünüyor. Bunu sadece bizler mi görüyoruz? Yani bizleri temsil eden derkenler nerede, derneklerin desteğini ne zaman ve hangi koşullarda alacağız acaba? Bu forumda dernek üyesi olan, avukat olan, mevzuatı, yasaları vs. bilen, hakim olan kimse yok mu? Bizim yerimize daha üst kuruluşlar veya kişiler bu durumu üst makamlara daha hızlı ve daha etkin bir şekilde taşıyabilir. Senelerdir birçok arkadaşımın bu konuda mücadele verdiğini önceki yazılarda görüyorum. Bir konuda derdimizi anlatmak, bizi dinleyecek birini bulmak bu kadar zor mu bu ülkede gerçekten?

Bu sebeple tüm engelli arkadaşların ve bize destek olabilecek tüm yetkililerin desteğini rica ediyoruz.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...-yararlanamayanlar-icin-email-gonderelim.html

Arkadaşlar, ben anlamıyorum böyle saçma yasaları. Kim nasıl hatalı çıkarttıysa çıkartmış yasayı. Düzeltsinler artık. İşlerine gelen yasaları gününde düzeltmeyi biliyorlar. Ayıp be. Hadi vekilinin umrunda değilizde, derneği ne yapar onu anlamadım.

sol koldan engellilerde araç Ötv sorunu!!!

Arkadaşlar sol koldan engelliler için araç alımında Ötv indiriminden faydalanmak için defalarca yazı yazdım Bimere benimle birlikte biçok sol koldan engelli arkadaslarım dahil bu konu nezaman hal olcak yürürlüğe girecek?!!!henüz daha hiç bir şikayette bulunmamış arkadaslarada burdan sesleniyorum lütfen sizlerde yazılar yazın Bimere şikayetde bulunun!!! tşkler sağolun... saygılar!:eek:

Evet arkadaşlar ben sayfada yeniyim ve bu işin peşine düşdüm bende elimden geleni yapmak istiyorum. ben bedensel engelli bir milli sporcuyum ve şafak pavey'e mail attım sağolsun cevap geldi. sizinle paylaşmak istedim.

Sevgili Mehmet Bey,

Benim de sol kolum olmadığını tıpkı sizin gibi benim de ÖTV siz arac hakkım olmadıgını bildiğinizi varsayıyorum. Ne yazık ki, benim iki yıldır aralıksız mücadele ettiğim engelli hak ihlalleri konusunda yazıyorsunuz. Hükümeti bu konuda ikna etmek mümkün olmuyor.. TBMM sayfasına bakarsanız verdiğimiz önergelerin ve kanun tekliflerinin çöpe gittiğini göreceksiniz. Sadece ben değil, bir çok arkadaşım benzer önerge ve kanun teklifi verdi. Sonuç sıfır. Engelli sorunlarının çözülemeyişinin bence en önemli nedeni engelli derneklerinin birleşip, güçlü bir mücadele yürütemeyişleri ve dağınık olmaları..

Bu nedenle ben başarabilirsem bu güç birliği üstüne çalışacağım. Bakalım ne kadar yol alırım.

Saygıyla

Şafak

Arkadaşlar ben engelli milli sporcuyum. Bende sol koldan engelliyim ve bu ötv mağdurlarındanım işte elimize bir fırsat geçti lütfen yarım edin bu işi artık bitirelim. Şafak Hanım elinden geleni yapmaya hazır. Sizinle konuşmalarımızı paylaşacağım.

Mehmet Öztürk
İyi günler. Şafak Hanım bir çok arkadaşım gibi araç alımında bende
mağdurum. Her engelli ÖTV indiriminden yararlanırken neden sol kol
engelliler bu indirimden muaf oluyorlar. Biz engelli kategorisinde yer
almıyormuyuz. Şafak Hanım bizi siz ve diğer engelli milletvekillerimiz
temsil ediyor. Sizden yardım istiyoruz. En azından meclise bu konunun
taşınmasını istiyoruz. Çok birşey istemiyoruz sizden yardımlarınızı
bekliyoruz. Teşekkür Ederiz...

