@HuYSuz79,
Duygusal yönüm herzaman ağır basar ama bu gerçeklerden uzağım ve hayal dünyasında yaşıyorum demek olmuyor.Ben sadece aşk ve sevgi evlilik için yeterlidir anlamında birşey yazmadım.Tabi ki insan evleneceği kişinin sosyal ve ekonomik statüsüne de bakar.Aklı,fikri uygun mu,anlaşabiliyor mu diye bakar.Davul bile dengi dengine demiş atalarmız ve çok haklılar bence.
Benim yazdığım şuydu.Psikolojik açıdan rahatsız olan kişiler de aralarında aşk ve sevgi olmak şartıyla evlenebilir.Çünkü bana göre psikolojisi bozuk bir insanın duygusunu ve düşüncesini en yi başka bir psikolojik hasta anlar.Tabi ki bu hasta kişilerin,herhangi bir şiddet olayı geçmişi olmaması ve hastalığını tam olarak kabullenmiş olması gerekir.
Zaten yukarıda da yazdım.Doktorun rapor vermesi gerek,bizim gibi hastaların evlenebilmesi için.Ha doktor da yanılabilir dersiniz,risk büyük dersiniz ama bana göre iki psikolojik sağlığı normal insanın evlenmesinden daha çok riskli bir durum değil,iki hastanın evlenmesi.Ayrıca,sözlülük evresi var,nişanlılık evresi var,ailelerden onay alma gereği var.Riskli olsa ya doktor farkeder,ya aileler farkeder ya da insan kendisi farkeder bence.
Aşk ve sevgi de evlilik için tek başına yeterli değildir fakat evliliğin olmazsa olmazıdır.Sadece gerçekçi yaklaşarak evlilik yapılmaz.Boşanmaların ve aile içi şiddetin baş sorumlusu sevgisizliktir.
Aşkla ilgili şarkıların çoğunun ayrılık temalı oluşunun sebebi,aşıkların çokça kavga ediyor ve ayrılıyor olduklarını gösteriyor haklısınız.Peki siz kavga ediyorsunuz diye ailenizi ya da sevdiğiniz kişiyi terk eder misiniz?Aşkın geçici olanı çoktur ama aşkı sevgiye dönüşmüş bir aşığı kimse sevdiğinden ayıramaz.Arada sırada atışmakta aşkın tuzu biberi