Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak engeliler için elle debriyaj sistemi ve sürüş güvenliği!?

Bende sol ayak özürlüyüm ve bir yıldır otomatik vites aracım var kullanıyorum. hiçbir sorun çıkmadı.

mehmetyilmaz;

senın tum msjlarını takıp edecek degılım :cool:.. He evet cok ıyıde torpılım war oke...:cool::cool:

benim mesajlarımı takip et demedim zaten forumları takip et dedim ama senin bırak forumu dünyadan haberin yok
senin memleketi bilmiyorum ama heralde malatyada bu işler böyle oluyor,bu kuralı ben değil devlet söylüyor .
Ben çok meraklı değilim heralde otamatik kullanabilecekken aracıma aparat taktırayım .
Kızdığım nokta hala bunu anlamamazlıktan gelip ileri geri konuşmanız birde sanki doğruymuş gibi alaycı tavırla hareket etmeniz hiç hoş bişi değil

Tse

Sol ayağından engelli olanların otomatik vitesli aracı tertibatsız olarak engelli plakası ile kullanılabileceğine dair Türk Standartları Enstitüsünün kararı olduğunu duymuştum.Bu konuda bilgisi olan varmı?Varsa bu kararın biz solayak engellilerine uygulanabilir mi?Bundan yararlanabilirmiyiz.

cesar39

cesar39 senin altınkuru herhalde git kendin otomatiğe devam et biz aparatlı kullanacağız başımızdakiler olduğu sürece:mad:

Arkadaşlar.Lütfen birbirimizi kırmıyalım.Kullananlar,bilenler şu tertibat olayını kullandığı şekliyle anlatsın ki,diğer kardeşlerimiz de bilgi sahibi olsunlar.
Bilmiyorum,içinizde şu tertibatın kahrını, benim kadar çeken varmı?Belki içinizdeki bazı arkadaşların yaşına eşdeğerdir.1992 yılın dan buyana.17 yıl dile kolay.Ne zorluklarını,ne sıkıntılarını çektim ben bilirim.Halende aynı tertibatı kullanıyorum.Ruhsatıma da işlettim.Tüm evrakım tamamdır.Ama duyduğum kadarıyle tabiki otomatik vites daha rahat ve kullanışlı imiş.Bana
otomatik araba kullanmak kısmet olmadı.Belki birgün olur...Hoşçakalın.İsmail:rolleyes:

ben ne ötv nede mtv verdım aracımı alırken otomatık vıteslı arac kullanıorum :)) sıfır kmde aldım ..:):)
araç almak ve kullanmak için hastaneden aldıgın raporu,ehliyetinde yazan ibareyi vede vergi dairesinden araç alirken memurlarin tutmuş oldugu bir yazı vardır prosüdür geregi :) nedir açikla bizde bilelim.hangi vergi dairesidir hangi hastanedir hangi memurdur...oyle torpilim var demek kolay :D bizde gider oralardan rapordur vs. ne gerekiyorsa aliriz....

ne oldu ses seda yok... mehmet yılmaz kardesim bunlar böle işde ne yapcannn :D agzı olan konusuyooooo

doğru diyorsun fevzi.
asıl benim üzüldüğüm nokta biz arkadaşlara doğru olanları ve doğru bildiklerimizi anlatmaya çalışıyoruz zaten bu sitenın amacının birtaneside bu yardım etmek. ama bazı düşüncesiz arkadaşlar bilip bilmeden nedeninide sormadan ahkam kesiyorlar ,peki nasıl oluyor diye sorduğundada cevap veremiyor tıpkı senin bir önceki mesajında yazdığın gibi .
gelgülelim arkadaşaım bende 15 yıldır bu işin işindeyim bende hep aynı aparatı yada benzerlerini kullandım ve halen kullanmaktayım, yani sen ne çektiysen aynılarını yada benzerlerini bende çektim. şuan itibariyle sol ayak engelli olupta aparat taktırmadan sadece otamatik vites kullanabilmek imkansız ,tabi ötv ve mtv den yararlanmak istersen. Dersinki ben ötv de ödiyim mtv de öderim ozaman ona göre rapor alırsın eğliyetinide ona göre işletirsin ozaman paşalar gibi otamatik kullanırsın hemde senin aracını başkasıda kullanır,karar senin.
yinede ikna olmadıysan bülent beye de sorabilirsin yada daha önce formlarda yazılanlara bakıp bilgi sahibi olabilirsin .

bu hidrolik sistem debriyaj hakkında bana bilgi verebilirmisiniz merak ettim şimdi.nerede takılıyor kim takıyor bilgi alabileceğim bi telefon falan varsa rica ediyorum.otokitir@hotmail adresine gönderebilirsiniz.teşekkür ederim.