Şafak Pavey
Sevgili Mehmet Bey,

Benim de sol kolum olmadığını tıpkı sizin gibi benim de ÖTV siz arac hakkım olmadıgını bildiğinizi varsayıyorum. Ne yazık ki, benim iki yıldır aralıksız mücadele ettiğim engelli hak ihlalleri konusunda yazıyorsunuz. Hükümeti bu konuda ikna etmek mümkün olmuyor.. TBMM sayfasına bakarsanız verdiğimiz önergelerin ve kanun tekliflerinin çöpe gittiğini göreceksiniz. Sadece ben değil, bir çok arkadaşım benzer önerge ve kanun teklifi verdi. Sonuç sıfır. Engelli sorunlarının çözülemeyişinin bence en önemli nedeni engelli derneklerinin birleşip, güçlü bir mücadele yürütemeyişleri ve dağınık olmaları..

Bu nedenle ben başarabilirsem bu güç birliği üstüne çalışacağım. Bakalım ne kadar yol alırım.

Saygıyla

Şafak

Mehmet Öztürk
Şafak Hanım bu durumdan çok sıkıldık. Artık elimizden geleni yapmak istiyoruz. Niye hep biz mağdur oluyoruz. Bizim yapabileceğimiz birşey var mı? Bizde elimizden geleni yapmak istiyoruz. Yardımlarınız için çok teşekkür ederiz...

Şafak Pavey
Eğer bulunduğunuz ildeki engelli derneklerinin ortak hareket etmesi için bir çalışmanız olursa çok değerli bir şey yapmış olursunuz.

Saygıyla

Şafak

bu konudaki adaletsizliği anlayamıyorum. gerçekten çok yazık

[FONT=Verdana]arkadaşlar yaklaşık bir ay önce Bimer'e ve ilgili tüm kurumlara konu ile ilgili adaletsizlik olduğunu açıklayan bir mail atmıştım. [/FONT]

[FONT=Verdana]gelen cevap aşağıdaki gibidir. [/FONT]
[FONT=Verdana]bu konuda herkesin Bimer'e yazmasını talep ediyorum. [/FONT]
[FONT=Verdana]Yönetmelik değişikliği konusunda son aşamaya gelindiğini bildirmek isteriz diye cevap yazmışlar. [/FONT]
[FONT=Verdana]yakın zamanda sorun çözülebilir. [/FONT]
[FONT=Verdana]lütfen duyarsız kalmayın, bir mail de siz atın. [/FONT]

[FONT=Verdana]-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [/FONT]
[FONT=Verdana]BİMER'e yapmış olduğunuz başvurunuz Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne intikal etmiştir. [/FONT]

[FONT=Verdana]Başvurunuzda belirtilen konuda Genel Müdürlüğümüze çok sayıda başvuru yapılmaktadır. [/FONT]
[FONT=Verdana]Genel Müdürlüğümüz sorunun farkında olduğunu bu konuda gerekli çalışmaları yürütmektedir. [/FONT]
[FONT=Verdana]Diğer ilgili kurumlarla yapılan yönetmelik çalışmalarında bu konu dile getirilmiştir. [/FONT]
[FONT=Verdana]Yönetmelik değişikliği konusunda son aşamaya gelindiğini bildirmek isteriz. [/FONT]
[FONT=Verdana]--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]

Mahkemeye dava açmak 3000tl. Avukat masrafı var kim 3 bini feda edecek. Emsal için 30 kişi 100tl. Toplayıp birini temsilen dava için görevlendirebilir.

Tesbiti yapmış hanım efendi. Dernek yöneticileri kendi çıkarı olmadan bir işe uzanmazki. Tek çatı nasıl olur bilmiyorum ama; görme,ortopedik ve diğer başlıklar altında olmalı...

