Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacaktan %39 raporumla araç alımında ÖTV muafiyetinden yararlanabilir miyim?

Bu raporla araç alabilirmiyim ??

Raporda otomatik videsli araç kullanır ibaresi yok ama ötv den yararlanır yazıyor galeriler bu rapor olmaz dedi ne yapmam laızm bilgisi olan varmı? Tesekkurler

fth5757

Evet bu rapor ile otv indiriminden faydalanamazsiniz. Ozel tertibatli arac kullanabilir yada engel durumunuz sol alt extremite ise otomatik vites arac kullanabilir ibaresi olmasi gerekli.

Sizin engeliniz sol alt extremite oldugu icin otomatik vites arac kullanabilir ibaresi yeterlidir

Bu raporla araç alabilirmiyim

13090479 1388672671158335 1865859080 N - Hızlı Resim

Merhabalar bu hastane raporunu bayiye verdiğimde olmaz dedi otomatik videsli araç kullanır ibaresi yok dedi hastaneye gittik tekrar bzi iş sağlık öüdürlüğüne gönderdi oradan otomatik videsli araç alır diye bir rapor daha verdiler şimdi olurmu ne yapmam lazım ehliyeti deyiştir gene olur dediler bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim

Ama il sağlık müdürlüğü bir kağıt daha verdi onunla olacağını söylediler

Bu raporlar ile araç alabilirmiyim

ARKADAŞLAR ELİMDEKİ RAPORLARLARLA ARAÇ ALABİLİRMİYİM YARDIMCI OLUN

ya arkadaş 39 nedir ya insan utanır o raporu verirken evet alabilirsiniz çünkü b sınıfı ehliyet alabilir ve yukarıdaki tertibatlar gibi bir ibare mevcut tabi bu tertibatların kodu nedir bilmiyorum ama büyük ihtimalle el gaz tertibatı verilir

Otomatik vites otomobil almak için 2 raporda uygundur. İlk raporda ki kodlar önemli.

Bu raporları ben galeriye gönderiyorum bana olmaz diyolar ilk hastane raporonda otomatık videsli araç kullanır yazılması lazımmış ama hastane yazmıyoz dedi bana ne yapmam lazım ben bu raporlar ile otomatik videsli bir araç alabilirmiyim

Bildiğim kadarı ile ve geçen hafta Fizik tedavi Uzmanının dediğine göre hastaneden aldığın ilk rapor ile ÖTV indirimi alıyorsun, vergi dairesi. İl sağlık müdürlüğünden aldığın 2. raporun ile de aracı alıyorsun . Hayırlı olsun.

ÖTV raporunda artık tertibat ile ilgili birşey yazmıyor. Sadece oran, tanı ve ÖTV den faydalanabilecegin belirtiliyor.

baştaki raporla indrimden faydalanıyorsun, oranın önemi yok diyorlar arkadaşlar bende öyle okumştum,komisyon kararıyla aldığın raporla ehliyetini değiştirmek için geriye kalan işlemler,bankaya 15 tl ehliyet değişimi makbuz,kimlik fotokopisi, kan grubunu bilmelisin, 2 adet resim arka fon beyaz olacak,eski ehliyetle emniyete gidiyorsun,o kadar,
otamatik vites aynı zamanda sol bacakta özel tertibat sayılıyo

Araba galerisiyle götüşüuorum raporları gönderiyorum maliyeye soruyorlar olmaz diyolar ne yapacam çözemedim nedeni ise hastane raporunda otomatik videsli araç kullanır diye yazmamasıymış

fth5757
Evet aslında yürürlükte olan ötv yönetmeliğine göre raporda ''otomatik vitesli / özel tertibatlı araç kullanabilir'' ibaresi olması gerekiyor.
Ancak tertibat belirleme yetkisi il sağlık müdürlüklerine verildiğinden beri hastaneler bu ibareyi yazmaya pek yanaşmıyorlar, yazanlar da var tabi. Bazı vergi daireleri sizinki gibi bir rapor ile otomatik vites kodlu ehliyet raporunu birlikte kabul ediyorlar.

Benim ehliyet değişime gitti kod olarak 10.02 b sınıfı yazıyo hastaneden aldığım rapordada ötv den yararlanır otomatik videsli kullanır yazıyo bu şekildeki raporlarımla araç alabilirmiyim

fth5757

İki raporu birbirini tamamlayan iki rapor olarak değerlendirip işleme koyabilir vergi dairesi. Bu konuda ısrarcı olun. Zira artık hastaneler araç kullanımına dair detayları yazmıyor rapora.

yanlıs bılıyorsunuz ben %8 rapor ıle arac alıyorum

kEnyWD.jpg
[/URL][/IMG]

2j8VEA.jpg
[/URL][/IMG]

40bvaA.jpg
[/URL][/IMG]

bu rapor ıle maliyeye gıttım arac alıp otv den yararlanacagımı soyledıler

Ozaman Hayırlı Olsun Kardeş

Bu arada rapor geçerlilik süresini 2 yıl vermişler 2 yıl sonra yenilemen mi gerekecek?

Crimean Bodrumdan merhabalar
Karaciğer nakli,Kbb Sol kalça avasküler nekroz Vs gibi rahatsızlıklardan Ege üniversitesinden %89 engelli raporu aldım.Muğla il sağlık müdürlüğüne sol kalçamda rahatsızlığım için otomatik vites yazılmasını istedim. itiraz ettim Bodrum devlet hastaneside %88 rapor verdi şimdi raporum İl sağlık müdürlüğüne gönderilecek.Muğla eğitim araştırma hastanesine acaba oradada raporumu düşürürlermi insaflı davranırlarmı.merak ettim saygılar.

Ufukalp
Yeni raporlarda aile hekiminin ehliyet için verdiği sevkli raporda engel kodları sonra bizim heyete girirerek ötv indirimi almak için aldığımız rapordada engel oranı mevcut yani ikisi artık aynı kağıtta olmuyor.

3806inc
ötv indirimi başka şey vergi indirimi başka şey vergi indirimi emekli olmak için alınan bir olay ötv ise araç veya teknoloji ürünü alırken alınan bir olay ve ötv için bir oran yok ortopedi engelli olmak kafi yani kurul 20 oranlı kişilerede veriyor bu raporu alırsınız ama vergi olarak yani işte çalışamaz emekli olurkende engelli olarak olamazssınız.

evet sol kalça avasküler nekroz,4/5 güç kaybı,bacakta inçelme,sol baçakta venöz yetmezlik

Üst Alt