Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile emeklilik şartları nedir?

Tedavi ile kısmen düzelen tanısı ile %40 ta olsa rapor SGK Sağlık kurulu HAFİF olarak değil ORTA olarak değerlendiriyor.
Dediğinize göre orta derecede bekliyordum SGK Ara karar demiş benim için aynı hastalık atipik psikoz tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %40
Ara karar ne demek oluyor?
Neden bu kadar uzatılıyor ki oluyorsa olsun artık yorulduk yahuuuu.
Sabır sabır sabır da bir yere kadar yeter yaa

Daha evrak elime ulaşmadı 7 gün içinde ulaşır sana dediler onun için daha ne ilave istediklerini bilmiyorum tekrar sevk verebilir hastaneye dedi SGK daki memur ne alakaysa artık anlamadım

@Stingbjk,
Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen mi? O zaman bana da red gelir şizofren'e red geldiyse yandık yandık vay halimize

Bütün şartlar uyuyor mu acaba?

@alpereen, banada ara karar çıktı. Sizin sonuçlandımı gittinizmi hastaneye

Bütün şartlar uyuyor aynı hastaneden aldık raporu aynı sgk ona red bana ara karar benim psikoz

Prim ve yılı tutmuyordur şizofren ve psikoz kısmen düzelen emekli olur.

@Operadaki Hayalet,

Teşhis olalı 17 yıl olmuştur.

Neden sordundu. Bir kere görüntü görmüştüm. Oda kullandığım ilaçtan kaynaklanmıştıdı. Ondan başka ses ve görüntü olmuyor bende.

13 yıllık kesintisiz tedavim var bu arada.

He ben toplam primimi 6.480 güne çıkarınca emeklilik başvurusu yapacağım.

@Stingbjk İtiraz etsin, en son dava yoluna gitsin kesinlikle kazanacaktır, malulen mi yoksa 28/5 den mi dilekçe vermişti?

Malulen kabul edilmez zaten

@samedo99,

Aynı sgk başka birine aynı tanı aynı oran emekli etti buna red verdi banada manisaya sevk

@Stingbjk,

Daha bir haber yok kardeşim bekliyoruz ara karar daha ulaşmadı elime arayan soran da yok duruma göre haber edeceğim.

@ucuncubahar,
Ruh sağlığı Hastanesi'nde yeniden muaynesine,ayrıntılı anamnezi ve muayne bulgularını,tanısını,ilk tanı tarihini tanıyı destekler gerekli görülen test ve tetkik sonuçlarını,en az 6 ay yeterli dozda düzenli ilaç tedavisi ve aylık poliklinik takibinden sonra,tedaviden yarar görüp görmediğini, tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen yada veren durumunun olup olmadığı hakkında belirtir bir şekilde usulü ne uygun sağlık kurulu raporu teminine e rapor şeklinde yeni bir sağlık kurulu raporu istemiş.
İstemişte istemiş way halimize bu kadar detaya ne gerek var anlamadım ki.olmaz gibi geliyor bu iş bana boşuna uğraşıyorum yokuş yapıyorlar.

@alpereen

"Ruh sağlığı Hastanesi'nde yeniden muaynesine,ayrıntılı anamnezi ve muayne bulgularını,tanısını,ilk tanı tarihini"
Doktor yazısında epikriz raporunda bu bende vardı.

"tanıyı destekler gerekli görülen test ve tetkik sonuçlarını, "
rapor alırken iki tane test yaptırdılar, biri mürekkepli olan. bir de sosyal inceleme ile aile ve iş arkadaşlarımla görüştüler.

"en az 6 ay yeterli dozda düzenli ilaç tedavisi ve aylık poliklinik takibinden sonra, tedaviden yarar görüp görmediğini,"
doktor yazısında bu da belirtilmişti, ilaç tedavimin ne kadar süredir devam ettiği, ne zaman değiştiği yazılıydı.

"tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen yada veren durumunun olup olmadığı hakkında belirtir bir şekilde "
benim raporun son kısmında heyet oturumunda tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen olduğuna karar verilmiştir. şeklinde açıkça yazmışlardı.

usulüne uygun sağlık kurulu raporu teminine e rapor şeklinde yeni bir sağlık kurulu raporu istemiş.

---------

1) sen rapor alırken testleri yapmadılar mı ?
2) bütün olay epikriz yazısında, yani hastalık ilk tanı tarihi de, ayrıntılı muayene de,en az 6 aylık ilaç dökümü de, tedaviye yanıt verip veremediğinde yani tüm soruların cevapları epikriz yazısında olacak. epikriz yazısının sonunda da doktor yorumunu ekleyecek "tedaviye yanıt veriyor ya da vermiyor şeklinde"

valla ben de bir günde emekli olmadım tam 4 yıl sürdü emekli olmam.

