Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. %80 raporum ve 1639 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
704
Reaksiyonlar
510
30.05.1985 doğumluyum. 01.10.2003 tarihinde ilk ssk lı oldum. 2005 yılında askerliğimi 15 ay olarak yaptım. 04.06.2007 tarihinden itibaren 2 buçuk yıl süreyle EMEKLİ SANDIGI (EMEKLİ SANDIĞI HİZMETLERİMİ BAĞCILAR SGK YA MÜRACAT EDEREK 900 gün OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR) devlet kurumunda hizmetim oldu. Daha sonra hastalıgımdan dolayı görevimden ayrılmak zorunda kaldım. Halen şu anda ssk lı olarak çalışmaktayım. ssk da 739 günüm var. 2009 yılından beri hastalıgım var( hastalıgım ilk sigorta tarihinden sonra meydana çıktı. 2012 yılında (% 80 şizofreni TEDAVİYLE ÇALIŞMA OLMAYAN F20, RAPORUM AĞIR DEĞİL) özürlü raporum var ama şu an özürlü statüsünde çalışmıyorum. Normal çalışıyorum. Herhangibir vergi indirimi almadım bu zamana kadar vergi indirimsiz çalışmaktayım. (Çalışmakta çok zorlanıyorum. ilaçlarla idare ediyorum. Çoğu zaman hastalığımın etkisinde kalıyorum) SSK VE EMEKLİ SANDIĞI HİZMETLERİM TOPLAMI 1639 GÜN YAPIYOR. SSK dan NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM.... MALÜLEN EMEKLİ veya ÖZÜRLÜLERE TANINAN ERKEN EMEKLİLİKTEN YARARLANABİLİRMİYİM

Malulen emeklilik 10 yıl 1800 prim günü ile olursunuz erken emeklilik için en az 15 yıl lazım yararlanırsınız

Tamam da şizofren hastalarının emekli olması nasıl oluyor. Veya ne kadar zamandan beri tedavi görmesi gerekiyor. Emeklilik için aldığımız raporda özür durumu AGIR ÖZÜRLÜ:EVET yazması gerekiyormu? KRONİK ŞİZOFRENİ(tedaviyle çalışma olanagı vermeyen) yazması gerekiyormu?

malulen emeklilik için 1800 gün pirimin ve 10 yıl da süresi olması lazım güzel rapor almışsın 1800 günü doldur malulen emeklilik için başvur olmazsa 3960 gün pirim ile engelli hakkıyla kesin emekli olursun

şizofreniden malülen emekli olan varmı? .şizofreniden malülen emeklilik için alınan raporlarında ne yazıyor veya ne yazması gerekiyor. bilen varmı. birde benim şu anki raporum %80 çalışamaz, ağır özürlü değil raporum. ben vergi indirimi alırsam bu oran % 45 mi olur. çünkü vergi indirimi almak için çalışıyor olmak gerekmezmi. o zaman benim raporum %45 şizofreni çalışabilir raporu olmazmı. benim o zaman vergi indirimi %45 vb olur yani %80 olma ihtimali kalkıyor, çalıştığım müddetçe. birde ruhsal ve zihinsel hastalıklarda belli bir zaman ilaç kullandığın zaman ve tedaviyle(ömür boyu ilaç kullanmayı gerektiren)ilaçlarla yatıştırılabilen hastalıklarda hastanın kendi isteğiyle ve malülen emeklilik şartlarını karşıladığı zaman malülen emekli etmek gerekmezmi devletçe. :confused::confused::confused:

malulen emeklilik için şu şart aranıyor:

12- PSİKİYATRİK BOZUKLUKLAR:
Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen, tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)

şu an emekli sandığı ve ssk hizmetleri toplamı 1738 prim günüm oldu.(900 prim günü emekli sandığı, 838 günde ssk hizmetim var) halen ssk da çalışmaktayım. şizofreni hastasıyım. %80 özürlü raporum var. malülen emekli olmak istiyorum. malülen emekli olabilirmiyim. olabilirsem ne kadar maaş alırım.

Üst Alt