Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak engeliler için elle debriyaj sistemi ve sürüş güvenliği!?

osye

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selamlar,
iki hafta önce sol bacağı dizden olmayan bir gazi abimize yurt içinden sıfır km otomobil aldık sorum şu
aldığımız bayi aracın debriajına bir aparat monte ettirmiş, bu aparat bildiğimiz bir demir parçası, debriajdan aracın torpido hizasına kadar uzanıyor. şimdi araca vites atacakken kişi sol eliyle o demir parçasına bastırıyo, sağ eliyle de vites atıyo. bu esnada direksiyonu bırakması gerekiyo!
böyle bir sistem olur mu? bu araç muayeneden de geçmiş! bana biraz mantıksız geldi.
görüşlerinizi bekliyorum

kardes ewet cok ama cok mantıksız.Bu devlet dalga gecer gibi bu sol bacagindan özürlü insanlara eziyet ediyor.otomatik vitesi maalesef kabul etmiyor.ilk aldigim aracima bende su an bahsetdigin aparatı taktirdim.ama bu aparata cok fazla güvenmeyin derim. 0 model aracimin daha ilk hafdasinda öyle bir kaza atlatdimki sormayin daha halen dua ediyorum.takilan aparatla direksiyon arasina elim sikisdi ve direksiyon 80 km hizla giderken resmen takili kaldi eh bendede biraz acemilik :) var telaşla beraber debriyajida kullanamadigim icin arabayi nasil durdumdum bende anlamadim.birde uzun yollarda cok tehlikeli oluyor hem vites degişdir hem aparatı kullan 3.bir kolumuz yokki bu arada direksiyonu tutsun :D.

malesef aynı dertten bende şikayetçiyim ama yapacak pek fazla bişide yok gibi ben 5 yıldır o dediğiniz aparatı kullandım şimdi yeni araba aldım malesef onada bu bahsedilen aparattan taktırdım,gerçi ben bayabi alışık olduğum için bana arttık fazla zorluk çıkarmıyor ama tabikide tehlikeli anlarıda oluyor ,vites değiştirirken,geri geri giderken bayağıo bi zor anlar geçiriyoruz ,geçenlerde vites kolunun üzerine takılan düğme vasıtasıyla debriyajı ileri hareket ettiren bi sistem görmüştüm ama onunda ayarının çok zor olduğunu ve kaydırma yaptığını buradaki arkadaşlardan öğrendim ,malesef oda gümbürtüye gitti,halis sayarda bu sistem için başka bir aparat var sağ el kullanılıyor bu sistemde ,kısaca tarif edeyim: sol elle kullandığımız aparatın kolunun sağ tarafa kaydırıldığını düşünün,vites değiştireceğimiz sırada sağ elimizle kolu kendimize doğru çekiyoruz yada ittiriyoruz , kol sabit kalıyor sol elimiz direksiyonda, sağ elimizle vitesi değiştiriyoruz, vites değişince sabit kalan debriyaj kolunu tekrar sağ elimizle bırakıyoruz. burada direksiyon boşta kalmasın diye düşünülmüş ama ben yinede bu sistemi taktırmadım çünkü çok kaba ,çok yer kaplıyor,sağ dizinizin vurma ihtimali var görüntü olarakta bayabi belli oluyor ,birde eski sisteme alıştığım için taktırmadım.
bence, ya bizlere otamatik vitesi serbest bıraksınlar yada muhakkak vitesten düğmeli sistemi geliştirsinler bunların dışındaki aparatlar sol ayak engelliler için bence büyük bir tehlike unsuru oluşturmakta.

arkadaşlar bende sol bacak özürlüyüm. benim arabamda düz vites ama hiç zorlanmıyorum.çünkü debriyajı vites topuzunun üstündeki düğme ile kontrol ediyorum.pahalı bir tertibat ama bizim için en güzeli.ve daha güzel tarafı ne biliyormusunuz. sadece tek düğme var göze görüken hiç bir şey yok görüntüyü bozacak çok harika bir terbitat.gerçi ben yaptıralı 2 yıl oldu belki şu an ucuzlamıştır.isterseniz yardımcı olabilirim iletişim kurabilirseniz

sayın esrarengizadam 25; yaptırmış olduğunuz aparatın,bizlere teknik özelliklerini anlatabilirmisiniz?zira biraz kafam karıştı,mehmetyilmaz arkadaşımızın yazdığı sisteme benziyor ama onun anlattığı bir zamanlama problemi yaşıyomuş.buda kaza riski doğuruyomuş.ve nereden tedarik edebiliriz onuda belirtirseniz memnun olurum.teşekkürler.

esrarengizadam kardeşim yazarmısın sistemi nereden aldığını ve bir takım bilgilerini herkezler öğrensin faydalansın belki iyi bir sistemdirde sol ayak engelliler için bir umut olursun.

