Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren vb. hastalığı olanlar evlenebilir mi?

@NewDay, şizofren olduğum halde evlilik yapabilmem bazılarının gözüne batıyor. Hasetleniyorlar

"""Ya bak şizofreniye rağmen evlenmişsin ama boşanmışsın""" modunda takılıyorlar. Sanki tedavi görmeyen , bize göre nispeten normal olan çiftler boşanmıyor mu ? Çevremde 1 sene evli kalıp boşananlar bile var. Bir sürü örnek sayabilirim.

Son düzenleme:
@Descartes, Sanatçıların büyük bir kısmı 3 er 5 er kez evlenip boşanıyor alayı şizofren o zaman bunların dediklerine bakılırsa ! 😃

@Mara, Benimde sinirlerim oynadığından öyle tepki verdim.Bende evlilik hikayesi yok ama sinirli bir insanı kışkırtmanın mantığını anlamıyorum.Bu tarz muhabbetlerde kim kimi kışkırtırsa haklı oluyor.Kendine saldırtmak için zorlama huzur kaçırma hoşuma gitmiyor.

@Mara, """Adamin kendi ozel hayati yani, neden yargiliyorsunuz bilip bilmeden?""" diye yazmışsınız

👌Anlayışın için çok teşekkür ederim. Herkesin özel hayatına saygı duyulmalıdır

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
@sokr@t, """hayatında 2 sevgili yapamamış adama 2 kez evlenip boşandım dersen tuhaf gelir tabii.. :unsure: Kızma ! :D

Sanatçıların büyük bir kısmı 3 er 5 er kez evlenip boşanıyor alayı şizofren o zaman bunların dediklerine bakılırsa ! :D

:) Bu yorumlarını komik buldum. Güzel espriler yapmışsınız

Benim de bir psikiyatri hastası arkadaşım vardı evlilik amacında yazmıyorum , insan olarak en çok beni çok severdi 😊
Kafadan sakat çıktı tabi ben de ona göre kendisiyle muhatap olmuyorum artık. 😊
Adam olsaydi evlenirdim belki ama kafadan sakat çıktı 😊
Adam değil yani ihtiyacim olduğu an da ortadan kayboluyordu 😊adam değil çünkü ben zor durumdayken ihtiyacım varken ortadan kayboluyordu 😊adamlik önemli 😊

Son düzenleme:
O zaman buyruk son nokta

kimler evlenemez? yani bunun dısında yer alan her hastalık yasal olarak evlenebilir
  • Ağır akıl hastalıkları (şizofreni vb.) (evliliğin anlamını kavrayamıyorsa ve sağlık kurulu onay vermezse engel olur)
  • Şizofreni (kontrol altında ise) (kişi bilinçli, karar verebiliyor ve doktor “evlenebilir” diyorsa evlenebilir)
  • Şizofreni (atak döneminde / ağır durumda) (ayırt etme gücü yoksa sağlık kurulu evliliğe izin vermez)

• Kontrolsüz psikiyatrik durumlar (karar verme yetisi yoksa evliliğe izin verilmez)
  • Aktif tüberküloz (verem) (bulaşıcı dönemde evlilik geçici olarak ertelenir)
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (HIV, bel soğukluğu vb.) (evliliğe engel değildir, sadece bilgilendirme yapılır)
  • Genetik kan hastalıkları (talasemi vb.) (evliliğe engel değildir, çocuk riski için bilgilendirme yapılır)

Şu durumlarda Sağlık jurulu devreye girer
    • Ailelerden biri itiraz ederse
    • Nikah memuru şüphelenirse
    • Daha önce tanılı ağır psikiyatrik hastalık varsa
    • Mahkemelik bir durum oluşursa
    • Devlet hastanesine yönlendirilir
    • Psikiyatri değerlendirmesi yapılır

Karşı taraf hastalığı evlilik öncesi biliyor ve kabulleniyorsa erkekte veya bayanda cinsel birleşmeye mâni bir sağlık engeli yoksa şizofren hastası kişi ilaçlarına düzenli saatinde alıyorsa, doktor kontrolüne devamlı gidiyorsa ve remisyonda ise neden evlenemesinler.
Az buçuk kişi kendisini bilir ve iç yoklama çekebilir direk olarak şizofren evlenir evlenemez diyemeyiz esasında kişiye göre değişir.
Benim tanıdığım duruşundan konuşmasından bayağı zihinsel engelli olduğu anlaşılan bir kişi dâhi evli iken.

@Descartes

Sonuçta sen bir Psikiyatri uzmanı doktor değilsin. Sonuçta sen bir Şizofreni hastasısın. Senin evlilikle yazdığın yorumlar bu sitede sadece seni bağlar. Yazdıklarının benim için bağlayıcı hiç bir değeri yok. Yazdıklarını ben kendi hayatıma genel kural olarak koyamam. Her Şizofren hastasının şizofren hastalığıyla ilgili kendine özel bir özelliği, bir öyküsü vardır. Bu sitede bu konuya onlarca hasta, engelli arkadaş yorum yapmış. Keşke bu siteye Psikiyatri Profösörleri veya Uzman doktorlar üye olsa da onlar da bu konuya yorum yazsalar, onların yorumlarını da okusak. Acaba Psikiyatri uzmanları bu evlilik gibi hayati bir konuda ne diyorlar ?

Acaba Psikiyatri Profösörleri Şizofrenlerin evlenmesi hakkında ne diyorlar. Bak ben internette Prof. Dr. Oğuz Berksun adlı bir Psikiyatri Profösörünün Şizofren hastalarının evlenip evlenemeyeceği adlı bir yazısını okudum. Hoca o kadar anlaşılır biçimde madde madde internet sitesinde yazmış ki Allah bu Psikiyatri Hocasından binlerce kez razı olsun. Bu yazıyı tüm arkadaşların okumasını ısrarla öneririm. Ben bu yazıyı buraya internet sitesinin linkini vererek kopyala yapıştır yapacaktım. Ama site kopyala yapıştıra kapatılmış. Aşağıya linkini yapıştırıyorum. Bu konuyu takip eden tüm üyelerin bu linke tıklayıp yazıyı okumasını ısrarla tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Üst Alt