Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol eli doğuştan olmayan kişi ÖTV'siz araç alabilir mi?

çeşmeprensi

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım var onun adına bu soruyu soruyorum bilgisi olanlar lütfen yazabilir mi.

Sol ust ekstremite fokomeli 55 oranlı heyet raporu var. sol eli doğuştan yok sol el dişinda bir rahatsızlıgı yok.
Ötv siz araç alabilir mi?
alabilirse raporuna ne yazdırması lazım.

şimdiden tşkler.

Türkiye'den şuan için ÖTV indirimli araç alamıyoruz. Yurt dışından getirebiliyoruz. 10 yıl satamıyorsunuz o aracı satmak isterseniz size sağlanmış olan indirimleri ödeyip o şekilde satıyorsunuz.

bildiğim kadarıyla ötv siz araç almak için ya 100de 90 üstü engelli olmak yada sağ ayağını kullanamıyor olması lazım çünki aracın özel donatımlı şartı var sağ ayak sağlam olursa otomatik vitesli araç kullanabilir.

Kanunda "Hareket ettirici donanımdaki tertibat diyor " Bu yüzden Sağ el Sol Sağ Ayaklarından Engellilerin ÖTV den yararlanması sağlanırken sol el için bu İstisnadan mağdur edilmiş durumdayız kanunun değişmesi gerekmekte . Ayaktaki olan engelde otomatik vites özel donanımdan sayılıyor artık . Ötv den yararlana biliyorsunuz .

sağ el rahatsızlığı için ötv siz araç alınabiliyor sanırım sol el için ötv siz araç alınmıyor. saçmalık yha ikiside el bu arkadaşım otomatik vites araç kullanabiliyor.

Bu konu ile ilgili ombudsmanlığa başvuruda bulundum haksızlık sol üst ekstremede verilmeli indirim diyerek.Maliye ötv sirkülerinde engelliler arası ayrım yapılamayacağından diyerek sol alt ekstremiteye bu hakkı vererek engelliler arası ayrım yapıp aynı şartlarda araba kullanması zorunlu olan sol üst ekstremiteye bu hakkı vermemektedir diyerek.Onlarda benim adıma gelirler idaresine başvurdu.Gelirler idaresinin bana cevabı ileride mevzuat değişikliğinden değerlendirmek üzere not edilmiştir oldu.

Tekrar ombudsmanlığa başvurdum. Gelirler İdaresi Başkanlığının ilgili hak mağduriyetini ileri tarihte zamanı ve sonucu(olumlu yada olumsuz) belli olmayan bir değerlendirmeye tabi tutacağına dair cevabının bir bağlayıcılığının olmadığını, bu konuda haklı yada haksız olduğumu değerdirmenizi ve Talebim ile ilgili sizin tarafımı haklı bulmanız durumunda Gelirler İdaresi Başkanlığının mevzuat değişikliğini ivedili olarak ve mağduriyeti giderecek şekilde yapacağını düşünmekteyim.
. dedim.
Bakalım ne diyecekler. Sizlerde bu konuda başvuruda bulunursanız ve sürekli bu konuda onları meşgul edersek faydası olur diye düşünüyorum.

sesimizi yükseltmemiz lazım aynen dediginiz gibi gelirler idaresine başvurmak lazım. konuyu arkadaşıma iletcem ilgilensin.

Üst Alt