Bu konu ile ilgili ombudsmanlığa başvuruda bulundum haksızlık sol üst ekstremede verilmeli indirim diyerek.Maliye ötv sirkülerinde engelliler arası ayrım yapılamayacağından diyerek sol alt ekstremiteye bu hakkı vererek engelliler arası ayrım yapıp aynı şartlarda araba kullanması zorunlu olan sol üst ekstremiteye bu hakkı vermemektedir diyerek.Onlarda benim adıma gelirler idaresine başvurdu.Gelirler idaresinin bana cevabı ileride mevzuat değişikliğinden değerlendirmek üzere not edilmiştir oldu.
Tekrar ombudsmanlığa başvurdum. Gelirler İdaresi Başkanlığının ilgili hak mağduriyetini ileri tarihte zamanı ve sonucu(olumlu yada olumsuz) belli olmayan bir değerlendirmeye tabi tutacağına dair cevabının bir bağlayıcılığının olmadığını, bu konuda haklı yada haksız olduğumu değerdirmenizi ve Talebim ile ilgili sizin tarafımı haklı bulmanız durumunda Gelirler İdaresi Başkanlığının mevzuat değişikliğini ivedili olarak ve mağduriyeti giderecek şekilde yapacağını düşünmekteyim.
. dedim.
Bakalım ne diyecekler. Sizlerde bu konuda başvuruda bulunursanız ve sürekli bu konuda onları meşgul edersek faydası olur diye düşünüyorum.