Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren biri şizofren biriyle evlenirse doğacak çocuklar da mı şizofren olur?

erbin

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
45
Şizofren biri Şizofren biriyle evlenirse doğacak çocukların Şizofren olma ihtimali çok yüksekmiş diye internette okudum. Şizofren biri Şizofren biriyle evlenirse doğacak çocukların Şizofren olması gerçekten yüksek midir ?

Evet şizofren genetik tir. Gebelde ayrıca iki şizofren bireyin evlenebilmesi için aile bireylerinin rızası önemlidir

Böyle bir evlilik ilaç tedavisine devam etseler bile tehlikeli, çünkü bazen ilaç kullanılmasına rağmen psikoza girebilir ve gerçeklikten kopabilir kişi ve kavga gürültü olma olasılığı yüksek olur.

Şizofreni biri ile evlenecek kişi kesinlikle ruhsal hasta olmamalı.

Soruya cevap : Doğacak çocuğun ise şizofreni olma ihtimali var ama kesin diyemeyiz.

İnsanların hisleri, bakış açısı anlaşması birbirini, anlayabilmek önemlidir bu normal hayattada böyledir

Ben bipolarım ve bu hastalığı genetik olarak dedemden aldım. Çocuğunda çıkma ihtimali çok yüksek. Soruna göre çiftlerden sadece biri değil söz konusu iki bireyde şizofren. Doğacak o günahsıza doğmadan böyle yük yüklemek ne kadar doğru olur?

@erbin, öncelikle eş adayının şizofreni olduğunu bilmeli, şizofreni nasıl bir hastalıktır bunu en az doktor kadar iyi bilmeli ve kendisinde psikoz içeren ve duygudurum bozukluğu gibi hastalıklar olmamalı.

Üst Alt