Bu saçmalığın kaldırılması ve gerekli düzenleme için kime müracat etmeli. Acaba Vekilimiz Lokman beye nasıl ulaşırız? Belki biz sol bacaktan engellilere bir çözüm çalışması yapar. Ne dersiniz?

fevzieryilmaz;

La sen harbı nesın kendını ne sanıosun? :) cevap vermedık dıe bıyerlerının kalkamsıda ne soylesene bana???

valla dedıgın seylerle ben ugrasmadım gıttım galerıye verdım paramı ıslemlerı yaptılar gıttım aldım arabamı bu kadar Oke.... hadıı ıyı forumlarrrr :D:D:cool:

ötv - mtv ödemeden araç alırsak iyide özürlü plakası olmayan bu araca nasıl özürlü aracı denir?Özürlü aracı olmıyan bir vasıtayı H sınıfı ehliyetle biz nasıl kullanacağız?Bizim aracımızı başkasının kullanması önemli değil...O aracı biz kullanabilirmiyiz?:confused:

maaleseff silikon vadisinde silikon beyinle yasamayı sürdüren.hatda saga sola çamur atayım belki izi kalır mantıgıyla forumlarda boy gösteren.bir b.k bilmeyipde he ben parayı verdim oldu diyebilen forumu bilgilenmek amacı ile degil ukala ukala yazmayı becerebilen şahsiyet.biliyorum ki bu yazıyı okudukdan sonra küfür içerikli yazılar yazıcaksın...tabi moderatörler izin verirse :D ben aracımı nasıl aldıgımı acıkladım bu forumda.sende bi açıklla bakalım hangi bayiden ne sekilde aldıgını....

Ben zonguldak'ta oturuyorum ve 1989 model peugeot 405 araca sahibim. Sol ayağım özürlü. Araç 2001 yılında fransadan kardeşim tarfından getirildi. Özürlü aracı olabilmesi için arabaya debriyaja el ile basabilmek için manavila gibi bir sistem monte edildi ve gümrükten bu şekilde geçti. İşlemlerini yaptırıp aracı üzerime alınca arabama AUTO-CLUTCH denilen otomotik debriyaj sistemi taktırdım.
Ben şahsen sistemden çok memnundum. En büyük sıkıntı arkadaşların da belirttiği gibi rampalarda kalkışta yaşadım. O durumda el freni ile akltım.
Geçen sene bu sistemin elektronik devresine su girdi ve sistem arızalandı. Bidaha 450-500 TL vermeye gerk duymadım. Çünkü bu sistem sayesinde araba kullanmayı öğrendim. O sistem çalışırken zaman zaman sistemi kapatıp kolla debriyaj kullanıyorum. İyiki öyle yapmışım. Sistem arızalanınca zorluk çekmedim.

Ben bu AUTO-CLUTCH sistemini MAPTAŞ ta taktırdım.
Adresi şöyle: MAPTAŞ Yeni Çamlıca Mah. YEDPA Tic.Merkz. B Cad. No:49-50 Ümraniye İstanbul 0216 471 04 25.
2001 yılında orda zannedersem MAPTAŞ firmasının sahibiydi. Nihat Öğretmen isimli Ortopedik özürülü birisi vardı. Kendi kullandığı minibüse taktığını söylemişti. Beni kendileri için kendi hazırladıkları öğle yemeğini yemeden bırakmadılar. Çok şeker ve candan insanlardı. Ben bu otomatik debriyaj sistemini (halâ satılıyorsa) Sol ayağı özürlü düz vitesli yeni araba sahibi olmuş arkadaşlara tavsiye ederim.Bu benim şahsi fikrim.Bu sistemi kullanan birisi olarak benden bilgi almak isteyen olursa mail yolu ile veya forum aracılığı ile yardımcı olurum.
Hepinize kazasız ve engelsiz günler.

arkadaşlar bunu ümraniyede satan yer ile görüştüm (ozgürbedenler.com) 1,500 tl ücret istedediler. ben bunu taktırmak istiyorum ama fiyat pahalı geldi. bunu satan başka yer yok mu.
bilenler yardımcı olursa sevinirim.

hasan gerger;

Ben bu AUTO-CLUTCH sistemini 2001 yılında MAPTAŞ ta taktırdım.
Adresi şöyle: MAPTAŞ Yeni Çamlıca Mah. YEDPA Tic.Merkz. B Cad. No:49-50 Ümraniye İstanbul 0216 471 04 25

Firma hâlâ faaliyettemi bilmiyorum.Ama size çok yüksek fiyat vermişler.Eğer MAPTAŞ bu işi devam ettiriyorsa en fazla herşey dahil 500 TL ye olur diye tahmin ediyorum.

MAPTAŞ galiba kapatmış,verdiğiz telefonu aradım.başka bbir ev çıktı.500 tl ye bulabileceğim bir varsa yardırmlarınızı bekliyorum.

ikinci el düşünürsen konuşabiliriz..benim aracımda var ama kullanmıyorum...

fevzieryilmaz;

çalışıyorsa olabilir.neden olmasın yanlız bende mekanik var onu söküp bu otomotği takacam acaba tekrar proje ve fatura isterlermi.

Birde bu adrese telefonla sor istersen.
Benim MAPTAŞ 'a Otomatik debriya sistemi taktırdığımda
Zaten Türkiye dağtıcıı Konya'da bir firma idi.Ama aşağıda adres ve telefonu olan firmamı değilmi bilmiyorum.

