Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak engeliler için elle debriyaj sistemi ve sürüş güvenliği!?

Selamlar sol bacagimda güç kaybndan dolayi debriyajda zorlanmaya basladm.otomatik vites düsünyorm ama dün yazilanlari okudm bu elle debriyaj....bilgilerinizi paylasrsanz sevinrm

Sadece sol ayak engeli olanlar ÖTV muafiyetli otomatik araç alabiliyor ben aldım

Batuata açiklayabilirmisinz nasl oluyo.nasl bi yol izlemek gerek

H Sınıfı ehliyetiniz ve otm.vites kullanabilir raporunuz olacak gerisini bayi hallediyor

Benim dr raporum yok onu alm am gerek ilkönce ama çok zor dediler.bide otomatk v.kullanma rap.da dr mu veriyor

Siz hastaneye özel tertibatlı araç kullanımı için rapor muracatinda bulunun Dr. Raporda detayı yaziyor

Özür durumuna göre nasıl bir araç kullanacağını yazıyor. Eğer sol ayağınızda bir engel varsa raporu mutlaka alırsın. Zor falanda değil

beyaz74

Elle debriyaj kontrol edilmez; edilemez.. Bu durumda debriyajı değiştirirken iki elinizi de kullanmanız gerekir ki buda aracı kullanırken mümkün olmaz.
İllaki düz vites araç kullanıcam derseniz. Ancak şöyle bir sistemle mümkün olur : Araçtaki debriyaj pedalının altına (motor tarafına) Westinghouse denilen ve debriyaj pedalını elektronik olarak kontrol edebilen bir sistem yerleştiriliyor. Vites topuzunun üzerine bir sensör yerleştirilip bu sensör direk olarak debriyaj pedalının altındaki sisteme bağlanıyor. Siz hareket halinde iken vites değiştirmeye kalkıp vitese elinizi attığınızda vites topuzu üzerindeki sensör bunu algılıyor ve debriyajı balatasını ayırıyor. Vitesi değiştirdiğiniz de sistem otomatik olarak debriyajı eski yerine getirerek bağlantıyı sağlıyor...

Anlaşılmadık bişey olursa buradan yardımcı olayım...:)

Sol ayaktan engellilere sadece ve sadece otomatik vites muafiyeti vardır , Tertibatlı debriyajlı araç alamazsınız.

Üst Alt