Iyide sevgili bülent o konuyu zaten ben açmıştım,ama esrarcengizadam bu taktırdığı aparattan çok memnun olduğunu söylüyor oysaki bunu taktıran arkadaşlar aksi fikirtdeler acaba esrarcengiz kardeşimin aparatı farklımıdır gerçi bi yazsa şuraya anlıcaz ama

süper

abi süper bir buluş ama projelendirebilirmiyiz bunu

vites topuzu üstüne 2 küçük düğme ile debriyaj kontrolü yapan bir aparat mevcut arabamda Bursa'da yaptırdım aparatı ustanın adı Kenan iş yeri telefonu 0224 341 9029
Tertibatı sürücü koltuğunun altına yerleştiriyor bir halatla da debriyaj pedalına bağlıyor.

pluton... bi resm çekip koyarsan çok faydalı olur. Hatta bir de fiyatını yazarsan, tadından yenmez :)

bu kanunları çıkaranlar hiç düşünmüyorlarmı yoksa akıllarımı basmıyo sol bacak özürlü bir kişi için son derece güvenli otomatik vites araca izin vermiyorlar uyduruk bir aparat la vites atarken direksiyonun bırakılması gereken ve kazaya davetiye çıkaran bir sisteme onay veriliyo

Tertibatın resmini çekerim ama dışarıda görünen kısmı nereyse yok sürücü koltuğu ALTINA yerleştirilmiş bir motor spiral tel vasıtası ile motor debriyajı kumanda ediyor düğmenin biri debriyajı basıyor diğeri bırakıyor.Ustanın telefonunu yazdım Bursada otosansit sanayi sitesinde tahminim 700 ile 800 arasında size mal olur.

bosuna resim cekmene gerek yok kardes aynı aparatdan bahsediyoruz.
"auto_clutch" bu anlatdıkların...malesef düsünce olarak cok güzel ama sistem olarak eksigi cok...

auto_clutch sistemi değil benim söylediğim o sistemde debriyaj kendisi hareket ediyor benim kullandığımda vites üzerinde düğmeleri kontrol ederek debriyaja hakim oluyorsun sisteme alıştıktan sonra en dik rampalarda dahi arabayı kaçırmıyorsun tek dezavantajı vites değişimleri ayakla değiştirmeye göre biraz yavaş oluyor 1. ve 2. viteslerde biraz devirli vites değiştirmek gerekiyor 2. vitesden sonra araç hızlandığı için problem ortadan kalkıyor.Güvenli bir sürüş oluyor.Hidrolik debriyaj sistemine sahip araçlara mekanik tertibat uygulayamıyorsun mekanik sistemler vites koluna yerleştirilemedikten sonra sürüş güvenliğinden ödün vermek zorunda kalıyorsun ama eski araçlarda halatlı debriyaj sistemi varsa vites topuzu üzerine tertibat yaptırabilirsiniz.Ama hidrolik debriyajlarda bu sistemleri uygulayamıyorsunuz.

benim aparatım oturan boğa nın linkini attığı aparattan. yanlış anlaşılmasın kendimi övmüyorum ama o tertibatın ince noktası var. onu yakalayabilen iyi kullanır.sorunsuz çalışan bir tertibat. tek sorunu diğer araçlarla yarışamıyorsun yani seri vites değiştiremiyorsun.yarışmak harici başka hiç bir sorunu yok

Esrarengizadam25'in takdırdığı Auto clutch sistemi ise yeni araçların bazılarına monte edilemiyor sistem araca monte edilirken aracın hız bilgilerine ihtiyaç duymakta bunun içinde aracın devir sayaçlarından birine monte ediliyor ancak aracın devir sayacındaki sinyalle aparattaki sinyallerin birbirini tanıması gerekiyor yoksa sistem hıza duyarlı olmuyor.

aparat

takoz gibi aparat kullanacağımıza sök taklı bir aparat yaptırıp ayakla basın arkadaşlar saçmalık zaten bu debriyaja aparat takmak

bu konuşmlardan anlaşılan sonuç malesef aynı tas aynı hamam devam.
pluton' un bahsettiği aparatı hidrolik debriyajlı araçlara takamıyormuşuz,e oldumu şimdi? şu anda zaten yeni arabalar hidrolik debriyajlı .bu durumda bu sistemi at çöpe gitsin .diğer esrarcengizadamın söylediği aparatıda yine pluton kardeşimiz açıklamış :yok hız göstergesi,yok uyumluluk falen felan,ben arabanın elektrik veye elektronik sistemlerine takılan aparatlara karşıyım, birincisi herhangibir kötü durumda arabanın garantisi üretici firma tarafından garanti dışı kalmakta ,ikincisi ise malesef bu durumlarda muhakkak kötü bişiler oluyor çünkü henüz bizim bu aparatlarda yeterli alt yapımız yok ve malesef insanın bu elektrik yada elektronik sistemde çalışan aparatlara güvenesi gelmiyor, anca bu tür aparatlar arabayı alırken araba firması tarafından garantili olarak çıktığı zaman olabilir, yani arabayı sıfır alırken bizim sakatlığımıza göre araba firması orjinal olarak üretilen kendi aparatını takacak bize öyle arabayı teslim edecek işte ozaman bu sistemdei aparatlar kullanılabilir, otamatik sistemede devlet karşı ozaman bize tek seçenek kalıyor, elle kollu sisteme devam.
bu yüzden işte aynı tas aynı hamam....

dogru sölüyorsun mehmet kardes.Katılmamak mümkün degil...ya bu deveyi güdeceksin yada lanet olsun deyip ötv yi mtv yi verip otomatik vites arac alacaksin.....