Sol Kol Engeli, ÖTV-MTV İndirimi Yok ***ANA KONU***

Evet arkadaşlarım kardeşlerim abilerim ablalarım, hepinizi selamlıyorum. Başlıkta belirttiğim gibi I raporumu 3 ay öncesin de aldım. Yaşım 21, sol omzum da doğum sırasında sinirlerin incilmesinden dolayı hareket kısıtlılığı ve güç kaybı yaşıyorum. Rabbim neylerse güzel eyler dedim ve yaşamaya devam ediyorum. Asıl konuya gelmek gerekirse, ÖTV hakkının sol kol engelli kişilere verilmemesi. Ne kadar utanç verici ne kadar saçma bi durum, engellileri bu şekilde ayırmaları; ''sol kolundan engelliysen tamam ya bişey olmaz en fazla sinyal veremezsin ne biliyim sol kolunu camdan çıkaramazsın'' gibi düşünenler size gerçekten yazık yazık.. Aynı şekilde sol ayağından engelli kardeşlerim sizler içinde utanıyorum onların yerine ben utanıyorum. Devletimizin getirdiği bu kanunları savunamayacak kadar acizim.. Bu durum hakkında biçok konu açıldı biliyorum ama hiç biri ''ANA KONU'' niteliğinde değil dağınık ve geçmiş zaman da kalmış. Bu konuyu açma sebebim benimle aynı durumu yaşayanların güncel kanunları, değişiklikleri, taleplerini, yapmamız gerekenleri bu konuda paylaşıp birlik beraberlik oluşturarak birilerine sesimizi duyurmamız!

BÜTÜN ENGELLİLERE SESLENİYORUM, YAŞAMA SEVİNCİMİZ İÇİN BİZE YARDIM EDİN BİRLİK BERABERLİKLE BU HAKSIZLIĞINDA ÜSTESİNDEN GELELİM SESİMİZİ DUYURALIM..

herkesin haklı oldugu bizim mağdur oldugumuz durumlar çıkıyıor karşımıza.
mahkemeye vermek için ötv yi ödeyip sonra mahkemeyle geri talep etmek en akıllıcası ama imkanımız olsa zaten o parayıda veririz ayrıca bu indirimiz hak ediyoruz.
vergi dairesinin elindeki yasalar elimizi kolumuzu bağlıyor.boşa kürek çekmeye gerek yok yasalar değişmeli.yasaları mahkemeye veremiyormuyuz.akla mantığa uygun değil.

ben şu anda vergi dairesini tertibat yaparak geçtim şimdide emniyet onay vermiyor raporunda tertibatlı kullanır diye.h sınıfı ehliyet de kesmiyor adamları.

Engelliler derneği bu konuyla ilgili hiç mi çalışma yapmaz merak ediyorum yani bir derneğin görevi ne olur neler yapar sadece buluşma ortamı sosyal etkinlikler merkezimidir !

coolhead kardeşim nasıl yol izlediğini hangi evrakları aldığını, nerelere müracat ettiğini ve özel tertibatlı raporun içeriğini, derecesini yazıp bizleride bilgilendirirsen memnun oluruz. Teşekkürler...

sol kola mantıklı düşünülürse vermeleri gerekir. Neden; Sol kol engelli olan birine otomatik vites tertibat olarak sayıldığında; kişi sağ eli ile vitesle uğraşmayacağından, sağ eliyle direksiyona daha iyi hakim olur. Sonuçta bu bir istekten öte, zorunluluktur. Acaba ilgili yasayı Anayasa Mahkemesine bireysel olarak dava açılsa, durumun insan haklarına ve eşitlik ilkesine aykırı olduğu belirtilse, sağ kola verilirken, sol kola verilmemesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğu belirtilse, iyi birde teknik savunmayla şansımız ne olur acaba?

lütfen arkadaslar sol koldan engelli olmayan arkadaslarda yazsın lütfen Bimere.. tskler saygılar...

Ne durumdayız arkadaşlar? Bir gelişme var mı?

