Merhaba Bende bilecikliyim.. Bitkisel ürünlerin işe yaradığını duydum.. ama hangi bitkilermiş onlar?? öğrenirseniz paylaşabilir misiniz??
Merhaba Elifnazdağ hanım bende SLE hastasıyım.. Kullandığınız bitkisel ürünler hangileri acaba?? paylaşabilir misiniz?
ALINTI:
"Arkadaslar bende 1995 ten belli SLE Hastasiyim. Ilk 2 sene kortizon kullandim, 30% kemik erimesi oldu. Sonra bitkisel tedavi uygulayan dr. A gittim, kortizona alternatif karinca asiti igneleri vurdu haftada 2 tane olmak uzere 5 hafta sonra artik hastaligim aktif degildi... Her 5 senede bi aktiflestiginde 10 tane igne vurduruyorum... Allahima bin sukurler olsun ilerleme olmadi bu sayede.. Ben berlinde yasiyorum.. Isterseniz size ismini vereyim turkiyedede bulabilirsiniz eczanelerde.. Hic bi yan tesiri yok.. Romatizmayada iyi geliyor...
ACIDUM FORMICICUM DHU IN HOM. VERD. AMPULLEN C200 NO.10 N.1 kalcadan yada omuzdan vuruluyor... Allah bana yardim etti bu ilaci bulmama vesile olan dr.a hep dua ediyorum.. Insallah sizlerede benim vesilem ile yardimci olur. Bana iyilik dualarinizi edersiniz.. Cumlenize acil sifalar diliyorum.."
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 3 · 29 Nisan 2014, 14:09
MURAT: HEPIMIZE CÜMLEMİZE ŞİFA OLSUN.. AMİN..
Arkadaslar bende 1995 ten belli
SLE Hastasiyim. Ilk 2 sene kortizon kullandim, 30% kemik erimesi oldu. Sonra bitkisel tedavi uygulayan dr. A gittim, kortizona alternatif karinca asiti igneleri vurdu haftada 2 tane olmak uzere 5 hafta sonra artik hastaligim aktif degildi... Her 5 senede bi aktiflestiginde 10 tane igne vurduruyorum... Allahima bin sukurler olsun ilerleme olmadi bu sayede.. Ben berlinde yasiyorum.. Isterseniz size ismini vereyim turkiyedede bulabilirsiniz eczanelerde.. Hic bi yan tesiri yok.. Romatizmayada iyi geliyor...
ACIDUM FORMICICUM DHU IN HOM. VERD. AMPULLEN C200 NO.10 N.1 kalcadan yada omuzdan vuruluyor... Allah bana yardim etti bu ilaci bulmama vesile olan dr.a hep dua ediyorum.. Insallah sizlerede benim vesilem ile yardimci olur. Bana iyilik dualarinizi edersiniz.. Cumlenize acil sifalar diliyorum..
http://www.medicalpark.com.tr/web/1...aglik_bilgisi/sistemik_lupus_eritematozus_sle
Lupus İçin Tanısal Araçlar:
Tıbbi hikaye
Tam fizik muayene
Laboratuar testleri
Tam kan sayımı
Eritrosit sedimantasyon hızı: artmış ESR vücuttaki iltihabı gösterir.
İdrar tetkiki
Kan kimyası
Kompleman seviyeleri (C3, C4): Özellikle alevlenmelerde sıklıkla düşüktür.
Anti nükleer antikor testi (ANA) : Lupuslu hastaların çoğunda pozitiftir, ama ANA pozitifliğinin başka sebepleri de vardır. Diğer başka hastalıklarda da ANA pozitif olabilir.
Diğer antikor testleri: Anti-dsDNA, anti-SM, anti-RNP, anti Ro (SSA), anti-La (SSB) bu testlerin bir veya daha fazlası, bazı lupuslu insanlarda pozitif olabilir.
Sifiliz (bel soğukluğu) testi: lupuslu insanlarda yanlış pozitifliği olabilir. Hastada sifiliz olmadığı halde sifiliz testleri pozitif çıkabilir.
Deri veya böbrek biyopsisi
Kortikosteroidlerin uzun dönemdeki yan etkileri, deride esnek izler (ciltte yırtıklar), kaslarda erime, vücut yağ dağılımında değişiklik (ensede kalınlaşma, ay dede yüzü) aşırı saç uzaması, osteoporoz, vücutta su ve tuz tutulumu, yüksek kan basıncı, arterlerde hasar (erken damar sertliği) yüksek kan şekeri, enfeksiyonlara yatkınlık ve katarakttır. Tipik olarak kortikosteroidlerin daha yüksek dozlarında, daha ciddi yan etkiler olur. Ayrıca daha uzun süre alındığında, yan etki riski daha fazladır. Kortikosteroid alan lupuslu hastalar, osteoporoz (zayıf, kırılgan kemikler) riskini azaltmak için ek kalsiyum ve D vitamini almalıdırlar.
Böbrekleri veya merkezi sinir sistemi lupus'tan etkilenmiş hastalar için, bağışıklık sistemini baskılayıcı (immunosüpresif) ilaçlar kullanılabilir. Azathioprin (İmuran), mikofenilat mofetil (cell-cept) ve siklofosfamid (endoksan) gibi immunosüpresifler bazı bağışıklık hücrelerinin üretimini engelleyerek aşırı çalışan bağışıklık sistemini kontrol ederler. Bu ilaçlar ağız yoluyla veya damar yoluyla verilebilirler. Yan etki olarak: bulantı, kusma, saç kaybı, mesane problemleri, üreme kabiliyetinde azalma (geçici veya kalıcı kısırlık), artmış kanser ve enfeksiyon riski olabilir. Yan etki riski tedavi süresi uzadıkça artar. Lupus'un diğer tedavilerindeki gibi immunosüpresiflerin kesilmesinden sonra nüksetme riski vardır.