Mehmet Yılmaz benim aracımdaki tertibatı kullanabilirsin bende 2008 model opel corsa ve bu benim bahsettiğim sistemle kullanıyorum.Tertibatı istersen kamyona tak ister otomobile her araca uygulanabilir.

sevgili pluton ,hidrolik sistemli debriyajlarad kullanımı zor demedinmi yoksa benmi yanlış anladım acaba.
yanlış anlamış olabilirim ama yinede görmeden ve denemeden ben bu sistemi aracıma taktırmam ,nasıl deniycez orasıda meçhul sen istanbulda olsaydın senin aracına bi bakardım ama bursadasın.

mehmet abi ya hız göstergesiyle falan alakası yok. plutonun bilgisi yanlış. benim arabamda var abi. ve arabam garanti kapsamında. sana kesinlikle tavsiye ediyorum mehmet abi. benim arabamda hidrolik debriyaj. 2,5 yıl olacak ve hiç sorun yaşamadım çok şükür yaşamamda inşallah

Mehmet Yılmaz hidrolik debriyajlara meknik sistemler uyum sağlamıyor yoksa autoclutch yada benim kendi aracımda kullandığımdığım yarı elektronik sistemleri kullanabilirsin.Ancak autoclutch sistemi yeni versiyon araçların bazılarına uygulanamıyor örneğin 2008 yada 2009 opel corsa'ya çünkü bu tertibatların motorlarının sürücü kartları var ve bu elektronik parça araçtan aldığı hız bilgilerine göre debriyajı hareket ettiriyor örneğin araç 20km.altına hızı düşünce otomatik olarak debriyaj basılı duruma geçiyor.Benim sana tavsiyem aracını alınca bu tertibatı taktırmadan önce autoclutch sistemin senin aracına uyumlu olup olmadığını satıcıya sor aracında hız bilgilerini daha doğrusu aracın devir sayacından gelen sinyalleri görüp görmediğini test ettir ondan sonra al.Benim numaram 0532 527 55 41 gsm numaram amacımız aklını karıştırmak değil sana gerçekten yardımcı olmak

esrarengizadam25;
Arkadaşım sen aracını 2,5 yıl önce almışsın her marka farklı teknoloji kullanıyor tertibatı taktırdığın vatandaşa gidersen sana tertibatının neresini aracın devir sayacına bağladığını gösterir Hidrolik debriyajlara mekanik sistemler uyum sağlamıyor dedim.Auto clutch sistemi yaklaşık 10 yıldır piyasada satılıyor ve 10 yıl önceki teknoliji ile üretilmiş günmüz araçların beyinlerinde b.sayar chiplerine benzer elemanlar kullanıldığı için her araca uyum sağlamıyor o yüzden Mehmet'in tertibatı almadan önce kendi aracına uyup uymuyacağını öğrenmesini tavsiye etmiştim.

SORARIM O AARKDASA NEDEN OTOMATIK VITES BI ARAC ALMAMIS? benımde sol bacagım yok aracım otomatık vıtes hıcte sorun yasamıyorum..

dogru sölüyorsun mehmet kardes.Katılmamak mümkün degil...ya bu deveyi güdeceksin yada lanet olsun deyip ötv yi mtv yi verip otomatik vites arac alacaksin.....

ben ne ötv nede mtv verdım aracımı alırken otomatık vıteslı arac kullanıorum :)) sıfır kmde aldım ..:):)

ya allah aşkına sezar bırak bu işleri
ya bizlerle dalga geçiyorsun yada çok sağlam bir torpilin var,polemiğe girmiyeyim diyorum ama yazdıkların beni delirtti ya , ne demek bu şimdi:SORARIM O ARKDASA NEDEN OTOMATIK VITES BI ARAC ALMAMIş:mad:

biraz olsun forumları takip etseydın neden otamatik vites araç almadığımı daha doğrusu alamadığımı anlardın ama malesef bilip bilmeden oturduğun yerden ahkam kesiyorsun yok öyle bişi senin bildiğin gibi olmuyor bu işler

sol bacak özürlülerı özürlü değil sankı devlet te onlarda başina gelınce anlarlar geç kalmazlarsa

Mehmetyilmaz;

Senın tum msjlarını takıp edecek degılım :cool:.. he evet cok ıyıde torpılım war oKe...:cool::cool:

Üst Alt