@ucuncubahar,

Bu gün gittim doktora sen buraya hiç gelmemişsin dedi bana seni 6 ay takip edeceğim ondan sonra durum bildirir raporunu yazabilirim dedi SGK kurulu bunları istemiş bu şekilde sevk etmiş dedi /// o an yıkıldım bildiğin gibi değil🙂

@ucuncubahar,

Gidiyordum ama beni başka ile(bolu'ya) sevk ettiler yaşadığım yerde varken doktor neden gideyim oralara bende öyle dedim doktora anlamadım gitti .
Benim geçmişim çıkmıyor mu bilgisayarda dedim oda çıkmıyor dedi.onuda anlamadım bence çıkması lazım .

benim rapor aldığım hastaneye hiç tedavi olmak için gitmemiştim. dolayısıyla doktor ilk olarak resmi yazıyla düzenli takip edildiğim hastaneye yazı yazdı ve;
"Ruh sağlığı Hastanesi'nde yeniden muaynesine,ayrıntılı anamnezi ve muayne bulgularını,tanısını,ilk tanı tarihini, tanıyı destekler gerekli görülen test ve tetkik sonuçlarını, en az 6 ay yeterli dozda düzenli ilaç tedavisi ve aylık poliklinik takibinden sonra, tedaviden yarar görüp görmediğini,"
istedi.

Senin geçmişin sadece gittiğin hastanede görünür. Gittiğin hastanede birden fazla doktor varsa onlar görebilir.
Aynı şehirdeki başka hastaneye gidersen geçmişini göremezler.

Yani doğru anladıysam, başka bir hastanedeki doktora gittiysen, düzenli gittiğin kendi doktorundan yazı istemesini isteyebilirsin.

Hatta bak benim raporun açıklama kısmında ne yazıyor :
"14.03.2024 tarihli İSTANBUL Bakırköy... ... Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alınan resmi evrakta: .... tarhileri arasında ... tanısı ile izlendiği yazılmış. son kotnrolünde psikotik belirtilerin olduğu ... yatarak tedavisinin bulunmadığı not edilmiş. ... yapılan psikiyatrik değerlendirme, tıbbi kayıtların incelenmesi neticesinde kişise atipik psikoz tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen olduğu tıbbi kanaatine varılmıştır. ..."

Yine yani eğer sen düzenli bir doktora gidiyorsan, yukarıda benim raporda yazdığı gibi bütün yazıyı kendi doktorun resmi yazı olarak yazmak durumunda.

@ucuncubahar Bunları geç usta tüm emekliler çağırılacak ve emeklilikleri iptal olacak bak görürsün yazarlar veya yazmaZlsr buraya, ama hiç ummadıklarınız yazacak buraya gör bak😃😃

@samedo99

Haklısın kardeşim.

Senin emekliliğini akp çaldı. 4 ay önce yasayı çıkardı ve sen emekli olamıyorsun.

Şimdi iktidarda akp var. Her ay kendi yandaşlarına, çifter çifter maaş, bazısı 3, bazısı 4 yerden maaş için 15 milyon dolar lazım.

Haklısın kardeşim bu akp hükümette olduğu sürece emeklinin maaşını da keser. Üstüne her engelliden ekstra vergi bile alır.

Gss ile zaten alıyor, çalışmasa da geliri olmasa da bir yolunu bulup engelli farketmeksizin her ay düzenli para alıyor. Ben bekliyorum valla engelliler toplumun göz zevkini bozuyor vergisi bile çıkarır bunlar. Yaparsa bunu da akp yapar.

Haklısın kardeşim.

17 yaşındayken Şizofreni (F20) tanısı konuldu. 2004 yılının ocak ayında MEB'e atandım. %45 ibareli ve süresiz heyet raporum da var.

🤲 Çok şükür ; 20 seneyi tamamladım ve erken emeklilik hakkı da kazandım. Herkesin hakkında hayırlısı olsun...

NOT : Halusünasyon görmediğim için "senin teşhisin psikoz" diyen doktorlar da oldu

Son düzenleme:
@ucuncubahar,

Walla bilmiyorum sıkıldım bu işten 6 ay takibinden sonra bu durum bildirir raporunu yazarım dedi bende tamam gelirim dedim her ay kontrole gideceğim daha önce tedavi olduğun hastaneden geçmiş poliklinik bilgilerini getir falanda demedi 6 ay gideceğiz mecburen

Üst Alt