Lupusun ana tedavisi kortizonlarla olur (Prednol, Deltakortril, Ultralan, Flantadin vb). Kortikosteroidler (kortizon), doğal bir hormon olan kortizol ile ilişkilidirler. İltihabı hızlı bir şekilde baskılayarak çalışırlar. Kortikosteroidler ağız yoluyla, cilde sürülen kremlerle veya enjeksiyonla verilebilir. Güçlü ilaçlar olmaları nedeni ile en faydalı olan en düük dozu ayarlamak gereklidir. Kortikosteroidlerin kısa dönemdeki yan etkileri şişme, iştah artışı, kilo alma ve kişilik ve huy değişilikleridir. Bu yan etkiler genellikle ilaç kesildiğinde kaybolurlar. Kortikosteroidlerin aniden kesilmesi tehlikeli olabilir. Yavaş yavaş doktor kontrolünde kesilmelidir. Bazen doktorlar büyük miktarda kortikosteroidi toplar damar yoluyla verirler (bolus veya pulse tedavi). Bu tedavide tipik yan etkiler daha azdır ve yavaş yavaş ilacın kesilmesi gerekli değildir.
LUPUS VE HAYAT KALİTESİ
Lupus'un bulguları ve tedavisinin potansiyel yan etkilerine rağmen, lupus'lu insanlar yüksek hayat kalitesine sahip olup normal bir yaşam sürebilirler. Lupus'un tedavisinde anahtar, hastalığı ve hasta stresini anlamaktır. Pek çok lupus'lu hasta, atak öncesinde yorgunlukta artış, ağrı, döküntü, ateş, mide rahatsızlığı, baş ağrısı veya baş dönmesi yaşar. Alevlenmeleri önleyecek tedaviler faydalı olur. Güneşte kalmamaya çalışmalısınız. Yoğun güneşlenme bazı hastalarda alevlenmeyi tetikleyebilir. Sabah saat 10:00 ile akşam 16:00 saatleri arasında dışarı çıkmamaya çalışın. Evden dışarı çıkacaksanız güneş gören yerlerinize en az 30 koruma faktörlü güneş kremleri sürün ve krem kurudukça tekrar sürün. Geniş kenarlıklı şapkalar takın. Güneş gözlüğü kullanın. Kendinize yeterli dinlenme zamanı ayırın.
Ayrıca şikayetleriniz kötüleştiğinde doktora gitmek yerine düzenli doktor kontrolünde olun. Düzenli tıbbi muayeneden geçmek ve laboratuar testlerini yaptırmak, doktorun değişiklikleri yakından takip etmesini ve alevlenmelerin önceden yakalanmasını sağlayabilir. Hastanın özel ihtiyaçlarına ve durumuna göre hazırlanmış olan tedavi planı gerektiğinde yeniden düzenlenebilir. Eğer yeni bulgular erken tanınırsa, tedavi daha etkili olabilir. Doktor güneşten korunma, düzenli egzersizlerin önemi, istirahat, aile planlaması ve doğum kontrolü gibi konularda rehberlik edebilir. Lupus'lu insanlar enfeksiyona daha yatkın olduğundan yıllık grip (influenza) aşısı tavsiye edilmektedir.
Lupus'lu insanlar jinekolojik muayene ve meme muayenesi gibi düzenli sağlık kontrolünden geçmelidir. Düzenli diş muayenesi tehlikeli enfeksiyonların önlenmesinde yardımcı olabilir. Kortizon veya antimalaryal tedavi alıyorsa, göz problemlerinin teşhisi ve tedavisi için yıllık göz muayenesi yapılmalıdır.
Lupus'lu insanlar için sağlıklı kalmak ekstra çaba gerektirir. İyilik halini sürdürmek için tedaviler geliştirmek çok önemlidir. İyilik vücuda, akla ve ruha yakın dikkati içerir. Lupus'lu insanlar için sağlıklı olmanın birinci amaçlarından biri de, kronik bir hastalık sahibi olmanın verdiği stresle başa çıkmaktır. Etkili stresle başa çıkma yöntemleri kişiden kişiye değişir. Stresle başa çıkmada yardımcı olabilecek yollardan bazıları; egzersiz ve rahatlama yöntemlerine zaman ve enerji harcamaya öncelik vermektedir.
İyi bir hasta destek sistemini geliştirmek ve sürdürmek de önemlidir. Bu destek sistemi: aile, arkadaşlar, tıp çalışanları, toplumsal organizasyonlar ve destek gruplarını içerebilir. Bir destek grubuna katılmak ruhsal ve duysal anlamda yardım sağlayabilir, öz saygınlık ve moral kazandırabilir ve beceriler kazanmaya yardım edebilir.
Lupus hakkında daha fazla şeyler öğrenmekte hastalıkla başa çıkmada yardımcı olabilir. Çalışmalar göstermiştir ki daha iyi bilgilendirilmiş ve kendi tedavilerinde daha aktif yer almış hastalar daha az ağrı çekmiş, doktoru daha az ziyaret etmiş özgüvenini sağlamış ve daha aktif durmuşlardır.