Hiç bir gelişme yok.. Benim ümitlerim tükendi, biz devlet için engelli değiliz. Biz işe yaramazın tekiyiz.

herzaman bi umut ile acıyorum siteyi ve en çok takıp ettiğim konulardan biri bu ve hep kızmak kızmak kızmak adaletsızlık adaletsızlık kafam bozuluyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

otomatik vites için b1 ehliyeti verilirken, sol kol içinde düzenleme yapmaları gerekir.

Her hafta umudumu %1 olarak kaybediyorum. Raporu alalı yaklaşık 8 ay oldu, %68 umudum kaldı :) Ağlanıcak halimize gülüyorum, artık komik geliyor. En acısı da, şu forumdaki engelli arkadaşlarımızın bize yapılan bu haksızlığı görmezden gelmesi. En azından konuyu güncel tutmalılar bu konuya yorum yaparak. Çünkü gerçekten bize yapılan büyük bir haksızlık var ortada..

Ne yazık ki söylediğim gibi, bu forumda ki engelli arkadaşlarımız bana dokunmayan bin yaşasın modunda. Kendi sorusunu sorup cevabını alır ve gider, başka kimseye yardımcı olmaz.

Mehba iştegidiyorum kardeşim hangi konuda bilgi almak istiyorsun

Konu hakkında bilgim var, benim gibi sol kol engelli arkadaşlarımı abilerimi ablalarımı kardeşlerimi diğer engelli insanlardan ayrıştırıyolar. Ve buna duyarsız kalınıyor. Kaç yıl geçti hala yasa çıkmadı. Ve hiç bir şekilde foruma konu açılmıyor, varolan konuya mesaj yazılmıyor. Beni üzen de bu..

İştegidiyorum aynen katılıyorum biz sol kol engellilerin mağduriyet inin giderilmesi için bu forumda hiç bir atılım birliktelik olmadığı kanısındayım. Bu konuda ve bunun bütün konularda birlik olmamız gerekiyor. Yoksa bu hükümetin bizlere sadece sadaka veriyorum gibi evde bakımları kandırmak tan başka birşey vermediği gözler önünde dir. Bizler hakkımızı arayanlara çok sadece aman maaşımızı kesmesinler aman bişey demesinler ile yaşayan aciz insanlar olmuşum. Dikkat ederseniz artık bizlere yeni bir hak vermek yerine önceden verilen hakları bile elimizden almaya başlamışlar. Herkese saygılar...

Haklısınız mehmet bey sizinle aynı fikirdeyim biz haklarımızı aramasak kimsenin vereceği yok zaten.,

Bu konuyla ilgili hepimiz elimizden geldiğince ilgili mercilere başvurduk, yazı yazdık. Buna rağmen hala bir çözüm üretilmemiş olması beni de çok üzüyor. Bu konu ilgili makamlarda ilgili kişiler tarafından bilinen bir konu olmasına rağmen bir düzenleme yapılamamasına anlam veremiyorum. Düzenleme yapılmamasına dair bir gerekçe de bulabilmiş değilim. Ben buradan şu sonuç çıkarıyorum. Demek ki bu konuda başvuruyu tek tek değil, dernekler aracılığıyla falan yamak gerekiyor. Yani bizleri temsilen bir derneğin veya bir kuruluşun bu konuyu gündeme getirmesi gerekiyor.
Ben herşeye rağmen bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılacağına inanıyorum ya da inanmak istiyorum.

Bizi görmezden geliyolar, açık ve net! Acilen toplanmamız lazım, ilgili derneklerin toplulukların bu konuda ısrarcı olması lazım.. Diğer türlü 1 kulaktan giriyor ve diğer kulaktan çıkıyor. Bizede yazık hayatımız zaten kısıtlı hayattan biraz daha zevk almak için çabalıyoruz ama bizi engelliden bile saymıyolar çok yazık..

Yağılacak şeyler bimer ve obsudmanlık a yazmak başka ne yapabiliriz Hiç bir gelişme yok maalesef elden ne gelir

Forum yöneticilerinden Oturan Boğa (Bülent Bey) bile bu konudan elini ayağını çekmiş. Demek ki atalarımızın sözü doğruymuş, "tırnağın varsa başını kaşırsın."

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt