Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacaktan %39 raporumla araç alımında ÖTV muafiyetinden yararlanabilir miyim?

fth5757

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bu raporla ötv indiriminden yararlanabilirmiyim. Raporda ötv indiriminden yararlanır ve %39 kusur vermiş alabilirmiyiz sıkıntı sol bacakta incelme ve güç kaybı ehliyet içinde rapor aldık ondada otomatik araç kullanır yazıyor yardımcı olabilirmisiniz

"sadece otomatik vites araç kullanır" yada "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi olmadıkdan sonra kullanamazsınız.

Raporunuzda sol alt ekstremite ile ilgili kısıt tanı kısmında açıkı bir şekilde yazılmış olmalı, otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi ve oran olmalı. Bu şekilde alabilirsiniz.

benim 06.11.2014 tarihinde almış olduğum raporumda "h-sınıfı sürücüsü olur. otomatik vitesli araç kullanmasının uygun olduğuna ittifakla karar verildi" ibaresi var. sol bacağımda his kaybı olduğu hem kendi can güvenliğim, hemde trafikteki diğer sürücülerin hayatını riske atmak istemediğim ve debriyaja tam basamadığım için b sınıfı ehliyetimi h sınıfına değiştirmek için almıştım bu raporu, daha sonrasında otomatik vitesli araçla aracımı değiştirdiğim için ehliyetimi değiştirmeyi luzum görmedim.

bu sene hem ehliyetimi değiştirip hemde araç indiriminden yararlanmak istiyorum. bunun için izlemem gereken yol nedir?

Teşekkurler

Sol bacakla ilgili tanı ve %39 oran yazıyo bir de ötv indiriminden yararlanır yazıyo olurmu bu rapor

Ykodpl.jpg
[/url][/IMG]

bu raporla araç alabilirmiyiz yardımcı olurmusunuz

Vergi indirimi alabilmek için en az %40 ve üzeri heyet raporu gerekiyor yani sende tam %39 da kalmissin

ama raporda ötv indiriminden yararlanır yazıyo anlamadım olmazmı şimdi bu rapor

Aynen bende ona takildim simdi.%40 diye biliyorum yanlış bilgi vermek istemem .yönetmenliği okuyup tekrar yazarim ama saskinim.sende internetten araştır.umarım seninki dogrudur

[FONT=sans-serif]@[/FONT]fth5757
[FONT=sans-serif]Raporunuzda oranla ilgili bir sıkıntı yoktur.[/FONT]
[FONT=sans-serif]%40 barajı gelir vergisi indirimi için geçerli olup ötv muafiyetinde söz konusu değil, oran %10 bile olsa ötv muafiyeti olabilir.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Oran var, tanı kısmı tamam, ama maliye genelde sol alt ekstremite kısıtı için otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi de aramaktadır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bayiye rapor fotokopisini vereceksiniz ve onlar vergi dairesinden görüş alacaklar olumlu olursa işlemlerinizi başlatacaksınız.[/FONT]

bayi haledecek işlemleri yani peki ben b ehliyetimi deyiştirmek için işlemlere başlıyımmı ne yapmam gerekiyor

ehliyet raporunda otomaik videsli kod numaraları var bu yeterli olur mu @Ufukalp

@Ufukalp çok teşekkür edrim yardımlarıız için

fth5757
Bence önce raporunuz için vergi dairesinden olur alın.
Rapor kabul görmeyecek olursa hemen şimdiden kendinizi otomatik vitesle sınırlandırmamış olursunuz.
Çünkü otomatik vites kodlu ehliyet aldığınızda artık manuel araç kullanamazsınız.

Herhangi bir sıkıntı yok arkadaşın raporunda. Sorunsuz bir şekilde alabilir. Ama keşke %40 olsaymış. Bence daha sonra farklı bir hastaneden bir daha rapor almayı deneyebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar
Ben de sol ayaktan polio sekeliyim.otv indirimi için% 20 oraninda rapor aldım. Yönetmeliğe göre otv için oran önemli değil. Onu araştırdım.

Ben bir şey öğrenmek istiyorum. Bayi bana ehliyetimi yenilemem gerektiğini söyledi. Ve tekrar ehliyet için rapor alicam.
Biliyorsunuz ki ehliyetler değişti ve sınıfı ehliyet yok artık. Şimdi ehliyet raporumda hangi ibare yazılmalı ve kısıtlilik kodu olarak ne yazılmalı? Beni acil bilgilendirirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar
Ben de sol ayaktan polio sekeliyim.otv indirimi için% 20 oraninda rapor aldım. Yönetmeliğe göre otv için oran önemli değil. Onu araştırdım. Ben bir şey öğrenmek istiyorum. Bayi bana ehliyetimi yenilemem gerektiğini söyledi. Ve tekrar ehliyet için rapor alicam. Biliyorsunuz ki ehliyetler değişti ve sınıfı ehliyet yok artık. Şimdi ehliyet raporumda hangi ibare yazılmalı ve kısıtlilik kodu
Benim aldığım raporla aynımı aldığınız rapor

Hayır otomatik videsli bir araç alacam alabilirsem

Hastane senin özrülülük durumunu ve açıklamasını yazıcak. İl sağlık müdürlüğündeki kurul zaten onu kodluyacak senin kodları bilmene gerke yok.

Bu rapor bizim raporlara hic benzemiyor. En azindan benim raporuma bu yeni bir otv mtv muafiyet uygulamasi olabilirmi acaba

Ender_Erdem
benim durumumda cihaz ya da aparat kullanmamı gerektiren bir durum yok ki. Ben şimdi Devlet hastanesinden ehliyet için gerekli ibareleri içeren bir rapor alınca ayrıca bir de il sağlık müdürlüğüne mi gideceğim? Orda da heyete kurula mı gireceğim? Bilgilendirirsen sevinirim.Tşkrlr...
fth5757 hayır. raporumuz farklı görüntü olarak. sol alt extremitede poliomyelit sekeli acıklaması var. %20 oran yazısı ve Ötv indirimi kısmında Evet kutusu işaretli.

mrtbkmz
İl sağlık müdürlüğü komisyonuna gideceksiniz evet.
Engelliler için otomatik vites de bir tertibattır ve bunu da komisyon yazacak.

Ufukalp teşekkürler cevap için. Peki il sağlık müdürlüğüne belirli günlerde mi gidiliyor? onu nasıl belirlemeliyim?

mrtbkmz
Bu durum ilden ile değişişyor, büyük şehirlerde ilçe bazında kurulabiliyor ikamet ettiğiniz yerde araştırın.

rM7vRV.jpg
[/url][/

Ufukalp bu raporla bayilere başvurdum olmaz dediler sakatlık süreklidir işaretli kutucuk ve otomatik videsli araç kullanır ibarelerim eksikmiş ne yapmam lazım yardımcı olurmusnuz

fth5757
Raporda ben kutucuk falan görmedim, ama karar kısmında süreklidir yazıyor zaten o sorun olmamalı.
Ancak ötv muafiyeti için raporda engel durumuna göre otomatik vitesli araç ya da özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi gerekmektedir.
Siz otomatik vitesli araçtan bahsediyorsunuz ama raporda her iki alt ekstremite de ileus ameliyatlı görünüyor. Sağda da kısıt varsa tertibat olmak zorunda.

Ufukalp Merhaba
Bugün devlet hastanesi ne gittim ve ehliyet için rapor islemlerimi yaptım. Heyete girdim. Kurul bana evraklarini il sağlık Müdürlüğü ne göndereceğiz .daha sonra onlar sizi arayacaklar ve degelendirecekler diye bilgi verdi. Ama bunun için zaman soylemediler. Şimdi onlardan telefon bekliyorum. Orada tekrar doktor doktor gezecek miyim acaba merak ediyorum. Umarım orada islemlerim bu kadar uzun sürmez. Hayirlisini diliyorum.

İl Sağlık Müdürlüğünde doktor gezmek yok. Sadece kurul kurulacak orda ve senin engelinin alanı olan doktor ,makine mühendisi vs kişiler olucak. Sen kurula katılacaksın derdini düzgünce anlat. Araç tertibat kodun işlenecek.

Üst Alt