Aşağıda adresi olan Firmayı bi ara istersen

AUTO -CLUTCH OTAMATİK DEBRİYAJ SİSTEMLERİ İÇ ANADOLU BAYİSİ
HER MARKA VE MODEL ARAÇ OTAMATİK DEBRİYAJ TAKILIR
Karatay Sanayi Cebeci Sk. No:7 Selçuklu KONYA Tel:0332 233 27 75 - 0532 433 34 83

ben katılmıyorum günümüzdeki araçların teknolojisine uygun değil kelimesine.çünkü ben en son teknoloji araçlara bu sistemi uyguluyorum.ben konyadan ali usta ali kıtır.ve en güzel uyumlu olan araçlar en iyi teknolojik araçlardır.çok rahat kullanımı var.sadece 2008 model üstü opellere uygulayamıyoruz oda hepsine değil bazılarına onunda sebebi aracın orijinal vites topuzunu söküp değiştirmemiz gerekiyor opel in son model topuzları sökmeye uygun değil onun için.ben 2009 model toyota,fort cha,megan gibi araçlara hep taktım.oatmatik araç konusu evet sizler için çok daha rahattır.fakat devlet vergi muafiyetini otamatik araca uygulamıyor.normal vites sıfır araba alırken özürlü vatandaşımız hiçbir vergi ödemiyor.ama otamatik araçta bu uygulama yok onun için manuel alıp özel tertibat yapılıyor.bana yazabilirsiniz veya 0532 433 34 83 ten araya bilirsiniz.

arkadaşlar herkese selam auto-clouth aparatını takdırsak 5 sene arızalanmadan kullanabilirmiyiz ?

yardımcı olayım

benim aracta normal duz sanzıman menual
kenım yaptırdıgım bır aparatla kullanıyorum
yanlız benım sag ayak ta sıstemı frene monte ettım
istenırse debraj ve frene ikisini bir de ypabiliriz fıya tı ban a 100 tl ye maloldu
aracımı sıfır aldım muhendıslık cızımları var ve de muyaneden geçtı

yardım ısteyen olursa iskenderkeklik@hotmail.com
cep 05426535345

Selam arkadaşlar ben sol diz altı amputasyonluyum ve normalde debriyaja tam dibine kadar basamıyorum ve debriyaj ayarını biraz yukarıda kavrayacak şekilde ayarlatınca her tür aracı kullanıyorum ama özel tertibat zorunlu olunca kendim şunu düşündüm debriyajın üzerine 4-5 cm lik bir ağaç takoz kestirip monte ettirsem dedim acaba olurmu_? Dedim. Ve sordum soruşturdum emniyet ve maliye olur dedi. Marangoz ustasına takozu kestirdim makine mühendisine projeyi çizdirdim ve oldu aracımı 5 yıl rahatlıkla kullandım. Ben bu anlattıklarımı 1997-2002 yılı arasında kullandım yozgatta yaptırdım şimdi olurmu bilmiyorum tanıdığı olan arkadaşlar bir sorsa acaba aynı tertibat gene olurmu bende yeniden araç alacam tekrar aynı yöntemi denemek isterim hem basit hem ucuz hemde iş görüyor... Saygılar...

slm

bence en mantıklısı ikinci el otomatik vites kullanmak

Sevgili arkadaşlar ben 2006 model megan almıştım.Şu anda kullanıyorum.Bana göre en güzeli fites kolunun üsüne sadece bir buton takarak debriyaja basma yerine butona basıp fitese atıyosun.Maliyetide 2006 yılında 500.00 tl'di ve 5 yıl garantili.Şu ana kadar bir sorun yaşamadım.Kullanmanızı öneririm.Selamlar.........

anlamsız rumuzlu kardeş size ulaşacağım bir telefon numarası verirmisin sistemi nerde taktırtırdınız ve nasıl işliyor hakkında bilgi almak için selamlar

arkadaşlar şu açıklamaya bir bakalım isterseniz budan benim anladığım sol ayağında problemi olanlar için otomatik vites araç alımında ayrıca tertibat istenmemktedir. yanlışsam düzeltin.

c) Otomatik Vitesli Araçlarda İstisna Uygulaması
Otomatik vitesli araçlar, başka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç olarak değerlendirilmemektedir. Buna göre otomatik vitesli araçların gaz veya fren pedalı ya da vites kolunda sakatlığa uygun olarak yaptırılan tadilatlar, hareket ettirici özel tertibat sayılacak ve sağ ayağındaki veya sağ bacağındaki sakatlık nedeniyle bu şekilde otomatik vitesli araç kullanabilecek olanlar, bu araçları ilk iktisabında istisnadan yararlanabilecektir. Anılan yasa hükmünün engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Bu durumda sakatlık derecesi % 90'ın altında olup, sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engelliler için verilecek (2A) numaralı ÖTV beyannamesine, aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine aracın otomatik vitesli olduğuna dair "uygunluk belgesi" nin aslı veya noter onaylı örneği eklenecektir.

Üst Alt