Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sgk erken emeklilik mi malulen emeklilik mi?

eddy1980tr

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,daha önce forum defalarca yazdım.2 defa heyete girip 5 aldığımı.Heyete son girdiğimde işler düzgün gitti sanırım.Heyet doktorları gayet ilgili idi.Hepsinden güzel puanlar aldım.Muhtemel gelecek sonuç 77 yada 78 olacak Balthazar'a göre(sitede forumda arkadaşlar hesapladı)
Şimdi emeklilik için müracaat etmek istiyorum.1997 girişli SSK sigortalıyım.Malulen değilde SSK emeklisi olmanın maaş açısından faydalı olduğunu okudum forumda.
Sorularım şunlar;

-Şimdi sağlık raporum gelince vergi indirimi için defterdarlığa-mal md.lüğüne mi müracaat edeyim vergi indirimi almak için
-Rapor almak için beni belediyeden yönlendirdi işkur a.Şimdi defterdarlık bana engel olur mu?Tekrar hastaneye git derler mi diye sordum.Yollamaz kabul eder raporunu dediler.Forumdaki Arkadaşlar;-raporunla gidersin onlar onaylarlar dediler ona güveniyorum.
-Vergi indirimi aldıktan sonra SSK ya emeklilik için müracaat edeceğim.Anlatılanlara göre başka bir işte kesilecek bir primle yine Engelli olarak çalışmaya devam edeceğim? Ve diğer engelli haklarımdan faydalanacağım?
Kısacası kafam karışık:( Bana yol gösterirseniz sevinirim.
Saygılar...

1- Evet. Raporu ve diğer evrakları alıp defterdarlığa gidin vergi indirimi için: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2- Ellinizdeki raporla başvurabilirsiniz, hiç bir sorun olmaz

3- Erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanığ emekli olursanız, evet, emekli maaşınızı alırken aynı zamanda sosyal güvenlik destek primi ödenerek çalışmaya devam da edebilirsiniz. Malulen emekli olursanız emekliliğinizi iptal etmeden çalışamazsınız.

Bülent abi Sağol verdiğin bilgiler için.Çok faydalı bir siteniz var.Herkes yardımcı oluyor.Bu sayede bilmediğim bana yol gösteren bir çok bilgiye ulaştım. Teşekkür ederim.

Bülent Abi Selamlar,
Bugün işkur a gittim bir tanıdık vardı onun yanına.Bana raporunda AĞIR ENGELLİ yazmıyorsa maaş bağlanmaz dedi.Ama sanırım yanlış anladı durumu.Bana erken emeklilikten maaş bağlanacak değil mi?Yoksa sadece engelli olarak mı çalışacağım? yaşım 34 ve 1997 sigorta girişliyim.Hem emekli maaşı hemde çalışacağım için alacağım maaşla geçinebilmeyi umuyorum.Yanılıyormuyum beklentilerimde?
Saygılar

"AĞIR ENGELLİ yazmıyorsa maaş bağlanmaz" derken ne demek istemiş işkur anlamadım. İşkur'La herhangi bir maaşın bir ilgisi yok ki.

Defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirimine istinaden Yaşlılık emekliliğinden yararlandığında hem sgk'dan emekli maaşı alırsın, hem de sosyal güvenlik destek primi statüsünde çalışan olarak işyerinden maaş alırsın.

Allah razı olsun abim.İçimi ferahlattın sağolasın.Muhtemelen bu hafta gelecek rapor il sağlık kurulundan(postaya verdik dediler aradığımda)
Banka borçlarım vardı.Ödeyemedim haciz yedim maaşıma ve bitecek gibi değil borcum sürekli faizle çoğalıyor.Bu şekilde çift maaşla bi nebze olsun ödeme yapabilmeyi düşünüyorum.
Sağolasın hayırlı ramazanlar.

merhaba,
%72 sürekli raporum var.erken emeklilik için müracaat edeceğim.1997 sigorta girişliyim.Özel sektörde çalışıyorum.Engelli statüsünden erken emekli olup,çalışmaya devam edeceğim.Ne kadar maaş bağlanır acaba?Ve emeklilik işlemleri ne kadar sürüyor?bu hafta vergi indirimi için müracaat edeceğim.

Teşekkür ederim Bülent Abi.Allah razı olsun.Hayırlı Kandiller

hesaplamalarıma göre 1047 lira maaş bağlanacak.umarım :(?

Üst Alt